![]() |
Zamijena zujalice na NF7-SL
Zamijenio bi zujalicu na chipsetu sa pasivnim Zalmanon ZM-B47J Northbridge chipset Heatsink iz Ve.mila.Jel to ok hladnjak i koja je procedura da se to montira?
|
Uzmeš kombinirke, izvadiš pločlu iz kante, stisneš one male plastike na poleđini, skineš stock cooler, očistiš nb od paste, naneseš pastu, držače montiraš na zalmana kako je u uputstvima, postaviš zalmana na nb i učvrstiš ga tak da gurneš plastike u rupe.
:beer: Inače ako imaš neki veći cooler za cpu, recimo zalmana 7000, morati ćeš plavog zalmana za nb malo modati. |
Kod mene sve uredno, coolermasterov pasivac na NB i još k tomu stoji ispod zalmana 7000.
Samo malo saviješ elemente na hladnjaku, i sve će stat bez ikakvog rezanja;) |
Citiraj:
|
Ja kad sam vadio zujalicu samo sam one plastične kopče povukao prstima, nisam ih shebao.
|
Citiraj:
|
Ma nema ti tu ko sta pomoc, i nije nista tesko, samo pocupaj kablovinje ako mislis da ih bas nebi znao vratiti zapisi si a imas i
u uputstvima od maticne kam sta ide. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Kratak i ostar potez ljute pile i Zalman postaje kompatibilan sa tom plocom :) Odreze se samo jedan komadic onog drzaca i ide bez problema gore zalman a evo i kako to izgleda... http://tinyurl.com/dx2ma |
ma deeej...napravi kak ja...
ne gasi komp po 3-4tjedan i nemaš beda :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Naravno da sam stavljao kopče koje sam dobio s pasivnim hladnjakom. Nema smisla mijenjati to.
|
Ja sam ostavio plasticne kopce od originalnog hladnjaka od maticne jer sam ocijenio da su ovi zalmanovi pre slabi a nisam htio riskirat i drago mi je..puno su jaci i deblja im je izlazna glava od zalmanovih crnih (daju bolji osijecaj sigurnosti) ...barem onih sta sam ih ja dobio sa NB47J... :rolleyes:
|
1 privitaka
Citiraj:
|
Tako treba! ;)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:50. |