![]() |
skureni komp
jučer sam kupio novo kučište i sve fino presložio, stavio distancere za ploču, sve kablove spojio, kresnem ja napajanje i odmah se upali komp (samo sam stisnu0 prekidač sa 0 na 1 na napajanju i komp se odmah upalio)nekaj se zasmrdilo i naravno ploča ne boota, očito je došlo do krivog spoja negdje na kučištu? kaj je moglo bit? ploču sam poslje izvadio van i upalio vani (na normalan način, preko power switcha) i komp se upali ali naravno niš ne boota,javlja mi na onoj ledici na ploči F, kaj je sve moglo otić? i kak to mogu saznati?
|
procesor matična i napajanje .
daj ljudi dajte te kante ljudima koji se bave tim .. kaj je tak tesko priznat da nezas sve sam i za 50 kuna dobit sve slozeno ? a mozete dat 8 000 + tisuca kuna za kante ? puj vas bilo sve škrci jedni : nono : |
Cekaj, to je komp iz siga ili neki drugi?
Ak je epoxica i FF kod, mozes zaboravit na plocu ili proc, a mozda i oboje :( FF je najgora bestija od svih, naravno kad se komp nece upalit. A kak ces saznat, ubodi sve komponente u drugu plocu, ak radi otisla ti je samo ploca, ak ne radi CPU u drugoj ploci, probaj onda u tu svoju ubost drugi. :beer: |
FF znači da je sve OK...
|
otkriven uzrok kurenja.....kučište je došlo sa namontiranim distancerima, jedan je bio previše......moja brzopletost i glupost....
|
Citiraj:
|
Jebemu, onaj ne stavlja distancere, ovaj ih stavlja previše,... Pa dajte to nekome ko se razumije, bolje će bit.
|
Citiraj:
|
: lol2 : : roller : : goood :
|
Citiraj:
|
ok , jebiga svi ucimo na pogreskama , necemo ti se sad smijat , al fakat u takvim stvarima , kad steta moze bit velika napravljena a nekom ko zna je to cas posla ...
bi to trebalo ic nekom ko zna :d ja sam imo slucaj slican u tu ruku kaj mi se skurila maticna , al ne mojom krivnjom . otiso mi je i procesor i napajanje , ali kad sam lupio power on gumb na kucistu , komp se kao palio , ono lampice se palile , hard se digo , bla bla , al nikakve slike nije bilo.. .. tak da ovo tvoje ... neznam zas nece bas uocpe radit .. cudno mie malo to |
Citiraj:
|
ljudi tri puta provjeravajte jedanput sarafite tako to ide u svijetu kompova...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:27. |