![]() |
Random rušenja kompa
Svako malo mi stroj smrzne sa BSD (win 8, stroj iz moj komp), nekad u igri, nekad iz cistog mira.
SUmljao sam na memoriju no prosao mi je 9 sati memtesta (dali je to dosta ili da jos vrtim) Svaka ideja je dobrodosla |
A da pogledaš crash dump file?
|
hmm imam slican problem!ali tek kad je proc klokan 4.4-4.5ghz! na 4ghz sve radi ok auto voltaza.ali na ovim prvim frekvencijama stavljam, off set voltazu i ako je dosta veca neg sto bi trebalo biti, radi mi isto kao i tebi nema tako zvane plave slike, nego se smrzne i prisilno gasenje i ajmo ponovo koliko se ja razumijem u mome slucaju napajanje zajebava!ak netko misli drugacije nek kaze.isto tako svaki savjet je dobro dosao!!!
|
Može biti napajanje, napajanje ili napajanje :)
|
Ili ploča :) Vidim da su svi na AsRocku, kao i moja sestra kojoj se neobjašnjivo zna resetirati računalo(jeftina FM2 ploča) !
Osobno nemam ništa protiv te firme, samo eto stalno problema s njima: na jednoj ploči(s.1156) izgorio PCI-E slot, na drugoj (mislim da je neka P67) ne rade USB portovi kako spada... Još se najbolje pokazala ploča stara 10 godina koja i dan danas radi sa nekim Celerončekom :) |
Citiraj:
Inace greska je whea uncorrectable error, zato i jesam odma iso vrtit memtest. Hm i meni vuce na plocu no kako je greska random(znam komp rapeat sa videorenderingom i igrama i ništa a ponekad gledam stream neki i bum). Kako to odnjet na servis? (Jos mi mjesec dana garancije ostalo mislim). Za napajanje sumljam jer nije ispod potrebne wataze a kako rekoh nije da se samo kod velikih opterećenja dešava. Budem probao izvrtit prime pa vidjet dali se ista desava, jos kakve ideje za torment stroja? Inače tnx na responsovima |
Citiraj:
Buduci da ne znam tvoje postavke za oc, za pocetak iskljuci sva C stanja u biosu. Ili mu je premali napon na idle ili u nekom od medustanja pogotovo ako je negativan offset. Za foolprof test iskljuci i eist skupa sa c pa ako se onda ne rusi vjerojatno su C. |
stavi na stock procesor pa probaj!meni radi normalno kazem sam kad mu treba puno struje to ga jebe i ako mu dam to su ne normalne voltaze! napajanje ima vec pet godina! ima i forse tak da osobno mislim da je to!mo je racunalo trosi 430w iz uticnice u punom opterecenju! a napajanje je 550 godine napor tolerancija i to je to!!!
ploca nije!memorija nije!! |
Dobra je to ploča, sumnjam da je to problem.
Corsair CX600 nije napajanje za overclockani i7 i high end grafu. Njemu treba AX serija. |
Citiraj:
|
Problem je u kvaliteti struje, a ne u snazi.
Da je to sve isto ne bi se prodavala jeftina i skupa napajanja iste snage. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:45. |