![]() |
Preski+Al-Cu zalman=grijanje
sad sam nabavio zalmana al-cu 7000b led i zamijenio ga sa box kulerom na svom 2.8E. za pastu sam koristio onu koju sam dobio uz zalmana (nije bilo AS5, nema je 2 tjedna) i, pazi sad, razlike su 1-2C max! kod frenda na 3.0E sam isto zamijenio (samo je al-cu bez led, sa istom pastom), a kod njega je temp pala za znacajnih 10C! jel ce pomoc AS5 pasta?
|
Negdje sam čitao da je taj LED zalman lošiji od normalnog.
Možda ti frend ima bolje provjetravanje. To je razlika temperature u idle ili pod load? AS5 smanji temperature, ali 10C ne vjerujem. Možda ga nisi dobro smontirao sebi... Ili on ima drugačiju matičnu, pa mu drugačije očitava temperature... BO |
ma to je vf-700alcu led losiji (navodno) od obicnog.
ma moj je frend imo prije zatvoreno kuciste bez ijednog venta pa je razlika ocekivano veca :D a ja imam 120 mm blow, ma 40 C je cist ok temp. |
Citiraj:
|
e vidis! ja cu vidit kad dobijem AS pastu, trenutno nemam fanmate (jel ga uopce koristite?) jer mi je ionako napajanje glasnije od zalmana na 2600 okr.
|
Citiraj:
|
kako mogu zivjet? e to ti je umijece opstanka, imaju je sam rijetki:D
ne bi koristio fanmate da mi iz nekog cudnog razloga speedfan hoce smanjit brzinu venta, ali nece. |
Da nemaš možda Abit IC7 ploču, jer i ja sam isto imao box kulep pa stavio Zalman 7000 Al Cu i isto tako temp je ostala ista, kad sam kasnije skontao da na mojoj ploči su pobrkani nazivi senzora za CPU i PWM tako da mi sezor od CPU nije od CPU nego od PWM a temperatura PWM se smanjila za tako oko 10C, znači provjeri ostale temperature kao se kreću, meni na P4 3E na def jidle je 33C a opt 42c!
|
imam cpu temp i aux temp. ova aux temp se krece kako bi se trebala temp proca, od 34-46, dok se ova cpu zna popet i na 67!
imam d865perl intel |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:15. |