PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Zamijena zujalice na NF7-SL (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=33802)

Hrubi 14.02.2006. 16:07

Zamijena zujalice na NF7-SL

Zamijenio bi zujalicu na chipsetu sa pasivnim Zalmanon ZM-B47J Northbridge chipset Heatsink iz Ve.mila.Jel to ok hladnjak i koja je procedura da se to montira?

rendula 14.02.2006. 16:10

Uzmeš kombinirke, izvadiš pločlu iz kante, stisneš one male plastike na poleđini, skineš stock cooler, očistiš nb od paste, naneseš pastu, držače montiraš na zalmana kako je u uputstvima, postaviš zalmana na nb i učvrstiš ga tak da gurneš plastike u rupe.

:beer:

Inače ako imaš neki veći cooler za cpu, recimo zalmana 7000, morati ćeš plavog zalmana za nb malo modati.

Roller 14.02.2006. 17:21

Kod mene sve uredno, coolermasterov pasivac na NB i još k tomu stoji ispod zalmana 7000.
Samo malo saviješ elemente na hladnjaku, i sve će stat bez ikakvog rezanja;)

Hrubi 14.02.2006. 17:42

Citiraj:

Originally posted by Roller
Kod mene sve uredno, coolermasterov pasivac na NB i još k tomu stoji ispod zalmana 7000.

ja imam Glacialtech2520Pro i mislim da nece bit problema.Thanks na savjetima.

-POP- 14.02.2006. 22:26

Ja kad sam vadio zujalicu samo sam one plastične kopče povukao prstima, nisam ih shebao.

Hrubi 15.02.2006. 06:41

Citiraj:

Originally posted by Eddie
Ja kad sam vadio zujalicu samo sam one plastične kopče povukao prstima, nisam ih shebao.
znaci nisi vadio maticnu?u stvari demontaza maticne mi je naj mrskije,nisam to nikad radio.Zvat cu jednog pajdu da mi pomogne.Javim rezultate sutra

pava 15.02.2006. 07:34

Ma nema ti tu ko sta pomoc, i nije nista tesko, samo pocupaj kablovinje ako mislis da ih bas nebi znao vratiti zapisi si a imas i
u uputstvima od maticne kam sta ide.

Hrubi 15.02.2006. 08:00

Citiraj:

Originally posted by Roller

kako si uspio zmontirati Zalmana na proc?pa NF7-S je nekompatibilna sa Zalmanom?

Srky 15.02.2006. 08:34

Citiraj:

Originally posted by Hrubi
kako si uspio zmontirati Zalmana na proc?pa NF7-S je nekompatibilna sa Zalmanom?

Kratak i ostar potez ljute pile i Zalman postaje kompatibilan sa tom plocom :)

Odreze se samo jedan komadic onog drzaca i ide bez problema gore zalman a evo i kako to izgleda...

http://tinyurl.com/dx2ma

svizac 15.02.2006. 16:37

ma deeej...napravi kak ja...

ne gasi komp po 3-4tjedan i nemaš beda :D

-POP- 15.02.2006. 19:55

Citiraj:

Originally posted by Hrubi
znaci nisi vadio maticnu?u stvari demontaza maticne mi je naj mrskije,nisam to nikad radio.Zvat cu jednog pajdu da mi pomogne.Javim rezultate sutra
Ne nisam vadio ploču, jer treba mi barem 45min da sve složim onako kako je bilo. Radio sam bez vađenja na soltekici i na ovoj abitici, znači 2X, i kopče nisu pukle, stoga ne vidim razlog za vađenjem ploče.Sretno:D

Hrubi 15.02.2006. 22:02

Citiraj:

Originally posted by Eddie
Ne nisam vadio ploču, jer treba mi barem 45min da sve složim onako kako je bilo. Radio sam bez vađenja na soltekici i na ovoj abitici, znači 2X, i kopče nisu pukle, stoga ne vidim razlog za vađenjem ploče.Sretno:D
daj mi jos samo reci da li si stavljao kopce koje dolaze sa pasivnjakom ili si ostavljao serijske?

-POP- 15.02.2006. 22:51

Naravno da sam stavljao kopče koje sam dobio s pasivnim hladnjakom. Nema smisla mijenjati to.

G0RKI 15.02.2006. 23:27

Ja sam ostavio plasticne kopce od originalnog hladnjaka od maticne jer sam ocijenio da su ovi zalmanovi pre slabi a nisam htio riskirat i drago mi je..puno su jaci i deblja im je izlazna glava od zalmanovih crnih (daju bolji osijecaj sigurnosti) ...barem onih sta sam ih ja dobio sa NB47J... :rolleyes:

Hrubi 16.02.2006. 13:53

1 privitaka
Citiraj:

Originally posted by G0RKI
Ja sam ostavio plasticne kopce od originalnog hladnjaka od maticne jer sam ocijenio da su ovi zalmanovi pre slabi a nisam htio riskirat i drago mi je..puno su jaci i deblja im je izlazna glava od zalmanovih crnih (daju bolji osijecaj sigurnosti) ...barem onih sta sam ih ja dobio sa NB47J... :rolleyes:
evo uspio sam staviti pasivnjak.Fotka stize

G0RKI 16.02.2006. 14:07

Tako treba! ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:50.