![]() |
Šta se može dogoditi???
ovako zanima me šta se može dogoditi kada komp radi a nastane struje.
jel kod nas gradska mreža nešto ****. kakve nus pojave se mogu dogodit?? jel to može dovesti do crkavanja nekog hardwera???:rolleyes: : nono : : nono : |
...moze,mala slucajnost ali u principu moze vjerovatno je napajanje na udaru ako se to desi,e sad ovisi koliko kvalitetno napajanje imas,stavi ups (malo bolji) i mirno spavaj :)
|
moguce je da zbog groma dodje do prenapona. onda spali barem napajanje...
bez ups-a ne po kompu kad grmi : nono :, a za nestanak struje te vise-manje boli kita :) stavish neki ups i miran si, evo ja koristim onog najjeftinijeg trusta 600VA i dobro me sluzi :) |
Neće se ništa desit, i kao što kaže matesonik samo neki jeftini UPS da ga drži minuticu dok se struje ne stabilizira.
|
Citiraj:
|
Jako rijetko zna disk odapeti. Ali, jako rijetko...
|
meni su crkla dva MS-ova napajanja prilikom nestanka struje, jedan puta je komp bio uključen, a drugi puta je spavao kao beba ali je cijela prostorija smrdila do bola od izgorenog napajanja. Sreća da nije ništa povuklo za sobom: sweating
|
nabavi ako si u mogucnosti neku prenaponsku zastitu kao sto i kolege forumasi kazu i miran si.Imas od APC do Belkina pa biraj...
|
Citiraj:
|
ma uzmeš produžnu utičnicu sa naponskom zaštitom.....imaš u ve-mulja sweex-ovu za 50kn
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:14. |