![]() |
Siemens SE555 + usb108 domet
Koliki domet postižete navedenom konfiguracijom?
Meni se ne može spojiti kroz 1 zid + ploča, udaljenost oko 8 metara? (signal varira između low i very low) |
Ako pod pločom misliš na armirani beton, nikakvo čudo da se ne spaja. Meni se515 i 108-ica prolaze na 12 metara kroz dva zida, ali obična od cigle, i signal strength je na very good...
|
SE515 + Gigaset 108 / Canyon WF511 (orig. antena) se spajaju kroz 3 zida, a ukupna udaljenost je nekih 40 m.
|
meni na drugom katu vata signal iz prizemlja (jedan plafon + jos nekoliko zidova)
nikad nisan gleda jacinu signala |
Po meni, USB 108 ima puno jaci signal nego Canyonica i ostale jeftine PCI wi-fi kartuse...Al sve bi trebale prolaziti kroz zidove.
Ja imam jedno 8 metara, nova kuca i novi zidovi i sve radi na excellent ili very good (govorim za USB 108), a canyoinca mi je imala oko 50-60% jacinu al je radila bez beda... |
Meni su obje kartice podjednake, možda je WF511 slabija za koju nijansu...
|
Citiraj:
(Naravno kod armiranoga betona je problem, a i evo nešto korisno; mikrovalna pečnica ti radi na istoj frekvenciji kao i wlan tako da ti može stvarat smetnje) |
ja imam siemens 515 i karticu gigaset pc card 54 za laptop. može li se nekako povećati domet rutera,softverski ili možda sa drugom,usmjerenom antenom. ima li netko iskustva sa baš ovakom kombinacijom
|
Imaš za povećavanje dometa repeater, to ti je bilo u t-comu u ponudi, ali više ne znam jel ima... Uglavnom, možeš to kupiti po trgovinama gdje drže opremu za mreže itd.
|
pa to je samo obican AP...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:01. |