PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Random rušenja kompa (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=256951)

Deathwish 18.02.2014. 20:15

Random rušenja kompa

Svako malo mi stroj smrzne sa BSD (win 8, stroj iz moj komp), nekad u igri, nekad iz cistog mira.

SUmljao sam na memoriju no prosao mi je 9 sati memtesta (dali je to dosta ili da jos vrtim)

Svaka ideja je dobrodosla

partwish 18.02.2014. 20:31

A da pogledaš crash dump file?

Power by Intel 18.02.2014. 23:45

hmm imam slican problem!ali tek kad je proc klokan 4.4-4.5ghz! na 4ghz sve radi ok auto voltaza.ali na ovim prvim frekvencijama stavljam, off set voltazu i ako je dosta veca neg sto bi trebalo biti, radi mi isto kao i tebi nema tako zvane plave slike, nego se smrzne i prisilno gasenje i ajmo ponovo koliko se ja razumijem u mome slucaju napajanje zajebava!ak netko misli drugacije nek kaze.isto tako svaki savjet je dobro dosao!!!

medo 19.02.2014. 01:52

Može biti napajanje, napajanje ili napajanje :)

kreatinko 19.02.2014. 02:01

Ili ploča :) Vidim da su svi na AsRocku, kao i moja sestra kojoj se neobjašnjivo zna resetirati računalo(jeftina FM2 ploča) !

Osobno nemam ništa protiv te firme, samo eto stalno problema s njima: na jednoj ploči(s.1156) izgorio PCI-E slot, na drugoj (mislim da je neka P67) ne rade USB portovi kako spada... Još se najbolje pokazala ploča stara 10 godina koja i dan danas radi sa nekim Celerončekom :)

Deathwish 19.02.2014. 09:09

Citiraj:

Autor medo (Post 2549088)
Može biti napajanje, napajanje ili napajanje :)

Bar ima opcija :D

Inace greska je whea uncorrectable error, zato i jesam odma iso vrtit memtest.

Hm i meni vuce na plocu no kako je greska random(znam komp rapeat sa videorenderingom i igrama i ništa a ponekad gledam stream neki i bum). Kako to odnjet na servis? (Jos mi mjesec dana garancije ostalo mislim).

Za napajanje sumljam jer nije ispod potrebne wataze a kako rekoh nije da se samo kod velikih opterećenja dešava. Budem probao izvrtit prime pa vidjet dali se ista desava, jos kakve ideje za torment stroja?

Inače tnx na responsovima

ZOX 19.02.2014. 10:13

Citiraj:

Autor Deathwish (Post 2549138)
Bar ima opcija :D

Inace greska je whea uncorrectable error, zato i jesam odma iso vrtit memtest.

Hm i meni vuce na plocu no kako je greska random(znam komp rapeat sa videorenderingom i igrama i ništa a ponekad gledam stream neki i bum). Kako to odnjet na servis? (Jos mi mjesec dana garancije ostalo mislim).

Za napajanje sumljam jer nije ispod potrebne wataze a kako rekoh nije da se samo kod velikih opterećenja dešava. Budem probao izvrtit prime pa vidjet dali se ista desava, jos kakve ideje za torment stroja?

Inače tnx na responsovima

Ma kakvo napajanje, to je 95w proc i tih par sto MHz mozda doda desetak wata.
Buduci da ne znam tvoje postavke za oc, za pocetak iskljuci sva C stanja u biosu.
Ili mu je premali napon na idle ili u nekom od medustanja pogotovo ako je negativan offset.
Za foolprof test iskljuci i eist skupa sa c pa ako se onda ne rusi vjerojatno su C.

Power by Intel 19.02.2014. 13:30

stavi na stock procesor pa probaj!meni radi normalno kazem sam kad mu treba puno struje to ga jebe i ako mu dam to su ne normalne voltaze! napajanje ima vec pet godina! ima i forse tak da osobno mislim da je to!mo je racunalo trosi 430w iz uticnice u punom opterecenju! a napajanje je 550 godine napor tolerancija i to je to!!!

ploca nije!memorija nije!!

medo 19.02.2014. 14:36

Dobra je to ploča, sumnjam da je to problem.

Corsair CX600 nije napajanje za overclockani i7 i high end grafu. Njemu treba AX serija.

ZOX 19.02.2014. 15:15

Citiraj:

Autor medo (Post 2549291)
Dobra je to ploča, sumnjam da je to problem.

Corsair CX600 nije napajanje za overclockani i7 i high end grafu. Njemu treba AX serija.

Njegova konfa je sigurno ispod 400W ...

medo 19.02.2014. 16:47

Problem je u kvaliteti struje, a ne u snazi.

Da je to sve isto ne bi se prodavala jeftina i skupa napajanja iste snage.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:45.