![]() |
Bnet thomson + airlive wl-5470ap (pptp)
Pozdrav svima... :)
Dakle uzeo sam bnetov xcarnet paket i "dobio" bnetov thomson tcm420 kabelski modem. Kako već otprije imam airliveov wl-5470ap mrežni uređaj htio sam to dvoje spojit kako bih mogao ići bežično na internet. Dakle za spajanje na net potrebno je upostaviti pptp konekciju s bnetovim serverom (sa kompom mi to uspije bez problema). Airlive ima Gateway način rada (AP + Router) sa pptp wan pristupom, i ja sam ga konfigurirao na sljedeći način (prateći http://portal.bnet.hr/ZG/pocetna.htm): ovo je konfiguracija za wan port na koji sam spojio modem: http://img836.imageshack.us/img836/7986/wanh.jpg ove zadnje kvačice baš i ne znam što znače... ovako je bilo po defaultu... ja sam inače pokušao svakakve kombinacije... ne znam je li ovo ima kakve veze sa postavkama wan veze ali eto i slika postavki mrežnog sučelja: http://img828.imageshack.us/img828/2686/lanim.jpg Dakle kad to tako postavim, rebootam i airlive i modem... airlive pokušava ostvarit pptp konekciju ali zbog nečega svaki put padne... koliko ja mogu skontati iz log-a airlive se lijepo spoji s tim nekim serverom preko modema (ono dodijelio mu se ip i sve) ali kad se počne dizat pptp konekcija sve propadne... ali da ne ostane na mojim nagađanjima evo i loga... Citiraj:
|
Khm, sto se tice tvog problema stvarno ti ne bih znao pomoci ali dok se netko ne nadje da ti pomogne zasto jednostavno ne stavis da modem sam dize konekciju, das mu LAN adresu 192.168.100.1, dignes Airlive u cistom AP modu, ostavis adresu koja je i stavis IP adresu od modema kao gateway ?
Stvar ce raditi sigurno. :) |
Citiraj:
|
Bemu miša, šta nisi pogledao malo po forumu ?
Carnet PPTP igrokaz jedva slućajno / namjerno radi samo sa WRT54GC (pazi: baš ta verzija sa origigi fw). Još je netko bio prijavio da je složio sa još jednim router - om, ne sjećam se kojim, evo našao TP-Link TL-WR340G ali vidim da ima više revizija pa opet nije siguro. Rješenja: - trampi / nabavi gore spomenuti router - nađeš neku kramu od kompa, staviš dvije mrežne i digneš neki linux u router funkciji - odustani od Carnet PPTP igrokaza |
Citiraj:
pa zato pitam ovdje... možda se s ovim može a ja ne znam kako... |
Probaj, mada sumljam
|
Citiraj:
|
@Matta
Ovdje nije problem u uređajima nego u implementaciji PPTP u Carnet režiji, ista stvar / problem se pojavljuje i kod drugih ISP - ova u kombinaciji sa Carnet account - om. Mnogi uređaji imaju PPTP funkcionalnost ali samo par njih uredno radi u kombinaciji sa Carnet - om, nije moguće da svi proizvođači neznaju tu funkciju (način spajanja) napravit kako treba. Carnet je i htio otežati spajanje više kompjutera / kućne mreže preko osobnog account - a pravdajući se formulom "osobni account = jedno računalo" a dokaz tome je šta konekcija na kompu (Dial-Up) u Win i Linux os - u radi bez problema. |
znači, kako trenutno stvari stoje, airlive nije moguće koristiti za pptp sa Carnetom, ili se možda varam?
|
Posudiš, probaš i javiš rezultat. Nije nitko prijavio jel radi - ne radi.
|
evo da onda ja prijavim da bi trebalo raditi. Koristim Metro-Carnet koji isto treba pptp konekciju. u kombinaciji sa 5470AP-om stvar radi super.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:34. |