PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Članci (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Sharkoon Drakonia – miš s tetovažom zmaja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=260165)

krešo 05.06.2014. 13:21

Sharkoon Drakonia – miš s tetovažom zmaja

Zrinka je testirala Sharkoonov Drakonia miš.

De5tr0yer 05.06.2014. 15:18

capice :roller:

domis 05.06.2014. 15:21

1. ružan je
2. softver ima ružan interfejs
3. šarkun
:D

nego, sad za ozbač :)
kud sprema te postavke iz programa? to se drži na kompu ili mišonja ima neku svoju memoriju gdi pohranjuje profile.

a i 260kn mi nekak ne zvuči kao entry-level mišonja :D

De5tr0yer 05.06.2014. 15:39

A sw je normalno orijentiran na najbrojniju gejmersku populaciju - djecu, ne samo od strane šarkuna. :)

veve 05.06.2014. 15:49

Postavke ti se spremaju na mis, a i mozes ih exportati na disk, usb ili kam vec zelis.
SW je los, ponekad nije uopce lovilo postavke ili snimalo, srusil se tu i tam sam od sebe.

Inace nije mi bas jasan ovaj dio?
Citiraj:

utezi nisu dovoljno teški
Pa mis je sam po sebi dovoljno tezak :D

VedranO 05.06.2014. 15:56

Ma ne da je gadan, nego bi mu tu plijesan sto je obrasla po njemu turpijom skinuo.

A sto se sofvera tice, roccat je jos gori, dizajnom ne kvalitetom.

Nybelung 05.06.2014. 18:50

Citiraj:

Autor domis (Post 2607881)
a i 260kn mi nekak ne zvuči kao entry-level mišonja :D

260kn je danas vrlo jeftin gaming miš. Isti laserski senzor se nalazi u Logitech G500 mišu, a njemu je cijena narasla na 570kn, G400 je 470kn. :rolleyes:

Citiraj:

Autor VedranO (Post 2607905)
Ma ne da je gadan

Uživo izgleda puno manje "kičasto". Ja sam se doista iznenadio kad sam ga prvi put uzeo. Kvaliteta plastike je lošija nego kod Logitech miševa, ali solidna za ovaj cjenovni razred.

Nedavno sam kupovao miša i za 250 kuna nisam pronašao ništa bolje od Drakonie.

domis 05.06.2014. 20:03

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 2608018)
260kn je danas vrlo jeftin gaming miš. Isti laserski senzor se nalazi u Logitech G500 mišu, a njemu je cijena narasla na 570kn, G400 je 470kn. :rolleyes:

OMG, predugo ne pratim tu scenu :hitthewal:
znam da sam svog g400 pred koju godinu platil pišljivih 200kn u Linksu, pa mi je to bila neka startna cijena za entry :)
zapravo, ja sad imam skoro pa high end mišonju :lol2:

X-Plosiv 05.06.2014. 20:29

Citiraj:

Autor veve (Post 2607900)
SW je los, ponekad nije uopce lovilo postavke ili snimalo, srusil se tu i tam sam od sebe.

Ja ga koristim godinu dana, osim reklamacije zbog scroll (u 7 dana bila gotova), nisam imao nikakvih problema s SW.

flare 06.06.2014. 06:40

Citiraj:

Autor veve (Post 2607900)
Postavke ti se spremaju na mis, a i mozes ih exportati na disk, usb ili kam vec zelis.

Inace nije mi bas jasan ovaj dio? Pa mis je sam po sebi dovoljno tezak :D

Kad izvadiš utege nije težak, tj. nije ništa teži od nekih drugih "normalnih" miševa. A razlika u težini utega je zanemariva u smislu da ti dođe praktički na isto imao ti 3 utega nutra ili sve. U tom smislu utezi nisu dovoljno teški sami po sebi da bi igrali neku značajniju ulogu u prilagođavanju težine miša svakom igraču.

:chears:

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 2608018)

Uživo izgleda puno manje "kičasto". Ja sam se doista iznenadio kad sam ga prvi put uzeo. Kvaliteta plastike je lošija nego kod Logitech miševa, ali solidna za ovaj cjenovni razred.

Nedavno sam kupovao miša i za 250 kuna nisam pronašao ništa bolje od Drakonie.

Istina, uživo nije tako kičast kao na fotkama ali da je nakićen…je :D

Sry zbog posta na post :trep trep:

veve 06.06.2014. 11:23

Citiraj:

Autor flare (Post 2608217)
Kad izvadiš utege nije težak, tj. nije ništa teži od nekih drugih "normalnih" miševa. A razlika u težini utega je zanemariva u smislu da ti dođe praktički na isto imao ti 3 utega nutra ili sve. U tom smislu utezi nisu dovoljno teški sami po sebi da bi igrali neku značajniju ulogu u prilagođavanju težine miša svakom igraču.

Mis ne smije biti tezak, mora kliziti po podlozi, a ne glumiti uteg. Istina da se radi o gramima pa bi se moglo reci da je zanemarivo, ali to se osjeti.
Drakonia je bas jedan od tezih miseva koje sam imao prilike isprobati i to mi se nije svidjelo.

Recimo za primjer, novi G502 na kojeg se ljudi trenutno pale ima laganije utege :D
Citiraj:

Customize the gaming mouse to the weight and balance that feels good to you. Proteus Core comes with five 3.6g weights.

flare 07.06.2014. 09:52

Meni više paše kad je miš malo teži. Pod tim ne mislim da te mora boljeti zglob od težine nego čisto da ga osjetim pod rukom. Na taj način lakše i preciznije kontoroliram pokrete rukom. Naravno, težina mora biti takva da nema umaranja čak niti nakon dužeg vremena.

No, kako si i sam rekao, težine se mjere u gramima no kada provedeš nekoliko sati igrajući (umetni kaj najviše voliš :D) onda se to osjeti pod rukom.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:17.