PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Plug and Play BIOS Extensions - neka greska! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=29373)

Red Worm 07.12.2005. 08:09

Plug and Play BIOS Extensions - neka greska!

Ne kuzim o cemu se rijec? Zasto mi ne radi taj dio?

http://img521.imageshack.us/img521/1422/19oj1.jpg

http://img521.imageshack.us/img521/8321/29cd.jpg

Molim Vas pomoc... :confused:

Red Worm 07.12.2005. 17:36

Kaj se nitko ne kuzi u ovo... jel neki izbiljni problem u pitanju ili nije? :o

tor 07.12.2005. 17:38

Nešto nije dobro sjelo od drivera za matičnu ploču. Jel ti sve radi kako treba?

Red Worm 07.12.2005. 18:13

Pa... na izgled sve stima. :confused:

grga 08.12.2005. 00:48

pa probaj ga uninstalirati pa ga stisni onaj komp gore gde pise scan for hardware changes i mozda ga prepozna i sa instalira sam bez problema.

Red Worm 08.12.2005. 08:00

Citiraj:

Originally posted by grga
pa probaj ga uninstalirati pa ga stisni onaj komp gore gde pise scan for hardware changes i mozda ga prepozna i sa instalira sam bez problema.
Jesam uninstalirao sam ga.

Gdje to mislis scan for hardware changes :confused:

MIslis valjda na >Control Panel, pa na > Add hardware. To jesam i evo kaj mi je izbacio.

http://img520.imageshack.us/img520/9...board017ey.jpg

Red Worm 08.12.2005. 08:10

A, evo, lijepo ga nadje. Ali ga nece instalirati.

http://img226.imageshack.us/img226/2...board018tq.jpg

Onaj pod 2003.

Perki 08.12.2005. 08:23

Ova greškica je česta prilikom nepotpune deinstalacije Deamon Toolsa, Alchohola i sličnog, tj. njihovog virtualnog drive-a. Ukoliko si nešto takvo nedavno radio, pokušaj ga ponovno instalirati, te ponoviti deinstalaciju. Koji su driveri bili u pitanju?

Red Worm 08.12.2005. 08:27

Citiraj:

Originally posted by Perki
Ova greškica je česta prilikom nepotpune deinstalacije Deamon Toolsa, Alchohola i sličnog, tj. njihovog virtualnog drive-a. Ukoliko si nešto takvo nedavno radio, pokušaj ga ponovno instalirati, te ponoviti deinstalaciju. Koji su driveri bili u pitanju?
Jesam Alcohol, probat cu ga nanovo instalirati. Hvala.

A za drivere nisam siguran. :o

stuc 09.12.2005. 01:23

Citiraj:

Samo mala ispravka -nadopuna....

Nije problem u deinstalaciji nego instalaciji ! Prilikom instalacije nije ti se dobro instalirao driver "Vax347b.sys" , inače trebao bi se nalaziti u C:\Windows\system32\drivers

Red Worm 09.12.2005. 08:42

Citiraj:

Originally posted by stublina
Samo mala ispravka -nadopuna....

Nije problem u deinstalaciji nego instalaciji ! Prilikom instalacije nije ti se dobro instalirao driver "Vax347b.sys" , inače trebao bi se nalaziti u C:\Windows\system32\drivers

http://img202.imageshack.us/img202/7...board011kx.jpg

I kaj da sad ponovo pokusam instalirati alcohol? Ili nesto drugo?

Perki 09.12.2005. 09:57

Citiraj:

I kaj da sad ponovo pokusam instalirati alcohol?
Tako bi bilo najjednostavnije. No prvo provjeri u
Device menager->Plug and play bios extension->Properties->Driver
da li se radi o istom driveru (vax347b) kao i onom u system32\drivers.
Ukoliko se alcohol neće ponovno instalirati ili nakon ponovne deinstalacije
imaš istu grešku, manknut ga možeš i ručno. Upute su ovdje:
Link

Red Worm 09.12.2005. 10:10

Citiraj:

Tako bi bilo najjednostavnije. No prvo provjeri u
Device menager->Plug and play bios extension->Properties->Driver
da li se radi o istom driveru (vax347b) kao i onom u system32\drivers.
Ukoliko se alcohol neće ponovno instalirati ili nakon ponovne deinstalacije
imaš istu grešku, manknut ga možeš i ručno. Upute su ovdje:
Link

Ali onaj "Plug and play"s zutim usklicnikom, sam ga maknuo.

A jedan od preostale dvojice ima taj vax347b, i to onaj prvi.

Perki 09.12.2005. 10:45

Kol'ko ti tog imaš? Kaj te malo Securom7 zafrkava?:D.
Nema veze. Uglavnom, ako nemaš više instaliranu niti jednu verziju Alcohola, onda onaj ručni postupak sa linka (ne brini ak ne nađeš neki od navedenih ključeva u registry-u, bitan je onaj koji sadrži vax347b).
Inače, to se dogodilo jer vjerojatno nisi prije deinstalacije stavio broj virtualnih driveova na 0.

