![]() |
problem s konekcijom na internet
Pozdrav ljudovi!
Evo ovako; muci me jedna stvar! Doma imam dsl i prema uputama iz sticky teme umrezio sam dva kompa preko wirelessa na siemensov se515 ruter. Prije sam se spajao (znaci s jednim kompom) tako da sam si napravio u network connections postavku da moram kliknuti connect preko ikone (ono kao za modem prije). No to je sad moralo biti uklonjeno da se oba kompa mogu spajati u isto vrijeme na net, te sam podesio ruter da radi u funkciji dial on demand. Takodjer sam ruter namjestio da radi i kao AP, tako da kompovi budu umrezeni. Stvar koja me sad muci jeste: oba kompa se uredno spajaju na net i medjusobno se vide i dijele fileove, ali neke stranice jednostavno ne mogu otvoriti. Npr. probao sam otvoriti www.lego.com i na oba kompa nisam uspijevao. Za neke druge stranice ( index.hr, net.hr itd.) mi uredno rade, ali vecinu (uglavnom rezultate iz googla) ne otvaraju. Probao sam na svom kompu pokrenuti konekciju kao sto sam to i prije radio i tada sam uspio normalno otvoriti sve stranice koje onako nisam mogao. Jel mi moze netko pomoci kako da rijesim ovu stvar; vjerojatno treba podesiti jos nesto u ruteru tako da mi sve normalno radi i na dial on demand...... Pozdrav i hvala unaprijed! |
Ovdje imaš sav potreban info za taj router (uputstva, firmware).
Provjeri postavke Firewall - a i IP Filter - a. |
Firewall i IP Filter su iskljuceni.....
|
nije me bilo neko vrijeme doma ali problem koji sam gore naveo, jos uvijek je prisutan...... Ajde ljudi ako netko zna nesto o tome, bit cu mu zahvalan na pomoci....
|
Rado bi pomogao ali imam flat, tako da bez ikakvog biranja imam net cim upalim komp. Inace imam isti taj router 515, vec skoro dvije godine bez ikakvih problema....
Edit: Stavi za probu na "always on" pa vidi ako otvara lego :D |
Dali si upisao DNS servere? Ako ne onda je to rješenje tvog problema...
|
Postavke su kao iz sticky teme.....
DNS? imam oznaceno kvacicom "Enable Automatic Assigned DNS". Jel treba tu unasati nesto rucno, i ako da sta? |
Citiraj:
|
Eto problem je rijesen!! Hvala nikky na pomoci!
Stvar je bila u tome sto po uputstvima iz sticky teme nije pisalo za DNS servere od Iskona, već samo od T-coma pa sam njih upisao. To sam promijenio i sve sljaka! pozdrav |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:41. |