PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Problemi sa Chiftec napajanjem.. (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=3645)

oluja 06.02.2003. 10:21

Problemi sa Chiftec napajanjem..

Aloha...
evo imam jedan specifičan problem, pa stoga ako je već netko imao sličnih iskustava molio bih da mi se javi...

kupija sam sljedeće komponente:
Chiftec kučište sa 360W Chiftec PFC napajanjem
Chaintech 7NL1-Apogee matičnom (nForce2) bez RAIDA...
zvučnici Cambridge Soundworks SW2400 (2.1 zvučnici)...

...

i ja to sve lipo spojim, ali zvučnici ZUJE LI GA ZUJE...
i sada..

probam spojiti s drugim napajanjem, a opet zuji, je da je sada dosta manje... matična se nigdje ne dira sa kučištem (koje je ogromno, ali fenomenalno napravljeno)..

zvučnike sam probao na liniju spojiti i ok su..

stoga molim vas pomozite ako tko šta zna..

Oluja

msvrtan 06.02.2003. 10:27

mislim da to nema nikakve veze s napajanjem....probaj s drugim zvucinicima ili furaj natrag...pretpostavljam da si sad sve kupio u kompletu? ako nisi da li je sve prije radilo ok?

Paske 06.02.2003. 11:23

msvrtan je u pravu, napajanje nema s tim veze, ne vidim od kuda ti ideja da napajanje falša ako te zvućnici muće :D

Anyway, ako su zvućnici dobri, onda je zvućna problem.

Pretpostavljam da koristiš on-board sound, heh sad problem je da Chaintech ne koristi nforce2 sound, već ima C-media chip :( . Daklem ukoliko si stavio nforce 2 drivere, moraš staviti i drivere za zvućnu.

BTW. Osobna preporuka je kupi neku zvućnu ala Creative Labs ili Teratec ( bolja solucija ) za cca 200 Kn. Jest da su one sve 5.1 koji ti ne koristiš, ali je cijelokupni sklop daleko kvalitetniji od C-media shita - ako zbog ničega onda zbog činjenice da C-media koristi CPU za dekodiranje zvučnog signala.

my 2 cents .....

matijas 06.02.2003. 11:31

It's a bit of a long shot, ali provjeri kojim ti putem ide onaj mali kabel koji ide od cdroma do zvucne, prije par godina mi se dogadjalo kad sam potrefio dobitnu kombinaciju polozaja kabela i aktivnosti raznih uredjaja po kucistu da mi pocnu zvucnici bacati cudne zvukove, nakon vadjenja kabela sve je opet bilo ok...

numa 12.02.2003. 18:21

Inace cisto inormacije radi, ta serija zvucnika je zloglasno osjetljiva na lose zvucne kartice. Probaj sa nekom boljom zvucnom.

I jos jedno pitanjce, kad vec imas to napajanje bi li mogao postati podatke (max ampera po voltazama), reci subjektivno misljenje o buci napajanja, da li ima temperaturnu regulaciju ventilatora, i tocno model napajanja.
I ako znas gdje bi mogao naci potpune podatke.

Thnx, unaprijed.

msvrtan 12.02.2003. 21:34

Citiraj:

Originally posted by numa
Inace cisto inormacije radi, ta serija zvucnika je zloglasno osjetljiva na lose zvucne kartice. Probaj sa nekom boljom zvucnom.

Thnx, unaprijed.

e to sa losom zvucnom je problem posto chaintech jedini od svih nf2 ploca ne koristi soundstorm...nego neki 2kanalni po imenu "izbjegni me molim te" ... sala...ali da zbog lose zvucne moze biti

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:40.