PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Lan (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=19320)

SetH 03.04.2005. 22:52

Lan

e ovako! imam dva umrežena kompa bez switcha,znači direkno spajana mrežna sa mrežnom kabelom i javlja se problem kod igranja nekih igara u mreži(sve radi i onda samo odjednom pukne veza)?WHY???:confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

RAK 04.04.2005. 02:17

Media type ili tako nešto (svaka kartica to drugačije zove).

Tebi je na Auto negotiation a trebalo bi postaviti na 100 HalfDuplex ili FullDuplex. Ista postavka mora biti na obije. Malo su se poklale zato jer su različite.

Možeš provjeriti Power opcije na njima. Nemoj im dopustiti samovolju.

Sve bi to trebalo biti pod Properties u Device manageru. Ili jednostavnije na samoj konekciji.

Probaj instalirati odgovarajuće drivere jer oni od Windowsa ne moraju biti savršeni (meni nisu).

Valjda sam pomogao.

RAK 04.04.2005. 02:22

Media type ili tako nešto (svaka kartica to drugačije zove).

Tebi je na Auto negotiation a trebalo bi postaviti na 100 HalfDuplex ili FullDuplex. Ista postavka mora biti na obije. Malo su se poklale zato jer su različite.

Možeš provjeriti Power opcije na njima. Nemoj im dopustiti samovolju.

Sve bi to trebalo biti pod Properties u Device manageru. Ili jednostavnije na samoj konekciji.

Probaj instalirati odgovarajuće drivere jer oni od Windowsa ne moraju biti savršeni (meni nisu).

Valjda sam pomogao.

Tooma 04.04.2005. 14:47

moze ti bit i stvar u tome sto su neke igre jednostavno lose programirane a moze bit i stvar u losem cracku

da li bas izgubis vezu izmedju racunala na fizickom sloju ili jednostavno igra klijent izgubi vezu sa serverom?

SetH 04.04.2005. 18:15

1 privitaka
sve sam probo šta ste rekli ali ništa:(

Vuco 06.04.2005. 14:46

ja imao sličan problem, riješio reinstalacijom onih drivera za matičnu koje sadrže i drivere za ethernet...

Mislim, kod mene je mrežna integrirana na maticnoj pa sam to tako riješio...a ti probaj nanovo instalirati drajvere, ako neće, provjeri kabel i one konektore na kabelu....neznam kaj jos moze biti...

SetH 07.04.2005. 17:27

da li bi se problem rješio kada bi kupio switch?:confused:

big_B 08.04.2005. 10:14

Ako baš hoćeš kupiti nešto novo kupi drugi crossover, mislim da switch nije baš najbolja investicija.......

SetH 08.04.2005. 16:10

probat ćemo i to:D i još nešto nisam rekao ,kad igram warcraft 3 u lan nakon točno 30min veza puke a kod LOTR:BFME nakon 3min

MasterX 08.04.2005. 17:04

1 privitaka
mogao bi se kladiti da je ovo

iskljuci na oba kompjutera

(znaci da NEMA nikakav znak u kucici)

SetH 08.04.2005. 19:27

sad mi veza radi ali još uvijek mi sam izlazi lotr-a:(

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:49.