![]() |
LAN tester preporuka
pozdrav svima.
moze preporuka za doticni. jel ovo cemu (nije za neku profi upotrebu svaki dan, vec onako sa vremena na vrijeme): http://protis.hr/ProductDetails.aspx...-za-mre%C5%BEu imam problema sa mrezom doma vec neko vrijeme (losa veza medu kompovima, neki se spajaju na 10mbit ponekad,...) i stvarno doslo vrijeme da kupim ovaj tester pa da isprobam prvo kabele kako spada prije nego stucem router u zid i kupim drugi. hvala svima. |
Citiraj:
|
Citiraj:
kako da istestiram onda. da napravim cross i na svaki kraj utp-a zapucam komp i pustim da prebacuje 2-3gb podataka, pa ak ne pukne znaci da je ok? uf, vec sam lud. mozda jednostavno ti d-linkvi koje koristim su totalna banana, al tek od nedavno me prcaju :fuming:. |
cuj, ako ti nije hitno da ga imas sutra, mozes dobit u pola cijene bolju stvar...
http://www.tinxi.com.cn/Foto7/1010885-0.jpg http://cgi.ebay.com/USB-RJ45-RJ11-RJ...item414bd62a9c ja narucio sa ebaya i zadovoljan sam, da vidis dal su zice po dobrom redosljiedu slozene...iako, sa novijom opremom (karticama,switchevima ) to i nije jako bitno.. |
Citiraj:
hm, zvuci ful jeftino. jesu to australski dolari ili US? kako to cudo uopce funkcionira u biti? sta jednostavno salje podatke izmedu i nekako izmjeri jacinu? u cemu je razlika npr. izmedu ovog i onog kojeg sam nasao ili je to u biti ista jeftilen klasa? |
Citiraj:
Ti uređaji su samo u stanju vidjeti pining, tj. da su svi spojevi spojeni 1 na 1, ne mogu pratiti parice, ne mogu izmjeriti ništa ozbiljnije i slično. Zato i kažem da ti je običan unimer OK. |
Citiraj:
ne razumijem pod sta mislis "ozbiljnije". da nemogu izmjerit nikakav nivo "jacine" signala? da samo vide dal je spojeno ili ne? netrebaju mi nikakve napredne funkcije. imam utp i na svakom kraju RJ45 i trebam ustanovit jel negdje u kabelu ima kakvih prekida. najduzi kabel mi je oko 30-ak metara. vec dugo vremena razmisljam da kupit taj tester, a sad bi mi napokon stvarno trebao. pozdrav. |
Citiraj:
Ovo je samo ispitivanje kabliranja 1 na 1, korisno je za, recimo, provjeriti da li je OK križani kabel koji sam napraviš, ali i dalje sam vizualno moraš provjeriti da je svaka strana po EIA 568 A ili B standardu. Za provjeru problema kakvih ti imaš moraš vidjeti prvo da li ti je kabel uredno složen s obje strane (vizualno), ima li pravilnu konekciju (unimerom), a onda tražiti dalje. Testiranje (kakvo se inače radi) sumnjam da je potrebno, inače po jednoj konekciji takav test košta kao ovi uređaji. :D |
Citiraj:
mislim da cu uzet ovaj gore tester jer mi se cini stvarno povoljan, a za one provjere koje si naveo mi ni nije bitno jer ja odem i vizualno provjerim kako je spojen konektor. poz. |
Citiraj:
Ovi mali LAN testeri su dušu dali kad sam radiš spajanja, ali ako dobro paziš kako spajaš konektore i utičnice, nisu u staju detektirati smetnje, preslušavanja i slično. Znači, za osnovu OK, za bilo što ozbiljnije nemaju svrhu. |
Citiraj:
pustit cu jos neko vrijeme da mreza radi na g584 na kojem izgleda da je ok sve, da se uvjerim da nisu kabeli i onda kupujem novi router. vjerovatno D-link dsl-2641b samo neznam dal da uzmem novi il polovni jer ih ima dosta povoljno , a u biti garancija kod novog mi ne pokriva najcesci kvar, a to je spaljotka by grom, jel tako ;-). imam zastitu na tel liniji, ali jednom je vec preko nje skurilo staru Kasdu. hvala puno. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:06. |