PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Freezer64 - buka ventilatora (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=28997)

Problem 30.11.2005. 14:04

Freezer64 - buka ventilatora

Konačno nabavim to čudo, smontiram ja to sve fino, upalim komp i čujem ono kaj nebi htel čuti :grrr: . Ventilator na hladnjaku tak "ruži" da sam mislil da netko vani s traktorom asfalt ore. Prvo sam mislil da neka žica struže po ventu, pogledam ja to i onda sam videl kak ventilator se nepravilno vrti ( kad mjenja brzinu se naginje ). Mogu to kak sam rješiti ili baš trebam novi hladnjak? Probal sam ga stisnuti malo ali ništa.

crn 30.11.2005. 14:06

Nosi to na reklamaciju - definitivno je neispravan !

McG 30.11.2005. 14:10

Vidim da si i ti nasjel na onu staru narodnu nema boljeg coolera od Freezera za te pare. Nosi to njesra u HGspot i nek ti daju novi.....priprijeti im.

Problem 30.11.2005. 14:15

Citiraj:

Originally posted by McG
Vidim da si i ti nasjel na onu staru narodnu nema boljeg coolera od Freezera za te pare. Nosi to njesra u HGspot i nek ti daju novi.....priprijeti im.
Izgleda da i tak bude!!!!

McG 30.11.2005. 14:23

Citiraj:

Originally posted by Problem
Izgleda da i tak bude!!!!
Nek ga tam i sprobaju.......morti imaju celi lager takvih (neispravnih)......jer u HGspotu je sve moguće.

MRKONJA 30.11.2005. 16:40

Fora je da vent kad nije na socketu radi najnormalnije(bar je kod mene tak bilo),stavi neki 80 ili 92mm vent po izboru ispoliraj bazu i zaboravi garanciju jer teško da će ti to proć.

junkieee 30.11.2005. 16:47

Citiraj:

Originally posted by McG
Vidim da si i ti nasjel na onu staru narodnu nema boljeg coolera od Freezera za te pare.
Ti to iz iskustva ili samo ne volis tu tvrtku. Ja sam do sad imo dobra iskustva sa Artic cooling-om, pa ne znam od kud ti to da freezer nije kvalitetan.:confused:

nicko 30.11.2005. 17:31

svatko ima svoje kriterije za kvalitetu, tako da se nemoj čudit ako netko traži savršenstvo (pritom ne mislim na Mrkonju)...

inaće, to je za reklamaciju....a kod hg-spota se prvo moraš izderat na njih i poslat ih u onu stvar da bi nešto bilo....

Problem 30.11.2005. 20:09

Ne jebe me živa sila. Sutra bum im ja pokazal ko je gazda :argue: !!!!

Isus 30.11.2005. 22:29

HG je jako pooljšao reklamaciju ja sma dobio dva put grafu u roku 10 min.

Moraš im asmao pristojno objasnit u čem je problem ak počen kenjat onda budi dosadan.

No iskreno neznama zake reklamirat kad bi ja tak i tak zamjenio taj vent s jednim 92mm ( glacial tech u Ve-milu ili YS tech u Linksu)
dobiješ jedno 5° u loadu.

McG 30.11.2005. 22:35

Citiraj:

Originally posted by Sp@wN
ne znam od kud ti to da freezer nije kvalitetan.:confused:
Ne znam ni ja, jer ja to nigde na ovom topicu nisam rekel.
Ja sam rekel da je neispravan i da je njesra, ali ne i da je nekvalitetan......ali ako baš hoćeš......da nekvalitetan je i definitivno nije najbolji cooler za te pare. Kaj se tiče toga da je ne volim AC kao firmu....meni AC kao firma ništ nije kriva, niti ja imam kaj protiv njih. Kaj se mene tiče njihovi Silenceri koji idu na grafičke su jedni od najboljih coolera koje moreš staviti na grafičku.....pogotvo ako te iste coolere dobiš s HIS-ovom ili ASUS-ovom grafičkom. AC proizvodi coolere i ostalu rashladnu robu, ali to ne znači da joj je svaki proizvod najbolji ili da je AC kao firma najbolja u tome čime se bavi. Eto toliko...

nicko 30.11.2005. 22:55

svatko ima svoje mišljenje, a da sad opet kupujem cooler, opet bi uzeo freezera (eventualno sonic towera)....zalmana 9500 seriju, ali to već izlazi iz granica do 200kn....

MRKONJA 30.11.2005. 22:55

A kaj bi ti preporučio za cca 150-200kn kolki im je raspon cijene(bio) da hladi jednako ili bolje:confused:

McG 30.11.2005. 23:05

Citiraj:

Originally posted by MRKONJA
A kaj bi ti preporučio za cca 150-200kn kolki im je raspon cijene(bio) da hladi jednako ili bolje:confused:
Zalman 7000B-AlCu za cca. 180 kn.

