![]() |
Temperaturni problemi
Jel moguce da mi maticna krivo mijeri temperaturu procesora? Pitam zato jer mi je temp proca na 1800 mhz (default) na full loadu 48 c, a kad ga oc-am na 2300 mhz isto je na full loadu 48c :( .
Pomoc ljudi Maticna je asus a8n-sli i procesor athlon64 3000+ vinčester, 1800 mhz |box cooler |
vec si dobio odgovor na drugom forumu,ali evo
prijatelj mi ima takvu plocu i njemu neclocani na load 51 stupanj,a kada podigne procesor za nekih 300mhz onda mu temperatura 49 -- LOL moja MSI K8N Neo2 939 pokazuje za winchestera 48 idle bivsa MSI K8T Neo2 939 pokazivala za isti winchester 31 idle |
Ako ne dižeš napon , moguće je
|
Nisam dizao napon. Jedostavno sam stavio proc na 256x9 da vidim kak ce radit i dal ce se pregrijavat. Medjutim on ne prelazi 48c nakon 1 sat mjerenja (CPUStab Test 6.0) i nis se ne rusi tak da me to malo plasi.
|
Mene bi plašilo da ga moram još dizati:D -fakat nekog nešta plaši lol:beer:
|
Citiraj:
|
Evo sad sam ga stavio na 267x9 (2403 Mhz), temperatura max 48c. Taknuo sam cooler procesora i nije ni hladan ni vruc, nekak je "neutralan".
|
tim bolje!
|
Ima tu neko ko je reko da za za najbrže i najvise dizanje temp koristi program S&M. Probaj s njime jer meni on nakon 10 min daje veću temp proca nego prime nakon 4 sata....
Samo stavi da ti je CPU load na 100&.... ako ti ni onda temp ne digne, budi sretan... Ili ti je senzor na matičnoj u banani, no sumnjam... P.S. kaj se ti Winchesteri tak dobro OC-aju bez dizanja voltaza? mislim, 500 Mhz bez dizanja? |
Citiraj:
|
600 Mhz bez dizanja. Nego taj program, kak se zove?
|
S&M ja ti imam verziju 1.5.1. (beta)
neznam dal je novija izašla. Brijem da ces morat skinuti sa ruskog sajta, al sam stišci po download ikonici ili riječi:D :D :D :D |
evo ti i slike
|
Odvrtih S&M processor check. Sve je testove prosao (cache level 1, cache level 2, CPU(integer), CPU(FPU), powersupply) te se najvise zagrijao na 52 c :fuming:, na cpu clocku 267x9 (2403 Mhz). Temperaturu sam mijerio sa speed fanom i asus probeom. Sam mi nije jasno cem sluze oni slideri kod monitoringa?
|
1 privitaka
Ponovio sam test, ovaj put sam i slikao:
|
ti slajderiti služe da ti se prekine testiranje ako ti je temp prevelika....
Npr. u idle su ti temp proca oko 40°, stavis slajder pod threshold na +20° (dopustas da ti se temp. razlika izmedu idlea i max. bude 20 ili koliko vec stavis tamo) i kada ti temp dodje do 60° (40+20:D ) program ti zaustavlja testiranje....to ti je to... |
Oce bit sta ak drzim memoriju na 482 Mhz? (pc-3900) Jel pametno tolko klokat?
|
koja je adresa te ruske stranice?
|
ajd samo pomalo, pa javi rezultate.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:11. |