PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Umrežavanje crossoverom i neke postavke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=31938)

Rivi 19.01.2006. 07:58

Umrežavanje crossoverom i neke postavke

Ovako, umrežim ih, postavim za svakog IP-ove i kompovi se vide bez problema.

Situacija je slijedeća: želim s prvog kompa imat pristup na drugi (obratno nije bitno), dakle, da mogu instalirat programe.
Taj "prvi" komp. ima pristup na net i jedino što želim je taj pristup omogućiti ovom drugom kompu.

Postavio sam situaciju kako je RAK naveo u uputama poviše, međutim, drugi komp ne može na net, a kad se idem spojit na njega s ovog prvog, traži mi password za Guest account.

Trebao bi postaviti nekog korisnika na drugom računalu (s prvog) koji će imat pristup svemu?

Šta koristit za Remote control? Program kojim ću moć vidjet desktop na drugom kompu?

Evo, za nekog pitanja i previše, a za onog ko zna, sve stane u 3-4 crte.

kian 19.01.2006. 22:01

Re: Umrežavanje crossoverom i neke postavke

1 privitaka
Citiraj:

Originally posted by Rivi
Ovako, umrežim ih, postavim za svakog IP-ove i kompovi se vide bez problema.

Situacija je slijedeća: želim s prvog kompa imat pristup na drugi (obratno nije bitno), dakle, da mogu instalirat programe.
Taj "prvi" komp. ima pristup na net i jedino što želim je taj pristup omogućiti ovom drugom kompu.

Postavio sam situaciju kako je RAK naveo u uputama poviše, međutim, drugi komp ne može na net, a kad se idem spojit na njega s ovog prvog, traži mi password za Guest account.
Trebao bi postaviti nekog korisnika na drugom računalu (s prvog) koji će imat pristup svemu?

Napravis novog usera, stavi mu pass. i makni ga iz "Member Of" da ne pripada niti adminu , power useru ...).

Citiraj:

Šta koristit za Remote control? Program kojim ću moć vidjet desktop na drugom kompu?

Evo, za nekog pitanja i previše, a za onog ko zna, sve stane u 3-4 crte.

Koristim UltraVNC i pokazao se bolji (brzi + ima file transfer i chat) od RealVNC.

Rivi 20.01.2006. 07:06

Evo, stavio RealVNC i stvar funkcionira u redu. Nisam niti kreirao "juzera" na drugom kompu.
Probat ću taj tvoj Ultra.

Jedino, ne mogu nikako natjerat ovaj drugi komp. da ide na net preko prvog.
Sve živo probao.

domy_os 20.01.2006. 12:05

Citiraj:

Napravis novog usera, stavi mu pass. i makni ga iz "Member Of" da ne pripada niti adminu , power useru ...).
Jel ovo vrijedi samo za usera koji koristiš ili i za sve koji postoje?

kian 22.01.2006. 22:00

@ Rivi
Ne koristim ICS pa ne znam.

@ domy_os
Samo za usere koji ti pristupaju preko mreze.

Maky 25.01.2006. 07:37

Citiraj:

Jedino, ne mogu nikako natjerat ovaj drugi komp. da ide na net preko prvog.
Sve živo probao.

Nemaš pojma :D
Kad ti je već komplicirano napravit ICS, skini se recimo freeproxy, stavi ga na komp sa kojeg ide net i na drugom stroju samo podesiš da se spaja preko proxy-a..

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:18.