![]() |
Acer Aspire 5536 pregrijavanje
2 privitaka
Dosao mi radi gasenja...rastavio, ocistio, nova pasta (MX-3) (stara je bila kao kamen, poznati Acer problem jel...).
Međutim, testiranjem ponovo se gasi, radi mozda malo duze nego inace...ispuhuje vreli zrak...temp bude 72 dok ga opteretim sa prime95, inace bude oko 70. Dali bi ispod venta, bilo dobro izbusiti par rupa na plastici, tek toliko da vuce zrak odmah ispod njega, a ne od resetke gdje je memorija? Ili je mozda rizik da topli zrak na ispuhu radi blizine ponovo djelomice usisava? |
je li to 70 idle temparatura
|
Citiraj:
|
da, idle. Gore je onaj AMD na 2100 MHz.
Mislim, gore dignem Aviru, rescue CD, da ga pocistim i od virusa i nakon mozda max. 10 min skeniranja, samo se ugasi. A ono, mos mislit jakog opterecenja... |
Izgleda da je njemu heatpipe otisao.
|
probaj ga očistiti u safe modu
|
Citiraj:
- aviru dizem sa sticka, linux je boot...radi malo i klik :P |
Citiraj:
procuri |
2 privitaka
Evo, ovako otvoren, sasvim druga prica.
Na drugoj slici, vidi se da je nesto curilo sa hladnjaka po najepnici. Neko ljepilo koje drzi bakreni dio za cpu i ostatak legure hladnjaka? |
i to je visoka temparatura ako je idle
|
Citiraj:
Uglavnom...osim par izbusenih rupa ispod venta, sto mi je jos ciniti? Ni sam ne znam. Nesto se desava, cim najednom ne radi kako treba, unatoc ociscenom ventu i novoj pasti. |
Izvadi heatpipe i zagrij sa strane gdje ide proc. Ako se ne zagrije unutar 3 sekunde jednako na dijelu gdje su rebra, kupi drugi.
|
frendov asus sa takvim procesorom na full opterečenju dolazi do 55-56 stupnjeva, na idlu je oko 35
|
Hmmm, skinuo sam MX-3 pastu i stavio od thermalright chill factor. Sad je u idle na 51...Zar nije kao MX-3 bolja? :P
U service manualu sam nasao ovo: CPU Fan True Value Table DTS(degree C) Fan Speed (rpm) Acoustic Level (dBA) 45-50 0-3000 29 55-66 0-3300 33 68-74 3300-3800 38 78-83 3800-4100 40 86-91 4100-4800 40 Throttling 50%: On= 99 C; OFF=93 C OS shut down at 105 C; H/W shot down at 110 .C Da bi ove vrijednosti smanjio, trebalo bi prckati i reprogramirati bios, zar ne (sto mozda bas i nije pametno?) :) S obzirom koliki mu je shutdown temp, a sad pod opterecenjem ne ide preko 78c, mozda najbolje nista ne dirati? Sad na 51c, napon venta je oko 4.5V. iako, rado bi ja da malo brze radi :) |
ne valja ti heatpipe
|
a gdje ga nabavit? nesto ima na ebay..ali "used"..pitanje dali i ti valjaju
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:31. |