![]() |
Live 5.1 digital smrzava system
Nakon instalacije drivera, kad ukopčam mikrofon ili zvučnike u zvučnu automatski se zblokiraju windowsi. Pomaže samo reset i vađenje zvučne te clear cmos.
U drugom slotu ista stvar, dok ne uštekam nešta sve radi. Konfa je u sigu driveri su iz 6mj03(neznam točnu verziju) Ima neko ideju kak poštelat irq jer imam osjećaj da se kolje sa mrežnom i usb portovima. Čistio sam od prašine i pci slotove i kontakte na kartici ne pomaže. Sad ju više ni windowsi ne prepoznaju jel kartica krepala:(? |
Probaj uštekat dok je komp isključen. U BIOS-u bi trebao imat štimanje IRQ-adresa...
|
Nista cudno. Meni jedan 5.1 live nije htjela radit zajedno sa usb scannerom. Za ne vjerovat ,umro sam dok nisam skuzio. Nisam mogao skuziti kakve veze ima live-ica s scannerom.
|
Citiraj:
Imam štimanje adresa ali na koje vrijednosti postavit? Sve na isto ili nekim redosljedom? Citiraj:
Sad je ponovno prepoznaju windowsi ali opet sve smrzava |
Čudo je proradilo:D
Isključio sam write i read na 1.pcislotu i pci delay transaction Vidjet ćemo dokle će sad radit Eto nakon 6sat naštimavanja zvučne i driveri su se pokazali ko jedan od problema smrzavanja:D Dakle koje drivere staviti da su 100%stabilni, na stranicama id creativa zadnji su negdje iz 2004. Za sad imam kx project ali baš nisu najstabilniji |
Probaj se igrat s PCI latency timerom. Default na većini ploča je 32, probaj stavit na recimo 16, 64 ili 128, nemoj iznad ić.
Jel to ona 16-bitna verzija? PCB je pune širine? Šta piše na njemu, SBxxxx? Imam neke drivere što sam ih koristio kad sam imao tu zvučnu. Nemam pojma jel uopće s njima radi 5.1 jer nemaju nikakvo sučelje za podešavanje, samo bass/treble i digitalni izlaz. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:56. |