![]() |
(riješeno) Samsung 1.5TB na pojedinim dijelovima strašno spor
4 privitaka
Dali je ovaj disk odradio svoje ?
Ne mogu izvrtiti do kraja test za error scan , pokušao sam 2 puta i u oba slučaja ne može očitati posljednjih 6 sektora na disku . Javlja i 1 bad sektor a brzina skeniranja u tom dijelu mu se spušta na 10 mb/sec . Kao što ss prikazuje količina bad sektora je 0,3% , to je onih 6 sektora što uopče ne može očitati + onaj 1 bad sektor oko kojeg mu pada brzina skeniranja na 10 mb/sec . Kupio sam taj disk jučer ovdje na forumu , meni se čini da je neispravan pa vas molim za savjet što da radim ?! |
Pa jel te prodavatelj upozorio na probleme u radu diska? Ako nije vrati mu ga nazad i traži novce nazad. Jer je disk na izdisaju, mislim možeš probati popraviti oštečene sektore, ali opet imati neke podatke na njemu i znati da ima problema u radu nije baš pametno
|
.....Bash to , hdd je na izdisaju...s mog stajalista ja bi ga vratio .....
|
Moj savjet ti je vrati disk jer sa vremenom će ti još bad sectora dolazit i krepat će ( nemora značit ali u većini slučaja ). Eventualno možeš sa Hirensom probat riješit al opet nemora značit da će radit
|
vratiti ili ako imaš garanciju reklamirati pa dobiti novi, na tebi je
|
Moj je disk bio, što je najgore ja ga dobio u trgovini kao novi za zamjenu za neispravni :/ a ja preošao check isto kao i gore i nije mi izbacio niti jedan error još poslao ss :S ali uzet ću ga nazad i vratit pare pa ja ići u trgovini da vidim koga zajebavaju :S
|
Probaj testirati sa najnovijim HD Tune,vidim da je 5.00 najnoviji,ili s nekim drugim programom.
Tako sam se ja bio zeznuo,testirao sa starijom verzijom jedan disk i bacao je slične errore,odnio u Links na reklamaciju,oni istestirali s najnovijim verijama programa za testiranje diskova i disk je ustvari bio ispravan. |
Ovaj Ultra DMA CRC Error Count ti je direktno povezan sa kablom koji ili ne valja, ili nije dobro sjeo. Možeš zamijeniti i SATA port na matičnoj pa probaj onda.
Ne znam baš da su bad sectori direktno povezani s tim, ali za početak probaj promijeniti kabel i vidi kakva je situacija s očitanjem onda. Po ovim vrijenostima disk stvarno je u banani, ali velim, za početak probaj zamijenit kabel ili port. Naravno, ako drugi kabel/port i riješi stvar, vrijednosti u SMARTu će ostat označene. |
Promjenio sam kabel , ista je stvar .
Na drugim testiranim diskovima bi se manifestirale greške , ali to nije slučaj . Sada skeniram sa HD TUNE 5.0 pa ću javiti rezultate i sa tim programom . |
2 privitaka
Citiraj:
Test sam izvrtio na HD Tune 5.0 i javlja identične greške . BTW posjeti prodavača koji ti je disk od 21600 radnih sati dao pod NOVI ! |
Dobar test-program je i Victoria na Hiren's BootCD. Prvo na SMART-tabu sa "Get SMART" učitaj SMART-atribute u program, pa startaj test.
Ako prijavi iste greške izbriši/promjeni postojeće particije na HDD (broj i veličinu), sve formatiraj pa opet testiraj. 21600 sati (=900 dana) uz samo 42 hladna starta, znači da je radio non-stop. Naravno, provjeri DateCode pa ako je HDD još pod garancijom (skoro nemoguće ako se vrtio 2.5 god) ili ga možeš vratiti, nemaš se što misliti. sretno |
ovo je "ludo", to znači da je 900 dana radio neprekidno...
|
Ako je služio za videonadzor ili u serveru onda je normalno da ima toliko broj sati .
|
mislim jel mogao uopće toliko nakucat, piše datum proizvodnje na njemu, to su 2.5 godine
|
Teoretski je mogao bez problema .
Imam osobno u svom računalu disk proizveden iste godine sa 14000 radnih sati . Rijetko kada gasim komp , skidaju se torrenti itd... Uglavnom , dogovorio sam se sa čovjekom od koga sam kupio hard da ću mu ga vratiti , a on će vjerujem posjetiti trgovinu koja mu je disk dala kao NOVI . |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:43. |