MRKONJA 30.11.2005. 23:09

Zalman je glasniji i lošije hladi. Ljepše izgleda bolja je završna obrada ali lošije hladi. Za sckt a je on najbolji izbor ali za 939 je jednostavno LOŠ imo

McG 30.11.2005. 23:17

Zalman ''vrišti'' na cca. 45 dB, dok Freezer uredno ''krešti'' na 50 dB. Nije neka razlika, ali evo kad si rekel da je glasniji.
Ne bi baš rekel da Zalman loše hladi.......kolko ja znam hladi i okolne komponente, a Freezeru najprije trebaš spolirati bazu da bi hladil kak spada i naravno nadati se da ventilator ne krepa ili ga odmah nakon kupnje zamijeniti s nekim 80 mm ili 92 mm (ili čak s dva ventilatora za bolji protok). Na kraju dok sve zbrojiš i oduzmeš za Frezzera ti uz njegovu orginalnu cijenu treba još ''par'' kuna za bolji ventilator(e) i za pastu za poliranje....

MRKONJA 30.11.2005. 23:24

http://www.silentpcreview.com/article223-page1.html
Na spcru je bolji i od puno skupljeg thermalrighta.
Pasta 12kuna, a vent 40kn;)
Pipe su pipe kak god da okreneš:)
Nedostataka ima to svakako, ali pogledaj kolko košta slično riješenje od zalmana

crn 30.11.2005. 23:29

Ako je Freezer uspio nadmašiti CNPS7700-CU teškog skoro kilu bakra ( DriverHeaven review ) zašto misliš da neće nadmašiti 7000B-AlCu koji teži samo pola kila aluminija :D
Zalman hladi 'samo' svojom površinom dok je Freezer baziran na heatpipe tehnologiji...ja ga imam od veljače i u pogonu je 24/7 , nisam mijenjao vent niti polirao bazu u stvari sam i zaboravio na njega ...Ne možeš zbog par loših ili neispravnih primjeraka ili ljudi koji nabijaju mrcine od procesora u neadekvatna kućišta bez protoka zraka generalizirati stvari... ja da sad uzimam cooler opet bi njega uzeo :beer:

McG 30.11.2005. 23:30

Link ne dela, ali nema veze....čim je SilentPC odma mi je sve jasno.....tipovi pate ne nečujno i naravno da im ništ ne paše.
Naravno da je Zalmanovo rješenje skuplje kad je (po meni) i kvalitenije, a bome kvaliteta se plaća (a i ime), ali nije to ni tolko bitno. Ja bum rađe dal cca. 250 kn za Zalmana 7000B-Cu nego iste pare za Freezera Pro il 64.

Trek 30.11.2005. 23:31

zalman je na 1400 rpm tako bucan da ja nemogu bit u sobi sa njime, frezzer je od 7V necujan na nize. Al stvarno necujan, ak si pobro los fan to je druga stvar. Ja sad proc hladim pasivno al dok sam imo frezzera bila je jednaka kolicina tisine :D

junkieee 30.11.2005. 23:32

Citiraj:

Originally posted by Trek
zalman je na 1400 rpm tako bucan da ja nemogu bit u sobi sa njime, frezzer je od 7V necujan na nize. Al stvarno necujan, ak si pobro los fan to je druga stvar. Ja sad proc hladim pasivno al dok sam imo frezzera bila je jednaka kolicina tisine :D

Evo vidis i luđak ce ti potvrdit da je taj kuler najbolji za te novce:D

Fleks 30.11.2005. 23:54

Ovako. Sad mi je dosta. Pogotovo ovih nadobudnih čobana. Tišina je stvar osobnog stava. Ali onaj kome ne SMETA 98db u sobi i sauger i fen u jednom, NEMRE bit zdrav. AMEN.

MCG:

Citiraj:

Odi pred špigel i lupi u njega. glavom. jako.

Citiraj:

da nekvalitetan je i definitivno nije najbolji cooler za te pare
Ponovi predhodni zadatak 2x

Citiraj:

Zalman 7000B-AlCu za cca. 180 kn.
LOOOOOLčina :clap:

Citiraj:

Zalman ''vrišti'' na cca. 45 dB, dok Freezer uredno ''krešti'' na 50 dB
Kojeg si slušo dok si bio na LSDu? Da znamo usporedbe radi.

Citiraj:

a Freezeru najprije trebaš spolirati bazu da bi hladil kak spada i naravno nadati se da ventilator ne krepa ili ga odmah nakon kupnje zamijeniti s nekim 80 mm ili 92 mm
Zašto pobogu ?

Zbog par loših primjeraka? Onda su sve 6800LE smeće po toj teoriji?

Citiraj:

čim je SilentPC odma mi je sve jasno.....tipovi pate ne nečujno i naravno da im ništ ne paše.
Imali su mengu taj dan. Siguran sam.

