![]() |
ASUS Overvolt Jumper
Asus a7v600, poviše proca imam jumper: 1-2 overvolt enable, 2-3 overvolt disable. Sad je na 2-3 položaju.
Zanima me koji točno utjecaj ima stavljanje dotičnog u položaj 1-2 i je li preporučljivo?:D :burn: :beer: |
Re: ASUS Overvolt Jumper
Citiraj:
|
Odoh sad u školu pa ćemo popodne vidit:D
Pa dobro zar niko ne zna??:beer: |
ako se dobro sjecam, to ti omogucuje puno vece voltaze u biosu
meni je na a7v333 to bilo oko min 1.7V i max 2.3V nakon stavaljanja jumpera |
Na starim pločama je to bio jedini način dizanja voltaže, ali mislim da je na tvojoj slučaj kao što je Veky rekao
|
Malo kriva formulacija moga pitanja - meni treba veća voltaža NB-a. A jumper u 1-2 daje vcore 0.15V veći od onog u BIOSu, a to mi i ne treba. Dakle, sranje:D
P.S. Ovo je dobro za ljude s mobilcima, jer ploča po defaultu daje max. vcore 0.2 volta veći od defaultnog za proc, pa da ga se može razvalit na 1.8, a ne se vuć na 1.65V.:beer: :beer: |
Citiraj:
Ho shit? Jel točno ovo što ti zboriš?To ima logike jer je meni stock voltaža 1.65 V (brijo sam da je 1.75V, al nije točno), a u biosu mi je max za stavit 1.85V, s time da ga uredno undervolta na 1.8 V, ja skupio pare za mobilca 2500+, i već htio kupit, a znači ak je voltaža mobilca 1.45V da bi max u biosu bio 1.65 V??? Shit.... 1.65 V JE SRANJE.... Ovo nisam znao, zabrijo sam da ću ak kupim mobilca i dalje moć podešavat voltaže do 1.85V!!!! Daj nek netko napiše da ovo nije točno!!!! :eek: :eek: :eek: |
Citiraj:
|
Točno tako...ali problem je samo u VIA čipsetu.
Vidio sam još par nF2 Asusica i sve imaju "normalno" podešavanje vcorea.:beer: |
Citiraj:
Uf, hvala bogu, imam taman 700 kn, još kad svoj proc prodam... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:24. |