PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   problem oko win xp sa modemom (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=31143)

Jobi 08.01.2006. 11:35

problem oko win xp sa modemom

ovakve su stvari:
prijatelji mi ima stari kompjuter i bili su na njemu win 98 ali su me nekaj jebali driveri pa sam ga prebacio na win xp.Sada je sve ok ali nemože mi naci modem koji je u kompjuteru a internet ima onaj stari ht (ne adsl nego onaj prije krista) .
bio ja kod njega da mu to zmontiram ali cd od interneta nije kompatibilan sa xp (tj. cd je pisan za 98,2000,nt,win 3.11)
dali mi neko moze pomoci da to sve slozim ili moram ici na win 98?
hvala:mad:

nino 08.01.2006. 11:41

Re: problem oko win xp sa modemom

Citiraj:

Originally posted by Jobi
ovakve su stvari:
prijatelji mi ima stari kompjuter i bili su na njemu win 98 ali su me nekaj jebali driveri pa sam ga prebacio na win xp.Sada je sve ok ali nemože mi naci modem koji je u kompjuteru a internet ima onaj stari ht (ne adsl nego onaj prije krista) .
bio ja kod njega da mu to zmontiram ali cd od interneta nije kompatibilan sa xp (tj. cd je pisan za 98,2000,nt,win 3.11)

Nekad pasu driveri od 2000, NT...ako nece cupaj modem van, vidi koji je i skini drivere sa neta.

stuc 08.01.2006. 11:41

Pa nek ode u control panel --->Add Hardware i vidi šta će windowsi reć.
Ako ne nađu ništa nek označi da je već spojio hardwer i nek izabere modem. Uglavnom , tamo se treba poigrati malo.

csx 08.01.2006. 13:16

nisam siguran ali procitao sam negdje da win xp imaju problema sa tkz. "softmode" modemima(ili tako nekako.:D ).
Problem moze rijesiti samo jedan driver, a adresu za download cu pogledati pa ti javim :beer:

Jobi 08.01.2006. 14:18

ma probao ja da rucno trazim modem i nadem ga ali on ga opet ne prepozna.On diže internet ali se ne moze spojiti (kaze da nije ili modem dobro prikopcan,linija u kurcu i itd.)Sve sam provijerio i sve je ok spojeno.dali neko znade gdje mogu pogledati opcije kako se namijestava modem za internet.Mozda sam negdje sjebao opcije:confused:

LorD ClockaN 08.01.2006. 22:15

Re: problem oko win xp sa modemom

Citiraj:

Originally posted by Jobi
ovakve su stvari:

Neki i dalje imaju pra stari internet (makar kao upload :D ) :rambo:

tor 09.01.2006. 17:34

Isključi "Wait for dial tone"...ako nisi.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:59.