Damir Kelic x |
22.07.2010. 00:12 |
maticna ne ocitava mrezni hardvere ili lan
pozz, dobio sam od bratica ABIT IN9 680i 32X-MAX maticnu i on kaze da je kod njeg bilo sve ok.
evo link:
http://www.neoseeker.com/Articles/Ha...t_in9_32x-max/
sve ostale komponente su iste iz moj komp,
uglavnom sve radi ok, windowse dignem (probao i 7 i xp, oba 64 bit) ali cim se zavrsi instalacija windowsa i kad krenem instalirati drajvere maticna jednostavno nedaje ethernet adaptere, i nemam internet. koje god drajvere instalirao nema ih, jednostavno ih nema u device menageru, nepostoji network adapters. u biosu su ukljuceni oba ( jer ima dva izvoda za mrezu) tako da nije problem u tome, cak sam probao iskljucit jedan a drugi ostavit i nista. sve ostalo radi ok, i igre i programi, svi ostali drajveri se instaliraju ok (zvuk , chipset...)
e sad ovako, na internetu sam nasao jednog koji je imao isti problem, i njegovo rjesenje je bilo da kad se instaliraju windowsi i drajveri koje mislim da trebaju za network, treba ugasit komp, resetirat bios i upalit ga bez ulazenja u njeg nego da ga pustim da odma ucitava windows i ONDA JE SVE OK, WINDOWSI STVARNO ODMA NADU DRAJVERE JER SE I U DEVICE MENAGERU ODJEDNOM POJAVE ADAPTERI, i sve 5, dok ga ne ugasim ili ne restartiram :( a onda ista prica.
To sad ispada da kad god ocu imat mrezu moram reset biosa napravit prije nego upalim komp, sto sam i radio jedan dan a onda stavio staru maticnu jer mi se to nije dalo i mislim da nije zdravo za maticnu
dali ima tko kako rjesenje, pomozite....
e da i stavljao sam i novi bios i opet isto, jbg!!
hvala
|