Red Worm 10.12.2005. 17:28

Citiraj:

Nema veze. Uglavnom, ako nemaš više instaliranu niti jednu verziju Alcohola, onda onaj ručni postupak sa linka (ne brini ak ne nađeš neki od navedenih ključeva u registry-u, bitan je onaj koji sadrži vax347b).
Inače, to se dogodilo jer vjerojatno nisi prije deinstalacije stavio broj virtualnih driveova na 0.

Izgleda da mi to ostalo od prijasnjih verzija Alcohola. No, sada cu probati to sve izvaditi rucno.

Red Worm 10.12.2005. 17:46

Eto, napravio. Sada je stanje ovakvo..

http://img507.imageshack.us/img507/9...board012ts.jpg

Red Worm 10.12.2005. 17:48

Sto sada.... instaliram Alcohol i stavim broj virtualnih drivera na =0=? I to je to..

A da li je potreban neki drver za onaj komad s usklicnikom?

stuc 10.12.2005. 17:57

Citiraj:

Da je samo tako bilo bi dobro:smoke: međutim.... Alcohol ne instalira samo vax347b.sys nego i vax347s.sys te SCSI cdrom device te se veže na SCSI and RAID Controller. Ako si koristio i Daemon Tools onda sve to imaš duplo samo pod drugim imenom te još generic DVD-rom device. Moraš ručno iz registrya obrisat doslovce SVE što ima veze sa gore navedenim pojmovima te deinstalirat SCSI and RAID Controller i maknit sve iz registryja u vezi njega. Neke ključeve u registryju nećeš moći obrisati jer ti neće dati. Za njih si trebaš dodjeliti Premissions... neki ključevi se NE mogu obrisati cjeli nego ćeš morati brisati value po value. Uglavnom čeka te oko sat vremena češljanja po registryju, sretno:smoke:

Red Worm 11.12.2005. 09:46

Citiraj:

Originally posted by stublina
Da je samo tako bilo bi dobro:smoke: međutim.... Alcohol ne instalira samo vax347b.sys nego i vax347s.sys te SCSI cdrom device te se veže na SCSI and RAID Controller. Ako si koristio i Daemon Tools onda sve to imaš duplo samo pod drugim imenom te još generic DVD-rom device. Moraš ručno iz registrya obrisat doslovce SVE što ima veze sa gore navedenim pojmovima te deinstalirat SCSI and RAID Controller i maknit sve iz registryja u vezi njega. Neke ključeve u registryju nećeš moći obrisati jer ti neće dati. Za njih si trebaš dodjeliti Premissions... neki ključevi se NE mogu obrisati cjeli nego ćeš morati brisati value po value. Uglavnom čeka te oko sat vremena češljanja po registryju, sretno:smoke:
ax347b.sys i vax347s, sam iscupao iz registrya. Takodjer i u driver folderu.

Nego, moze li se kako izbjeci "cesljanje" po registryu. I jednostavno instalirati Alcohol i gotovo? A da sve radi.

Red Worm 11.12.2005. 12:53

Na ovaj nacin:

Then to remove Alcohol driver you need to start Regedit then go to HKey_Local_Machine\System\CurrentControlSet\Servic
es here you should find the Keys for the Alcohol Driver in version 1.9.2.1705, 1.9.5.2722 or 1.9.5.2802 a347scsi and a347bus, or in version 1.9.5.3105 vax347s and vax347b, delete these Keys and remove corresponding files from Windows\System32\Drivers folder.

Re boot your PC.

Drugo nisam nista dirao.

Red Worm 12.12.2005. 21:56

Problem mi je sad instalirati Alcohol. :(

LorD ClockaN 12.12.2005. 22:08

Ako ti je sve radilo nisi trebao ništa dirati...
Šta ti smeta jedan uskličnik u device manageru?
Ja imam 2 mrežne na matičnoj, uGuru Clock za koje nisam instalirao drivere jer mi trenutno ne trebaju, a hp5550 mi uvijek ima uskličnik instalirao ja driver ili ne, a uvijek radi kako treba kad instaliram driver.

Ja imam samo alcohol i imam samo jedan ta P&P bios Extension

Red Worm 13.12.2005. 20:26

Instalirao sam svijeze XP-e.

I sad pitanje?

Kako propisno Instalirati Alcohol 120%???

Hvala

domy_os 13.12.2005. 20:49

Ja lupam samo Next i prije restarta kopiram ono... khm... :D

McG 13.12.2005. 20:49

Citiraj:

Originally posted by Red Worm
Kako propisno Instalirati Alcohol 120%???
Normalno ko i svaki drugi program. Nabaviš (skineš) zadnju verziju i pokreneš instalaciju......kad Alcohol ''napravi'' Virtual Device, a Windowsi jave New Hardware Found....samo klikneš da se automatski instalira i nemaš brige.

Red Worm 13.12.2005. 21:02

Citiraj:

Originally posted by McG
Normalno ko i svaki drugi program. Nabaviš (skineš) zadnju verziju i pokreneš instalaciju......kad Alcohol ''napravi'' Virtual Device, a Windowsi jave New Hardware Found....samo klikneš da se automatski instalira i nemaš brige.

I nist' vise, ak je tak... budem instalirao sutra. Sad sam vec u kurcsljusu. Sjedim i instaliravam programe od 17.oo h. :o

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:35.