![]() |
(riješeno) Odjednom na laptopu samo white screen?
Pozdrav dragi ljudi.
Imam jedan problem, pa bih vas čisto molio malu pomoć pri dijagnostici pošto nisam baš previše laptopa prešaraufao u životu. Naime, radi se o Fujitsu Amilo Pi3560. Koristi ga moja majka i mala sestra za Simse. Redovito sam ga prophavao. Danas ga je mala seka probala upaliti i samo odjenom bijeli ekran. Kada se upali i treba biti boot screen, bude samo bijelo sve i tu stoji. Pretpostavljam - ili grafička (GT 240M) ili lcd display? Što vi mislite? I može li se uopće što s njim osim u djelove? Hvala unaprijed!:chears: |
Spoji ga na monitor i vidi da li daje sliku.
|
To ću svakako probati, ali pomislio sam odmah da je GPU odapeo. No dobro, ne može se to potvrditi dok ga ne probam spojiti na eksterni monitor, u pravu si...
|
Ako bude davao sliku onda ga mozes otvorit. Mozda ti se kabel koji povezuje lcd i plocu otpojio.
|
Citiraj:
Budem se probao poigrati, hvala na smjernicama! |
Dobro, po mome teško da se otpojio, no svakako ako se otvara i zatvara svako malo, moguće je da se kabl kod panta precvikao. Javi onda šta je :D
|
Nije se skroz otpojio, ali vjerojatno je samo malo izasao iz lezista i eto ti bijele pozadine :D
|
Donesao ga kod sebe, spojio sa TV-om i uredno daje sliku na 1080p preko HDMI-a. Zapravo dobre vijesti.
U control panelu ni ne vidi "svoj" display. Samo LG TV. Idem ga probati malo prekopati i provjeriti konekcije displaya, ako ne uspije, jasno je što je. I sad, ako ću morati mijenjati display, da li mogu bilo kakav od laptopa nekog 15,6" zašeraufati, ili moram baš tražiti od ovog istog modela? Hvala! |
Trazi od istpg modela jer nije svima napajanje isto. Neki se spajaju preko jednog kabela, neki preko dva.
Dam se kladit da kabel nije dobro ustekan, cim ga ne vidi. |
Citiraj:
Na nekoj vožnji ćemo se ulovit kad krene sezona :) Rastavio, pritegao malo konektor i vidi: http://s28.postimg.org/pf8fbhh49/photo.jpg |
Hehe, kao sto rekoh :)
Bitno da radi i da je ovakva trivijalnost u igri. Moze ipak rakija jer ne pijem pivu :D |
Dogovoreno, taman prije spusta da se zagriješ i opustiš :D
Hvala još jednom! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:15. |