![]() |
Napajanje problem,vruće dok je komp zgašen
Evo imam Codgena 400W(suxaona al služi svrsi) i dok mi je komp zgašen miš mi svjetli kao i tipkovnica,mislil sam si ok,sad probam čist iz znatiželje napajanje i ono vruće(40-50 stupnjeva po mojoj procjeni) a komp je zgašen,kad upalim komp onda je hladnije(iak i dalje dost toplo al u sobi mi je 30 C )jer počne radit 120mm vent u napajanju,konfa je iz siga,stoga WTF?
Hvala |
Možda ti miš i tipkovnica svjetle jer imaš podešeno onaj "power on by mouse ili keyboard button". probaj naći jumper na ploči (ili samo u BIOS-u) koji to regulira.
A zakaj ti se napajanje grije dok je zgašeno, don`t know... |
na epox nforce2 je normalno da je ps2 port pod naponom kod iskljucenog kompa.
A zakej je tak vruce, vrucine su nesnosne,a vent ne radi, to je definitivno do napajanja, 50c za zgaseno je previse. |
Mislim da se nemoras previse brinut, ipak drzi komponente pod naponom, a ventilator se ne vrti, a posto je vani vruce malo se vise ugrije.
Ako te smeta makni u biosu tu opciju. |
To sam si i ja mislil al gledam po biosu nisam videl tu opciju,znam da je normalno al ipak je to codegen pa mi nesme sad riknut jer su mi završni ispiti na faksu i stalno trebam komp,kad dobim neke pare idem po čufteka: Drone :
|
Citiraj:
|
Kada ti ugasiš komp,koliko vremenski prođe kada ti provjeriš jel toplo ili hladno????
|
Citiraj:
Tomy komp je zgašen cijelu noć i ujutro je vruće Sad ga gasim na prekidać na napajanju: goood : Sve u svemu fala na pomoći |
aha mislio sam da je to 30 -60 min nakon,ali owo je zabrinjawajuce...hehe
NAJBOLJE IŠTEKAJ IZ STRUJE LOL hehe |
power
Power on by keyboard ili preko mouse se mora moci ukljuciti preko biosa, ali se mora i ukljuciti na vecini ploca na samoj maticnoj , preko jumpera 1-2-3 koji je uvijek blizu fizičkih konektora za mis ili tipkovnicu uglavnom na gornjoj lijevoj strani ploce( pise u manualu negdje ). Ako tu iskljucis u biosu ne moras ni dirati.
|
Citiraj:
|
Dizajniran je da se grije, isto kao sto moj power cable za laptop tam di je transformator je kipuc, ali sta sad.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:10. |