PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   POKRALO ME (Max ADSL) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=21447)

smrad 03.06.2005. 16:44

POKRALO ME (Max ADSL)

Skida sam muziko preko eMule i ostavija sam da mi skida dok me nije bilo doma. Uglavnom ja sam skinija 70 MB muzike, a ružni žohari su s mog kompjutera uploadali 300 MB. Kako imam paket od 512 MB mjesečno nije teško zaključit da su me gadno zajebali.

Zanima me kako da zabranim bilo kakav upload s mog kompjutera.

Jelc 03.06.2005. 16:51

A drugi mjesec ćeš biti malo pametniji:D :D :D
Valjda...

SVAKI p2p program ima u opcijama za namjestiti koliki upload dozvoljavaš:)

Kao što vidiš na to trebaš jako pazit.
Pogledaj si u opcijama eMule-neddje moraš imati za namjestiti.

zealous 03.06.2005. 18:37

dobar si... skidao bi od nekoga a nebi ništa dijelio... pa to je bit p2p kolko se ja kužim u to:smoke:

Codiac 03.06.2005. 18:44

a gle zealus da imam flat ko sav NORMALAN svijet sherao bi CJELI hard a ovako se susosjecam sa kolegom ....

Shit hapends man budes pazio :)

Fleks 03.06.2005. 18:56

Citiraj:

Originally posted by Codiac-
a gle zealus da imam flat ko sav NORMALAN svijet sherao bi CJELI hard a ovako se susosjecam sa kolegom ....

Shit hapends man budes pazio :)

ma ovaj DSL je takva glupost... A flat košta min 369kn :smoke: .

Jel zna ko kad će carnet DSL uvest.

Darth Vader 03.06.2005. 18:57

U pravilu ti svi programi za skidanje kao najmanji upload dopustaju 3kb/s sto je sasvi ok. To uvijek ides prvo podesit zato sto ti je u svim programima on namjestena kao beskonaacan, kolko god mos dat. Inace sto veci upload ice ti sporije download.

smrad 03.06.2005. 20:30

Problem je što kod eMule, kad spuštam brzinu uploada on mi smanjuje i brzinu downloada.
Može li se nekako zabranit pristup određenim folderima (oni u kojima je muzika)

bude 03.06.2005. 21:09

NetLimiter v1.3. Lijepo stavis da ti je max upload 1 kB/s..

sNNooPY 03.06.2005. 21:33

Citiraj:

NetLimiter v1.3. Lijepo stavis da ti je max upload 1 kB/s..
tako je...
fino stavish netlimiter i miran si.
i nek mi nitko ne prodaje spiku: "moras shareat i sl.", NEMORAS. shareaju oni koji imaju bolesno brze uploade. ja da imam neku 100MBit vezu, stavio bi jedno 20 slotva za upload...ovako..NEMOZE!
:beer:

smrad 04.06.2005. 14:06

Ne mogu nać nigdi taj NetLimiter. Odakle ste da downloadirali

Vedran 04.06.2005. 14:10

ne možeš nigdje nać? :rolleyes:

http://www.google.com/search?hl=hr&q=netlimiter&lr=

acer 04.06.2005. 15:12

He,he:)
Našao je on ali ne mpže naći "lijek" za njega:burn: :burn:

Amdejac 05.06.2005. 00:27

Koristim DC++ i prvo što gledam je kakvu čovjek ima konekciju na net. Jer ako ima DSL za 99 kn tebi niš ne korist da imaš najbržu vezu na svijetu isto ko da skidaš sa dialup-a ili isdn-a, ili ti našeg kabla.
Satelitska veza je u većini slučajeva također spora jer za spajanje koriste najjeftiniju vezu, a za primanje satelit.
Skužio sam da skandinavci imaju brzu vezu, i oni koji imaju LAN(T3) i LAN(T1).
Tkođer se veza uspori ako je onaj od kojeg skidaš dopustio da od njega skida više korisnika.

Fleks 05.06.2005. 00:56

E ljudi ajmo napravit protest pred T-comovom zgradom. Onak skupi nas se 50ak i roštiljadu prek puta njih u parkiću. Spalimo koj modem. Odemo se popišat na zgradu. Možda nam spuste cijene još malo. :D

MIK 05.06.2005. 02:15

jel ima neki program preko kojega se vidi koliko je internet promet???

