![]() |
boot manager
kako isključiti boot managera, instalirao sam ga i pojavi mi se kad upalim komp. kako ga izbrisati?
|
fixmbr
|
Citiraj:
|
To napišeš u Recovery Console.
|
ili fixboot
|
daj mi molim te malo pojasni o tome svemu. kako sve to? na koji način? htio sam isprobati boot managera ali sad sam zeznuo bootanje
|
Mr.Black bootaj sa cd-a od windowsa (kako da ces staviti nove,a NECEŠ)i odaberi opciju Recovery Console pritiskajuci tipku R onda ces upisat clijedece:
C: CD .. (ako nisi u root directoriju ) C: FIXBOOT i to je to! mozes eventualno jos napravit disk check prije bootanja u windowse na nacin da upises CHKDSK /R /F ;) |
chkdsk /p /r
|
Kad uđem u Recovery Console dobim ovo:
C:Windows Which Windows installation would you like to log outo (To cancel press enter)? - ja pritisnem broj 1 (bezveze) poslije toga mi piše Type Administrator password - tu upišem lozinku od admin windowsa ali mi izbaci da nije dobra, a dobra je |
To je ova lozinka koju si postavio za vrijeme instalacije Windowsa, ak nisi ništa stavio, stisni samo enter.
|
Citiraj:
a što ovdje trebam: 1: C:Windows Which Windows installation would you like to log outo (To cancel press enter)? |
Citiraj:
upišem admin lozinku (trebalo je staviti cro tipkovnicu) i sad dobim C:/Windows (tu sad treba nešto upisati) upišem fixboot the targer partiton is C. Are you sure you want to write a new bootsector to the parition C? upišem Y resetiram komp i opet mi se pojavljuje boot manager |
koje su ti particije, na kojoj su win, koja je sistemska, kolko imas diskova i koji disk je primaran?
|
Citiraj:
|
uspel sam, ja sam prvo upisival fixboot, a sad sam upisal fixmbr i sad je dobro. tnx :beer:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:20. |