![]() |
WD Caviar Green 2 TB ne boota Windowse
Znaci problem je kako sam mislio u ploči,no,očito je u HDDu.
Svi podaci ocitani,instaliram WInse uredno,i kad treba podic,samo mi stoji crtica i blinka na crnom ekranu,naravno nis se ne dogada,kao da hard nije sposoban za bootat.Googlo sam i nisam nasao apsolutno nista,a problem se dogodio kad sam stavio R2E umjesto UD5.Probao sam i s hddom iz drugog kompa,radi boot,al bsoda,ipak su skroz drukcije platforme.Znaci ploca 99% radi,e sad,sto sa HDDom? Svaka pomoc dobrodosla! :beer: |
pa probaj sa manjim diskom napraviti instalaciju i bootati pa vidi jel ce proci. ako imas w7, 99% sam uvjeren da nije do diska problem, vec do ploce ili postavki u biosu/sistemu...
|
I na drugom kompu jebe,isto skroz,775 platforma i opet ona crtica samo stoji i nista.
Neznam,posudit cu SSD danas nadam se i probat,ako radi uzet cu ga. Ima netko neke prijedloge probao sam sve moguce postavke u biosu,5x ccmos,sve kako bi inace trebalo,cak sam dizao i voltaze svemu,mjenjao frekve,SATA kablove,nista. Disk je funkcionalan al nemre bootat :D. |
a jesi li ga probao particionirat na 2 manje particije i napraviti recimo cca 300 GB za boot, a ostalo za pohranu podataka? moglo bi pomoci...
eh da, i iskljuci ahci, stavi compatibile mode, IDE, moglo bi biti i do toga... |
Ovako je postavka igraca:
100gb OS,900+900 jos dvije particije. Idem probat ovo pa javim... Probao jos i ovo kaj si rekao,nista... |
Probaj ovako, bootaj w7 dvd i odaberi opciju 'repair your computer', u system recovery options odaberi 'command prompt', kad ti se pojavi command prompt upiši:
Bootrec.exe /FixMbr pa nakon toga Bootrec.exe /FixBoot i restart. |
Nabavljen SSD,tako da sve radi sretno.
Al sad zakaj jebe HDD,nikad necemo doznat :D. MOZE LOCK! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:44. |