PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hlađenje (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=63)
-   -   Silent PC (bez ventova na grafi i CPU) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=37175)

Panzer 09.04.2006. 02:34

Silent PC (bez ventova na grafi i CPU)

Pozdrav!
Imam stariju konfu koja je malo bucna, htio bi maknut vent sa baze od CPU-a i s grafe... Na grafi sam vec skinuo staru zujalicu i stavio pasivnjak od Pentium 3...
Nego me vise zanima jel bi Colermaster Volcano 6 Cu+ mogao drzat P3 667MHz na normalnoj temperaturi bez venta? Jer vent radi na ~7000rpm, a to bas nije tiho... Ili ima kakva software-ska caka da se smanji turaža venta?

E da, grafa je GF2 Mx400.: goood :

Hvala

buljo 09.04.2006. 02:41

Speed Fan.
Ili kupi onaj potenciometar od 10kn i njega stavi.. I biraj dal želiš da ti komp leti ili da spava:D

Panzer 09.04.2006. 02:46

Citiraj:

Autor buljo
I biraj dal želiš da ti komp leti ili da spava:D

Kak to mislis? :D
Znaci bolje je da je vent gore? Onda cu probat nekaj iskemijat s poteciometrom... ;)

buljo 09.04.2006. 02:54

Imao sam Vukana 6 +(k dB) :D

Ostavi vent ili ga promjeni, stavi neki tiši i kupi taj potenciometar.

^SuperUnknown^ 09.04.2006. 18:57

Ja sam pasivno hladio Celerona 633 samo sa aluminijskom bazom od nekog Socket A coolera... naravno, pasta Arctic Silver i proc nije prelazio 65° nikad. Ploca je bila Asus CUSL2-C, a kuciste neko govno koje nikad propuha vidlo nije :D Tako da vjerujem da bi se P3-ka mogla pasivno ohladiti sa nekim boljim bakrenim pasivnjakom :) Btw, razmisljam kako ohladiti proc, chipset i ram u jednoj HTPC konfi, pa sam si gruntao uzet 140mm vent iz Linksa i insalirat ga na plocu tako da pokriva i CPU pasivnjak i chipset i ram i MOSFET-e i sve zivo i mrtvo : cheers2 Mozda da probas tako nesto izvesti? ::beer:

Panzer 10.04.2006. 00:39

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^
Ja sam pasivno hladio Celerona 633 samo sa aluminijskom bazom od nekog Socket A coolera... naravno, pasta Arctic Silver i proc nije prelazio 65° nikad. Ploca je bila Asus CUSL2-C, a kuciste neko govno koje nikad propuha vidlo nije :D Tako da vjerujem da bi se P3-ka mogla pasivno ohladiti sa nekim boljim bakrenim pasivnjakom :) Btw, razmisljam kako ohladiti proc, chipset i ram u jednoj HTPC konfi, pa sam si gruntao uzet 140mm vent iz Linksa i insalirat ga na plocu tako da pokriva i CPU pasivnjak i chipset i ram i MOSFET-e i sve zivo i mrtvo : cheers2 Mozda da probas tako nesto izvesti? ::beer:

Nije losa ideja... Samo mi se cini da je AGP na ploci otiso u k... :(
Ah, steta. Sutra moram istestat sve detaljno.
Ak nije, probat cu nekaj tak slozit, da ima propuh unutra.

Vuco 10.04.2006. 01:48

Sa tog 6Cu+ makni 60mm cooler slobodno, taj dreci ko konj...
nadalje, makni i onaj crni pokrov s njega (na koji se sarafi 60mm vent)->tu ces mozda imat problema, al nekak ga makni :)

naljepi (ili necime priheftaj uz bazu) gore na bazu od 6Cu+ 80mm vent kojeg ces staviti na 5V (preko molexa ga spoji, naravno, moras onda kupit vent koji ima molex ili rezat zice i spajat ih, pa onda izolir trakom obljepit) - to ce ti biti jako tiho a ipak neces imat straha da ce nes pregorit od visoke temp.

S tako uredjenom bazom + 74mm vent (moj strgani vent sa freezera - ne pitajte kako ga je buraz stavio gore :D ) drzi palomina, koji ima Vcore na 1.75V na oko 40°C u idlu, load ide do 48°C
Ako drzi palomina, drzat ce i tog P3!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:59.