PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   skureni komp (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=37513)

glista 14.04.2006. 08:07

skureni komp

jučer sam kupio novo kučište i sve fino presložio, stavio distancere za ploču, sve kablove spojio, kresnem ja napajanje i odmah se upali komp (samo sam stisnu0 prekidač sa 0 na 1 na napajanju i komp se odmah upalio)nekaj se zasmrdilo i naravno ploča ne boota, očito je došlo do krivog spoja negdje na kučištu? kaj je moglo bit? ploču sam poslje izvadio van i upalio vani (na normalan način, preko power switcha) i komp se upali ali naravno niš ne boota,javlja mi na onoj ledici na ploči F, kaj je sve moglo otić? i kak to mogu saznati?

Hrvoje xyz 14.04.2006. 09:59

procesor matična i napajanje .

daj ljudi dajte te kante ljudima koji se bave tim .. kaj je tak tesko priznat da nezas sve sam i za 50 kuna dobit sve slozeno ?

a mozete dat 8 000 + tisuca kuna za kante ?

puj vas bilo sve škrci jedni : nono :

dr_epox 14.04.2006. 10:04

Cekaj, to je komp iz siga ili neki drugi?
Ak je epoxica i FF kod, mozes zaboravit na plocu ili proc, a mozda i oboje :(
FF je najgora bestija od svih, naravno kad se komp nece upalit.
A kak ces saznat, ubodi sve komponente u drugu plocu, ak radi otisla ti je samo ploca, ak ne radi CPU u drugoj ploci, probaj onda u tu svoju ubost drugi.
:beer:

domy_os 14.04.2006. 11:10

FF znači da je sve OK...

glista 14.04.2006. 11:40

otkriven uzrok kurenja.....kučište je došlo sa namontiranim distancerima, jedan je bio previše......moja brzopletost i glupost....

dr_epox 14.04.2006. 12:01

Citiraj:

Autor domy_os
FF znači da je sve OK...

Pa znaci da je sve ok, ali isto tako ako se komp ne da upalit,a pise FF, znaci da je izgorila ploca (najcesce NB) ili CPU.

domy_os 14.04.2006. 12:16

Jebemu, onaj ne stavlja distancere, ovaj ih stavlja previše,... Pa dajte to nekome ko se razumije, bolje će bit.

Hrvoje xyz 14.04.2006. 12:56

Citiraj:

daj ljudi dajte te kante ljudima koji se bave tim .. kaj je tak tesko priznat da nezas sve sam i za 50 kuna dobit sve slozeno ?
: nono :

Matesonik 14.04.2006. 12:57

: lol2 : : roller : : goood :

glista 14.04.2006. 17:05

Citiraj:

Autor Hrvoje xyz
procesor matična i napajanje .

a mozete dat 8 000 + tisuca kuna za kante ?

puj vas bilo sve škrci jedni : nono :

pa ja velim da sam glup kaj nisam provjeravao, inače kučište je upravo stiglo "od ljudi kaj se bave s tim", i još im velim da bum si sam montiaro ploču jer su šlampavi (jer su krenuli to sami radit) eto namontirali su mi te distancere jako stručno i savjesno (znali su koju ploču imam).......ali nikog ne krivim sam sam budala kaj nisam provjeravao......

Hrvoje xyz 14.04.2006. 20:50

ok , jebiga svi ucimo na pogreskama , necemo ti se sad smijat , al fakat u takvim stvarima , kad steta moze bit velika napravljena a nekom ko zna je to cas posla ...

bi to trebalo ic nekom ko zna :d

ja sam imo slucaj slican u tu ruku kaj mi se skurila maticna , al ne mojom krivnjom . otiso mi je i procesor i napajanje , ali kad sam lupio power on gumb na kucistu , komp se kao palio , ono lampice se palile , hard se digo , bla bla , al nikakve slike nije bilo.. ..

tak da ovo tvoje ... neznam zas nece bas uocpe radit .. cudno mie malo to

trimac 14.04.2006. 22:36

Citiraj:

Autor glista
pa ja velim da sam glup kaj nisam provjeravao, inače kučište je upravo stiglo "od ljudi kaj se bave s tim", i još im velim da bum si sam montiaro ploču jer su šlampavi (jer su krenuli to sami radit) eto namontirali su mi te distancere jako stručno i savjesno (znali su koju ploču imam).......ali nikog ne krivim sam sam budala kaj nisam provjeravao......

Vjerojatno bi ti "ljudi kaj se bave s tim" isporučili ispravan kompjuter bez obzira na to kaj su krivo stavili distancer jer bi ti skurenu ploču zamijenili o svom trošku, tj o trošku idiota koji ju je krivo namontirao...

Codiac 15.04.2006. 01:50

ljudi tri puta provjeravajte jedanput sarafite tako to ide u svijetu kompova...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:27.