![]() |
Taman ekran na HP Compaq 6820s
pozdrav svima
imam problem sa hp-om kada upalim laptop ekran je jako taman. napominjem da je proban drugi kabel od monitora i inverter te nije do njih ekran na drugom laptopu radi vga izlaz spojen na lcd monitor radi sasvim u redu zna li netko koja bi mogla biti caka?? |
Mozda banalno, ali probaj manualno podesiti brightness i contrast na monitoru, ili otvori nvidia/ati panel u Windozama i podesi tamo?
|
Nemoram ni govoriti da je jednom liku ostala blokirana sklopka koja gasi osvijetljenje kad se lap zatvori. :D
Tako je stalno bio bez osvijetljenja. http://www.ebay.ie/itm/HP-Compaq-682...-/360444376662 |
Da, može biti i do toga, ali i ne mora. Ovaj lap ima senzor koji reagira na magnet pa tako isključi ekran. Uglavnom, ovako bi se trebao ponašati:
1. prikaže boot logo kod POST-a i možda BIOS 2. nakon POST-a kad krene bootanje u potpunosti nestaje slike 3. MBO detektira da je ekran spušten pa slika automatski ide na VGA |
lid switch nije problem
imam 3 komada i sa svima je isto. to sam prvo eliminirao je li moguce da je ati mobility x1350 u banani? cim upalim odmah i bios je u dark screenu |
Daj definiraj malo, jel ekran taman ili nema pozadinskog osvjetljenja uopće?
Uostalom, probao si lcd, flat inverter.....ostala ti je ploča |
Ne bi mu onda bila dobra slika kad se spoji vanjski monitor.
|
Pa....ne mora značit
Konkretno je riječ o Atievom čipu koji ima 632 malih kuglica 0,5mm Te kuglice su kontakti između ploče i samog grafičkog čipa te svaka ima ulogu prenesti određeni signal ili napon s ploče na čip i obratno Sad primjera jedna od tih kuglica pukne, i neka je to primjera ona koja daje signal prema internom monitoru.... U tom slučaju na externom monitoru imamo sliku, međutim na internom je nemamo ili je "neispravna" U drugom slučaju recimo izgubimo komunikaciju prema jednom od mem. čipova...imamo artefakte i na jednom i na drugom monitoru.... Uglavnom ext. monitor može pomoći u diagnostici ali ne može potvrditi neispravnost neke komponente jer pravila nema. |
Citiraj:
moze li se mijenjat x1350 na ploci. vidim da na ebayu ima za male pare naruciti. |
Ako je ovo kaj je Alvin rekao ne treba ga ni mijenjat nego samo reball napravit.
|
Nisam imao taj problem s tm laptopom, ali evo vidim 6735b 4 komada identičnim kvarom.
Problem je s svima bio u Northbridgu(int. grafička) vjerujem da je i kod tebe problem isti. Ako je čip jeftin zamjena je bolja opcija. |
Citiraj:
hp6820 i nvidia? :) |
Jesi probao Fn & šta već za prebacivanje ekrana? Meni se jednom desilo.
U svakom slučaju, baterija i punjač van, drži power button oko 30 s, upali opet. Možda se zblesirao. |
Kod mene isto problem sa istom modelom...Cim se pali, u pozadini se vidi logo...vidi se i bootanje XP, ali ne radi backlight. VGA izlaz ok. Sumljiv mi je inverter, posto na ulaz dolaze naponi od cca 35 i 40V, ali na izlazu nema HV, bilo sa spojenim ili odspojenim CCFL. I lik mi kaze da upali laptop i nema slike. Nakon par sati upali ponovo radi..i radi mjesecima. I onda se opet desi da ne radi..pa radi. Evo sad je u fazi da uopce ne radi.
Update: Imam jedan NX8000, slican inverter...ne pase radi uzeg konektora na 6820, ali pase obrnuto...Uglavnom, inverter je ok. Sto vjerojatno znaci da CCFL je povremeno isla u prekid, dok sad nije skroz krepala. Kolika je zezancija zamijeniti ih? http://www.ebay.com/itm/17-W-LCD-CCF...item4ab0adc414 |
Nije teško, ali je pipkavo. Ako imaš zrno logike u glavi, nije neka drama. Samo oprezno, u prostoriji sa što manje prašine i sa što manje pipkanja po samoj lampi.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:03. |