PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) MSI Radeon HD 7770 se smrzava (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=241756)

serke 16.12.2012. 22:22

(riješeno) MSI Radeon HD 7770 se smrzava

Molim upućene za pomoć, ne znam više što bih probao...

Znači, pustim film preko HDMI-a na TV (TV only) i sve radi savršeno, no nakon 5-80min sve se odjednom zaledi. Prugice po ekranu i pištanje ili blank. Koristim VLC. GPU acceleration off. Konfiguracija iz profila. Probao MSI drivere ista stvar, sad su AMD-ovi zadnji, ista stvar. Da li je to možda zato jer zvuk ide samo preko HDMI-a, ništa nije uštekano iza u zvučnu (znam da zvuči glupo, ali očajan sam). Probao sa Catalystom, bez njega...

Driver: 9.002-120928m-149042C-ATI
Catalyst: 12.10

:wtf2:

nino 16.12.2012. 22:31

Jesi probao drugi player, win mp ili mpc?

serke 17.12.2012. 08:47

Budem danas probao izvrtiti film na monitoru da vidim što će se dogoditi i staviti drugi player pa javim. Ali do sada nisam imao tih problema sa VLC-om.

wireless_os 17.12.2012. 09:29

Isti problem, zapravo vrli slican, black screen + sound freeze sam ja imao sa tom karticom u igrama. Mogu odma reci da nije do kartice vec najvjerojatnije do drivera iste, jer na netu imas puno ljudi sa tim problemom. Nekima samo u igrama, nekima i dok gledaju youtube.

Ja sam svoj problem rijesi na nacin da sam dodao nesto u registry...ali sad nisam na desktop masini pa ti ne mogu reci sto tocno. Ako ne rijesisi problem pogledam kad dodjem sa posla pa ti javim.

serke 17.12.2012. 10:10

Citiraj:

Autor wireless_os (Post 2298791)
Isti problem, zapravo vrli slican, black screen + sound freeze sam ja imao sa tom karticom u igrama. Mogu odma reci da nije do kartice vec najvjerojatnije do drivera iste, jer na netu imas puno ljudi sa tim problemom. Nekima samo u igrama, nekima i dok gledaju youtube.

Ja sam svoj problem rijesi na nacin da sam dodao nesto u registry...ali sad nisam na desktop masini pa ti ne mogu reci sto tocno. Ako ne rijesisi problem pogledam kad dodjem sa posla pa ti javim.

Može, puno ti hvala! :care:
Stvar se pojavila nakon instalacije novih drivera, sad kad bolje razmislim. Sport i glazba. Probam sve pa javim tu.

wireless_os 18.12.2012. 08:34

Pozdrav,

Evo ovo je path gdje dodajes u registry:

HKEY_LOCAL_MACHINE > System > ControlSet002 > Control > GraphicsDriver

U tom folderu kreiras novi DWORD, nazoves ga "TdrDelay" i postavis mu vrijednost 8 (Hexa).

Od toga meni se smanjilo pucanje drivera, iako mi se zna dogoditi...od kada sam to napravio samo mi se 2 puta dogodilo, inace mi se znalo po nekoliko puta u sat vremena..

serke 18.12.2012. 09:01

Citiraj:

Autor wireless_os (Post 2299599)
Pozdrav,

Evo ovo je path gdje dodajes u registry:

HKEY_LOCAL_MACHINE > System > ControlSet002 > Control > GraphicsDriver

U tom folderu kreiras novi DWORD, nazoves ga "TdrDelay" i postavis mu vrijednost 8 (Hexa).

Od toga meni se smanjilo pucanje drivera, iako mi se zna dogoditi...od kada sam to napravio samo mi se 2 puta dogodilo, inace mi se znalo po nekoliko puta u sat vremena..

Puno hvala :fala: !

Ako nekome vrijedi informacija, MSI je jučer izdao nove drivere i zasada se čini da radi ok (za razliku od amd nebrandanih nije puklo niti jednom u 1:25h). Ali sam i u control centreu stavio vrijednosti clocka na driver default (prije nije bilo tako iako nisam ništa mijenjao). Ako počne opet zezati probam sa ovim registry hackom.

wireless_os 18.12.2012. 14:10

Hvala na informaciji, ja sam sada imao one stare od valda 8. ili 9. mjeseca + ovaj tweak u registry-u. Ali mislim da cu probati nove drivere...

serke 19.12.2012. 09:08

Nadam se da će i tebi raditi bolje. Budem još testirao za vikend da li je to 100% riješilo problem.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:30.