Mailman 05.06.2005. 07:41

Citiraj:

Originally posted by MIK
jel ima neki program preko kojega se vidi koliko je internet promet???
BWMeter
Netmeter
Netlimiter

Toncek 05.06.2005. 15:58

Ma u folder za shareanje stavi windows datoteke pa ako ce skidat nek skida. Ne tribaju ti nikakvi programi za zastitu :D

MRKONJA 05.06.2005. 18:05

Citiraj:

Originally posted by Fleks
E ljudi ajmo napravit protest pred T-comovom zgradom. Onak skupi nas se 50ak i roštiljadu prek puta njih u parkiću. Spalimo koj modem. Odemo se popišat na zgradu. Možda nam spuste cijene još malo. :D
Tipični balkanski kompleks.
T- com je jedna fina europska tvtrka koja nam prodaje muda pod bubrege i vidi da im uspijeva. Daj više shvati da T-com neće spustit cijene da ih traži Sveti Petar. Spustit će ih kad izmuzu još više para (tek su na početku) i kad se neko od uvaženih političara udostoji potegnut to pitanje. A ti odi i pišaj i pali kolko hočeš. Jedino kaj ćeš postić je pendrekom prek leđa i pravac Jankas.

Fleks 05.06.2005. 18:34

ja to ne kužim. Preko granice DSL flat za učenike preko ARNESA (nešto ko karnet) košta 120kn. Pa nekje valjda i mi obični ljudi možemo? Ne plačat račune, protest.. BIlo kaj... Ovo više nije podnošljivo. :smoke:

MRKONJA 05.06.2005. 18:44

Dok god imaju monopol jedino kaj ne možeš je ne uzimat od njih usluge. Boli njih racku za 1korisnika više ili manje.
Preko granice i tu-Nebo i Zemlja. Stoga šuti i plaćaj jer drugog izbora nemaš(ili totalni comm blackout).
Zvuči žalosno za 21.st ali tak je kak je.

ZED 05.06.2005. 18:46

Citiraj:

Originally posted by MRKONJA
Dok god imaju monopol jedino kaj ne možeš je ne uzimat od njih usluge.
Nebudu tak jos dugo

MRKONJA 05.06.2005. 18:50

Citiraj:

Originally posted by Fleks
Pa nekje valjda i mi obični ljudi možemo? Ne plačat račune, protest.. BIlo kaj... Ovo više nije podnošljivo. :smoke:
Da kad bi Hrvati bili složni ko 90-91 onda bi se i moglo,ovak probaj ne platit pa ćeš vidjet kak su brzi.

Darth Vader 05.06.2005. 18:51

bude bude vjeruj mi. Cjelu infrastrukturu drzi t-com. Ostali operateri bit ce samo za promet kao sto je sad iskon. To ionako nema neke veze jer su cjene iste cak je i zeznutije ak si iskonov korisnik a imas nekih problem a jer te onda saltaju tamo vamo. Dok drugi operatori budu rjesili svoje centrale ja cu vec naveliko brijat na neku 10 MB/s konekciju.

MRKONJA 05.06.2005. 18:52

Citiraj:

Originally posted by ZED-M
Nebudu tak jos dugo
Čisto sumnjam. Msilim da ćemo taj dan jooooš dugo čekat.

ZED 05.06.2005. 18:54

Citiraj:

Čisto sumnjam. Msilim da ćemo taj dan jooooš dugo čekat.
Dok drugi operateri ne provedu svoje instalacije
A po njihovim izjavama to bude za godinu dvije

MRKONJA 05.06.2005. 18:57

Da za 1-2 god kad im T-com proda svoje stare centrale pa da vidiš veselja. (za 1-2god ovi će zgrnut jo 3 Velebita love)

MRKONJA 05.06.2005. 18:58

Citiraj:

Originally posted by ZED-M
A po njihovim izjavama to bude za godinu dvije
Imao je i T-com svojih izjava.
Max-dsl: Internet do daske :clap:

ZED 05.06.2005. 18:59

Citiraj:

Da za 1-2 god kad im T-com proda svoje stare centrale pa da vidiš veselja. (za 1-2god ovi će zgrnut jo 3 Velebita love)
Ma to je kurac kaj oni budu zgrnuli.
Mene vise zanima kolko su oni već zgrnuli u ovih 6-7 godina kolko postoje

Darth Vader 05.06.2005. 18:59

vjeruj mi to ce ti bit stanga. jako jako puno love. radit ce pomalo u velikim gradovima i zadovoljti ce se samo sa prometom u ostatku hrvatske jer su svi redom priznali da ni sad mogu JEDVA bit jeftiniji od HTa. A da ce gradit po hrvatskoj centrale masovo i da ce ih zavrsit za godinu dana nema sanse.

Al daj boze!:beer:

IceFisherman 05.06.2005. 20:05

a da se jednostavno napravi nekakva ogranizacija ili kaj vec ... da se ljudi organiziraju i sami probaju napraviti svoj vlastiti internet provider ili kaj vec .. recimo ko kaj napraviju po celom gradu w-lan .. pa valjda se onda moreju i na nekaj vece organizirati ?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:44.