![]() |
promjena Proca????
Evo kolega mi ima problem, koristio Intel Celerona 2600 koji je iz samo njemu znanih razloga odlučio zamjeniti sa slabijim Celeronom 1700.
MBO: Intel Bay Field D865GBF, 2x256 DDR PC3200 TwinMos, HDD WD 80GB SATA, grafa integrirana. E sada problem je u tome da kada promjeni proc i upali kantu ne dešava se ništa, osim što prža i hard rade. Monitor ne trza i uopće ne posta, ne može se ni u bios. Kada vrati Celerona 2600 sve radi, ajde ekipa znam da je ovo za vas mačiji kašalj-pomagajte |
pa prvo provjeri dal je ispravan proc....na nekom drugim kompu....a na matičnoj one pinove vrati na default....možda je manualno dirano!
|
izvadi bateriju van na matičnoj ili clear cmos napravi
|
na nekim pločama imaš jumper na kojemu biraš izbor između proceva sa 533/800 i 400mhz fsb, pa pogledaj to malo, obično se nalazi negdje oko cpu socketa
|
što se tiče ispravnosti proca tu sve štima, provjereno na na drugom kompu, a
za pinove ću provjeriti iako sumnjam da je do toga kada su oba dva proca na 400FSB, ili ja griješim. U svakom slučaju probat ću pa javim rezultat |
izgleda da taj proc nije podržan od strane ploče.....provjeri ovde...
http://www.intel.com/design/motherbd/bf/bf_proc.htm |
moguće je da ploča ne podržava willamette
|
hvala na pomoći ekipa, kako je alimilano rekao ploča ne podržava taj proc i tu je cijeli problem:smoke:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:49. |