![]() |
Kada igram igricu posle 5 minuta kompjuter zablokira, i ne mogu da ga odblokiram moram ga restartovati.
Ocistio sam ga od prasine, stavio termalnu pastu itd, driveri su updateovani..Nista ne pomaze. Evo kako izgleda kada zablokira :https://www.youtube.com/watch?v=6OVfuaV8aH8 Sad sam testirao graficku preko ATIToola i posle 2 minuta testiranja kompjuter zablokira.Izgleda da je do graficke. |
Skini HwInfo64 i prati temperature preko njega.Vjerovatno se grafa pregrijava i ispuni moj komp da znamo o čemu pričamo ili napiši koja je konfa u pitanju.
|
Brate nije do temperature kada kompjuter zablokira temperatura bude 44C.
Konf: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Proccesor 6000+ 3.00GHZ 4GB rama( ucitava 3gb ) Grafa: Nvidia Geforce 210 1GB Maticna: M2NS NVM/S Izgleda da nema ovde popravke...moram novu grafu... |
Nemoj brzati, možda nije do grafe.
Samo skini neki program za praćenje SVIH temperatura, pokreni ga i stavi komp pod load, nekim softwareom. |
Citiraj:
Ne razumem sta znaci da stavim kompjuter pod load. |
AMD X2 serija je imala problema sa termo senzorima tako da su uvijek očitavali veću temp. od realne.
|
Meni su temperature sve oko 45C
ZABORAVIO sam reci: CPU USAGE mi je 100% kada igram neku igru Kada pokrenem neku igru komp se jace cuje (zuji) |
Onda je 100% temperatura.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ja vidim sivi ekran i posumnjao bih na grafičku, možeš ju raskopat i očistit, zamijeni pastu na gpu i padove na memoriji, ako ih ova uopće ima, nisam gledao, ali nemoj uzimat neke jeftine za par $.. deinstaliraj drivere i instaliraj zadnje ili još bolje stavi nove win.. ovaj GB RAM-a koji ti fali je vjerojatno radi 32-bit windowsa, stavi 64-bitne.. kakvo je napajanje u pitanju? može biti i da je neki memorijski keks neispravan, testiraj memoriju.. load znači da opteretiš sistem, znači pokreni neki benchmark za početak, recimo heaven ili valley, instaliraj msi afterburner i logiraj history to file pa gledaj temperature, a usput možeš pratit i s HWmonitorom, no mislim da on nema logiranje.. bez da ovo sve odradiš, nemoj se ni trudit dalje pa javi rezultat.. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:43. |