PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   nece se upalit (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=54146)

Marcellius09 09.12.2006. 19:09

nece se upalit

imam jedan komp koji je za sestru i onda izbrisala sistem 32 nekako , a kako nema opticki uredaj stavim ja svoj i sve dobro napravim al se komp sad nece upalit nikako a bez dvd roma se palia do onoog di pise insert windows cd for repair samo sam dvd spojia nista drugo nisam dira

Marcellius09 11.12.2006. 01:30

sta niko nezna:mad:

Veki-os 11.12.2006. 01:46

Kako misliš "al se komp sad nece upalit nikako",kad stisneš dugme za paljenje baš ništa se ne dogodi ili upali a ne boota?Malo detaljnije opiši simptome i napiši koje su komponente u pitanju,ovako mi jedino pada na pamet da provjeriš jumpere na DVD-romu al to pod pretpostavkom da se komp upali "nekako".

stuc 11.12.2006. 01:54

Citiraj:

Autor Marcellius09 (Post 588778)
onda izbrisala sistem 32 nekako , a kako nema opticki uredaj stavim ja svoj i sve dobro napravim

Meni ovo nije jasno, šta si ti to dobro napravio ? Šta si radio ? Kad tu informaciju dobijemo mislim da ćemo lako otkrit uzrok ne paljenja kompa.

Nikky 11.12.2006. 10:49

Dajte ljudi kad već pitate, potrudite se opisati hardware, software, što ste točno radili, zvukove, što piše i sl. informacije ako očekujete pomoć. Večina korisnika nije vidovita pa da zna šta imate ili što se kod vas dešava.
Ako imaš kakav utility cd (Hiren's) probaj vratiti izbrisane fajlove/direktorije u windows - ima. Za u buduće (nakon što riješiš blem) napravi backup sistemske particije pa će popravak trajati xy min.

nino 11.12.2006. 13:06

Citiraj:

Autor Marcellius09 (Post 588778)
imam jedan komp koji je za sestru i onda izbrisala sistem 32 nekako , a kako nema opticki uredaj stavim ja svoj i sve dobro napravim al se komp sad nece upalit nikako a bez dvd roma se palia do onoog di pise insert windows cd for repair samo sam dvd spojia nista drugo nisam dira

U svemu od ovog razumijem samo jedan zarez stavljen u cijeloj recenici! Sjedi, jedan : bonker2

Marcellius09 11.12.2006. 13:32

evo vam onda sve
upalia ja komp i pise da nedostaje sistem 32 da stavim cd u opticki uredaj , a kako nisam ima na njemu uzea sam iz svog kompa i spojia na taj , i kad sam to napravia sad se vise nece upalit samo na monitoru stoji pls check signal kabel. onda sam izvadia opticki uredaj iz tog kompa i vratia sve kako je bilo ali ne pomaze i dalje stoji ono pls check signal kabel
ps. ako jos sta treba objasnit samo recite

klonmx 11.12.2006. 13:51

..prvo i osnovno je da moras imati ukljucen kabl monitor-graficka ;) a to definitivno nemas..
..dakle provjeri prvo kabel i javi sta se tad dogada ;)

Marcellius09 11.12.2006. 14:04

pa spojen mi je kabel nisam bas takav noob ali nista se ne dogada

klonmx 11.12.2006. 15:16

..ma ok nisam to ni mislio jer dogada se da se kabl pomakne ako nije adekvatno zategnut vijcima ;) a ova poruka ti upravo to i govori pa provjeri prvo sto je sa kablom i grafickom..

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:33.