Citiraj:

Naravno da je Zalmanovo rješenje skuplje kad je (po meni) i kvalitenije, a bome kvaliteta se plaća (a i ime), ali nije to ni tolko bitno. Ja bum rađe dal cca. 250 kn za Zalmana 7000B-Cu nego iste pare za Freezera Pro il 64.
Go for it

Onak več mi je u laganini dosta slušat ovakve gluposti zbog par loših primjeraka. Frizer je za te pare numero uno. Ja ga imam. I zadovoljan sam sa njime. Stock vent radi normalno... Sve super. A ak je meni tiho onda je vama nečujno.

McG 01.12.2005. 00:07

@Fleks

Vidim da se znaš i voliš izražavati. Ako ti je glavna fora vrijeđanje drugih (umjesto normalnog raspravljanja) i zbog toga si super popularan u drušvu......kužiš ono, greda je, demi na forum i tam im velim sve kaj ih ide i niko mi ništ nemre jer ne znaju ko sam kaj sam.......lupi ti glavom o špigel.......ali sumjam da ćeš kaj razbiti, jer na temelju ovoga kaj si sad napisal ne djeluješ kao čovjek koji ima nešto u glavi za čim bi žalio nakon razbijanja iste o špigel. BTW Zalman 7000B-AlCu ti košta u Bingu cca. 180 kn, pa ti provjeri.

Fleks 01.12.2005. 00:31

MCG:

Part two:

Citiraj:

Vidim da se znaš i voliš izražavati
A što da ti kažem. Čitam puno.

Citiraj:

Ako ti je glavna fora vrijeđanje drugih
Nije to je druga. Prva je sakačenje životinja.

Citiraj:

zbog toga si super popularan u drušvu
Nisam zato. Nego zato što sam lijep.

Citiraj:

lupi ti glavom o špigel
Jesam. Mogu opet?

Citiraj:

ne djeluješ kao čovjek koji ima nešto u glavi za čim bi žalio nakon razbijanja iste o špigel
Žalio za glavom il za špiglom?

Citiraj:

BTW Zalman 7000B-AlCu ti košta u Bingu cca. 180 kn, pa ti provjeri.
I?

Gle ovak se možemo prepucavat do jutra, a to je glupost. Ti stojiš za svojom, a ja za svojom tvrdnjom. Najbolje da na tome završimo. Amen.

naravno ja sam u pravu....

McG 01.12.2005. 00:36

Ja stojim za svojom tvrdnjom (i ne vrijeđam druge), a ti stojiš za svom (i vrijeđaš sve koji se s tobom ne slažu).....pa nisam ti ja kriv kaj nemaju svi Freezera ili kaj ti ne voliš da neko (u ovom slučaju ja) ne želi koristiti/kupiti taj cooler.

MRKONJA 01.12.2005. 00:40

A Fleks ima svojih bubica:p ali se potpuno slažem s njim.
Kupovat zalmana koji radi na "starom" principu je glupo al ak je tebi bolje dat više para za stvar koja lošije hladi go 4 it.
Provjeri kak je zalman prošo protiv freezera na prescotu:rolleyes:

nicko 01.12.2005. 00:42

Citiraj:

Originally posted by MRKONJA
Zalman je glasniji i lošije hladi. Ljepše izgleda bolja je završna obrada ali lošije hladi. Za sckt a je on najbolji izbor ali za 939 je jednostavno LOŠ imo
slažem se...meni u idleu (winamp, firefox) drži proc na 27st sve na stocku (čak i vent i toliko nevaljala baza freezera)

@McG
vjerujem da nisi probao freezera i neznaš kakav je....a bilo je na netu review-a da freezer hladi bolje od 7700 cu, a o al-cu verziji neću ni pričat....

Vuco 01.12.2005. 02:23

Da i ja nekaj velim: nisam probao zalmana, al sam imam freezera, s "stok" kulerom (znaci nije stavljen 92mm iako se razmislja) i slazem se sa ekipom koja hvali doticni kuler-jednostavno:
idle (na 35%): +24°C
cooler na 50% (napominjem da je tada necujan, cak i kad se priblizi glava)-idle isti/max load +33°C
cooler na 100% (cuje se, al nista strasno)-idle +23°C, load +32°C

Po meni best buy, al svako ima svoje favorite...cak mi je izgled Zalmana bolji nego freezera...al to nije vazno ako se nema plexi na boku

crn 01.12.2005. 09:39

Citiraj:

Originally posted by nicko_029

@McG
vjerujem da nisi probao freezera i neznaš kakav je....a bilo je na netu review-a da freezer hladi bolje od 7700 cu, a o al-cu verziji neću ni pričat....

Neka pogleda moj post - tamo ima link ...

mighty 01.12.2005. 13:48

šta se tiče glasnoće frezera, istina nakon nekog vremena prosvira. otvorite poklopac koji se nalazi na držaču venta i kapnete par kapi ulj i to bi bilo to=> opet je nečujan

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:37.