![]() |
Dnevnik izdržljivosti SSD-a – OCZ Vector 150 240GB @ 120TB
Stigli smo do 120TB HOST i 100TB NAND zapisa i disk je još živ! :D
|
vipih, Vectro, nnečemo... Ali da, Vector 150 je odličan SSD. :)
|
to se tješiš jer ga imaš? :D
|
Ja ili on? :) Ne, ali mi je na popisu za kupnju.
|
javi nam i svoje utiske trošenja :D
|
Već je odavno poznato da manje više svi ssd-ovi mogu daleko više izdražati pisanja brisanja nego je tvornički deklarirano...tak da samo udri po njima..:D
|
Ima ih koji su izdržali 2PB (da, dva petabajta!) :)
http://techreport.com/review/27436/t...king-petabytes |
Ja sam na svome došao do tek 2 TB :goood: nakon cca 2 god.
|
Citiraj:
Mislim, kako vidjeti koliko je prošlo po disku?:stoopid: |
Vidi se u CrystalDiskInfo. Piše ti Total host writes.
|
Zanimljivo i dobar članak od osmog tjedna.
Uskoro izlazi novi model Vector 180 P.S. Da li možete sve članke od Vectora 150 staviti u jedan red? Time bi lakše pratilo testove u meniju kao sljedeća stranica. |
Time bi lakše pratilo testove u meniju kao sljedeća stranica.
_________________ Fut coins Fut 15 coins |
Jel još uvjek radi ?:)
|
Radi radi, ici ce i update clanka uskoro. Ali prije toga test Vectora 180 u 240 i 960GB verzijama.
|
Bas sam mozgao ovih dana koji uzet i naletjeh na clanak, uzeo ovaj od 480GB i sad se ceka dostava.
Iskreno receno dvoumio sam se izmedju Intela i njega a ostale nisam ni gledao jer uvjet je bila garancija sto duza pa pouzdanost pa brzina i cijena na kraju. Valjda bude dobar ako takvu troturu vidim izdrzava a brijem da nemate milosti prema njemu :D |
1 privitaka
meni su performanse drasticno opale nakon godinu i pol i zapisanih 7.15 TB...
|
Makni 25GB podataka pa ponovo testiraj.
|
1 privitaka
33.6 je slobodno. crystalmark krivo ocitava
|
Citiraj:
Da si testirao disk u normalnim zapisima (read,write vjerovatno nebi vidio toliku razliku ) Dakle da si onapravio test kao na drugoj slici ispočetka pa ga usporedio sa istim testom koji si napravio sada nebi vjerovatno vidio toliku razliku..a vjerujem da i nevidiš golim okom da je disk drastično usporio...:D |
Citiraj:
Nesto nije u redu sa tom slikom ili diskom... ako je isti disk u pitanju i isti OS u tih godinu i pol zasto mu je disk smanjen za 1GB ?! Kad ga je kupio, formatirani disk je 112GB a sada nakon godinu i pol 111GB !? edit: kako sam isti i kupio samo u 480GB verziji nije shodno napomenuti da se desavaju i ovakve stvari. http://i.imgur.com/wW0UDDas.png Znaci ganjc novi nakon 1 dana je dobio 19 bad blocks s time da sam morao nakon toga dizati nove windowse ! Na brzinu samog SSD-a nemam primjedbi, kako prije havarije tako i poslje. Dakle nisu savrseni, ne mogu ni tvrditi da su losi... losa je OCZ-ova kontrola proizvoda pa dobijete kako vas cefne. Eto taj na testu dusu ispusta i nema problema a moj jedne windowse izdrzao. Najvse me razljutila OCZ podrska pa da istaknem kako po njihovom bad block ne ulazi u garanciju osim ako se rapidno povecavaju te predlazu pracenje ssd-a. Mos mislit, sad bi korisnik trebao kampirati sa alatima za nadzor i nadgledati ssd, mrs... Epilog svega da je isti vraca jer je kupljen na daljinu ( debelom srecom ) i zamjenio sam ga sa Samsung 850 pro serijom. |
update: na kraju je ispalo da je greska korisnika :D
kupljen novi SSD, intel 535 serija - slicne performanse, nakon malo kopanja po kompu - bio je spojen na ASmedia kontoler, nakon spajanja na intelov, brzine su opet normalne. :fiju: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:44. |