![]() |
(riješeno) Komp se ne pali, nema beepa
Pozrav svima,danas je komp normalno radio,i popodne sam ga ugasio odnio na drugo mjesto,ukopcao kabele i monitor se ne pali,nema beep. Probao sam izvadit bateriju i nista,ram stavio u drugi utor i nista. Sve sam probao odstekat,ostavio sam samo procesor i grafu i opet nista. Ali dok nije nije bilo rama maticna nije dala nikakav beep. Mozda neka ideja sta bi moglo bit?
Intel i3 3220 Gigabyte GA-B75M-D3H 8Gb Corsair Nvidia Gtx650ti Enermax 450W |
Ispuši sve i ubodi ponovno. Kad se upali i ako bude opet isto,ostavi ga uključenog pola sata/sat i onda reset ili isključi/uključi.
Meni to moji kompovi rade jer su godinama upaljeni 24/7 i kad nestane struje i ja dođem doma i palim,ne bi ga Bog upalio. Vjerojatno kondenzatori polude ili štajaznam. Ovo što sam ti napisao jedino pomaže. Sve sam čupao,premještao i đaba sve i onda se upali ko za inat kasnije. Najradije bi ga razbio.... :D Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Imao isti slučaj i pokušavao svašta nešto. Na kraju sve izvadio iz kante na stol pospajao na golo i proradio iz prve.
|
Ajd ti prvo provjeri kabel od napajanja (OD UTIČNICE DO KOMPA) ...
Onda isključi sve,osim 1 keks rama i proc ... Probaj upaliti ... Ako ne radi ... Odštekaj napajanje sa ploče (sve i svi pinovi), uzmi komad žice i kratko spoji zelenu sa bilo kojom crnom ... Ako se ne upali napajanje ... kupi novo ... jesi provjerio prekidač na napajanju ... |
...mislim da fali osnovna informacija ....da li PC starta i vrte ventilatori ?
Napisano je samo da se monitor ne pali :kafa: . |
Sad sam na poslu kad dođem kod kuče isprobat ču nešto.
Probao sam sa drugim kablom i isto,probao am i sa drugim monitorom. Svi ventilatori vrte kad ga upalim,ali ga nemogu ugasit na tipku iako držim i 10 sec,nego moram iza na napajanju. |
Citiraj:
Probaj redom ovako, nebitno što si do sada i kako si jer ništa nisi izolirao. |
Ok,probat ču predvečer pa javim.
Isprobao sam samo proc i rame ne radi. Otpojio sam sve,spojio zicu i napjanje se upalilo,ventilator radi. Sta sljedece mogu provjerit? |
Ok,ajd probaj promijeniti ramu mijesto,jeli ima koji beep ili je još uvijek bez beepa ...
Jesi spojio onaj 2xžuti+2xcrni na ploču ??? |
Nema beep. Neznam na koji mislis 2xzuti...?
|
Imaš s napajanja veliki konektor za ploču gdje je ta zelena i jedan manji s 4 pina tj. s dvije žute i dvije crne.
P.S Upali komp bez rama i vidi jel pišti? Pokušaj također izvadit bateriju za BIOS,otkači struju skroz,skini bateriju i ostavi tako pol ćuke i onda vrati bakteriju,daj struju i kresni. Miriše mi na ploču al ajmo sve probat.... Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk |
Za probu sam kupio naj jeftinije napajanje za 110 kn,ustekao sve i radi . Sad bar znam u cemu je problem. Samo sa ovim kineskim napajanjem nisam dobio konektor za graficku,pa koristim integriranu,do srijede dok ne kupim nesto kvalitetnije.
|
Meni jednom napajanje,jednom ploča...
Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:46. |