![]() |
DELL Inspiron Mini 10V - ne radi backlight
Imam problem s DELL Inspiron Mini 10V
Laptop radi, ali ekran je toliko taman da se ništa ne vidi. Kad uperim svjetlo u ekran, onda se nešto i nazire, pa zbog toga odbacujem mogućnost da se kabel odspojio. Pretpostavljam da je otišao LCD inverter. E sad, gdje bih to mogao kupiti u Hrvatskoj? |
Tamo gdje si kupio, posalji im upit.
|
Citiraj:
Zanima me da li negdje ima za kupiti inverteri, sam bih zamjenio. Možda postoji neki zamjenski/univerzalni koji ima istu voltažu. |
koliko ja znam to je 10.1" ekran koji ima LED osvjetljenje, jesam li u pravu?
ako je LED onda nema inverter, ako je problem u led osvjetljenju imam ja jedan 10.1" ekran razbijen sa ispravnim osvjetljenjem, na samoj toj, nazovimo traci ledica (koja se jednostavno moze prebaciti), ima i nesto malo elektronike pa bi mozda tu mogao biti problem. to je sad jedan od mogucih problema, nisam bas imao slucajeva sa problemom osvjetljenja led ekrana. LP |
Citiraj:
Ali našao sam na ovoj stranici da postoji inverter za taj laptop, pa mi nije ništa više jasno :o http://www.batterycentury.com/dell-i...-p-185214.html |
Izgleda da je marmarko u pravu.
Kompletno sam rastavio laptop i nigdje nisam našao inverter. Šta sad? Jel zna netko u čemu je problem? |
Pa problem je u regulaciji / upravljanjem osvjetljenja, ako nema klasični inverter za ccf lampe opet ima sklop za upravljanje LED osvjetljenjem koji neradi kako treba.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:15. |