PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Razocaran sam sa NF7-S plocom (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16415)

pogi 17.01.2005. 11:22

Razocaran sam sa NF7-S plocom

Nabavio sam NF7-S v2.0 "kineskinju".

I razocarao se, mada sam to i ocekivao citajuci stare postove. Ta kineskinja ne zeli raditi na FSB niti 210MHz sa Abitovim BIOSom D26. Znam da mi je meorija DDR 400, ali sumnjam da je ona razlog da komp ne radi FSB 210, sa latencijama 3-3-3-8.

Dalje...BIOS je daleko bolji na KT400/600 chipsetima (govorim takodjer za Abit ploce) i podesavanje napona i podesavanje memorijskih postavki, zatim pod "power options" ima manje opcija nego kod kt600/400, mislim (prema sjecanju od jucer) da i nema regulacije (smanjenja) rpma HSFa od CPUa.....

Ploca ima u BIOSu predvidjeno da mjeri i okretaje HSFa na NB, a projektant ploce stavio dvozilni kabel za napajanje (dakle nema treceg za okretaje) !

Jedino je dobra oprema (soundstorm i firewire) u odnosu na abit kt600 ploce. Mogucnost zakljucavanja PCI i AGP frekvencije ... sto mi to znaci kad niti nece preko FSB 200 ?

Sada jos cujem da i USB 2.0 nije bas dobro podrzan...

DrTom 17.01.2005. 11:48

Lijepo si sam priznao da si čitao stare članke na tu temu i zašto nisi pazio da je MADE IN TAIWAN ko npr. moja :confused:

RAK 17.01.2005. 11:52

Ajde da i to čujem.

Meni želi raditi na 210. Radi i na 220 ali mi je potrebna bolja memorija. Valjda je to normalno. Naravno, latencija 2.5-4-4-8.

Projektant ploče je stavio tri konektora za ventilatore od kojih je jedan zauzet sa NB ventilatorom i sva tri mjere brzinu okretaja i imaju tri pina.

Osim prilično lošeg layouta i nemam zamjerki na tu ploču.

Power option ima sasvim dovoljno funkcija obzirom da to kontroliram sa OS-om a ne BIOS-om.

U stvari ploča baš i nema previše mana.

pogi 17.01.2005. 12:10

RAK napisao ovo
Citiraj:

Projektant ploče je stavio tri konektora za ventilatore od kojih je jedan zauzet sa NB ventilatorom i sva tri mjere brzinu okretaja i imaju tri pina.
Ne i na ovoj mojoj. Origigi abit zujalica na NBu sa 2 zice koje idu u konektor. Moguce je da je konektor na ploci sa tri zice (provjeriti cu doma) ali iz HSFa na NB izlaze samo dvije zice i normalno u BIOSu i bilo kojem dijagnostickom programu u windowsima nema ocitanja

RAK je i ovo napisao
Citiraj:

Power option ima sasvim dovoljno funkcija obzirom da to kontroliram sa OS-om a ne BIOS-om.
Paljenje kompa tocno odredjeni dan nema u BIOSu na NF7-S, i nijednim OSom to nemoze kontrolirati.

Dr.Tom kaze slijedece
Citiraj:

Lijepo si sam priznao da si čitao stare članke na tu temu i zašto nisi pazio da je MADE IN TAIWAN ko npr. moja
Nisam bio u mogucnosti, jedino je bila povoljna cijena :)

Samo za raka: U 90% tvojih postova se osjeti cinizam i podcjenjivanje. Genetika pa si jednostavno takav ili ima neki drugi razlog. To mi je pocelo ici na zivce.

DoDo 17.01.2005. 12:16

Ekipa gdje se to vidi da pise made in?
Pise mi nesto kraj chipa od biosa
made in china :D
al na northbridgu je taiwan dakle gdje se to gleda?

pogi 17.01.2005. 12:23

Citiraj:

Originally posted by DoDo

made in china :D
al na northbridgu je taiwan dakle gdje se to gleda?

Prema sjecanju kod IDE konektora prema rubu ploce. To govori gdje je ploca sastavljena.

Sky 17.01.2005. 12:24

Pogi, Nemoj se ljutiti na RAKa, on je jednostavno RAK :) Inače, tip je ful ok kad ga upoznaš.
Što se tiče FSBa, fleshni neki Enduracellov ili TicTacov BIOS, meni je pomoglo, išlo je preko 230 FSB sa Čajna pašteta pločom.

RAK 17.01.2005. 12:43

Sada sam gledao stvar pod povečalom i našao sam taj dvopinski konektor. Ali sam valjda ja dobio nestandardni vent (ali original ABIT) koji je prikopčan na onaj tropinski. I naravno da mjeri brzinu okretaja.

Nikad ne znaš što kupiš. Svaki put je drugačija ploča jer im je ponestalo ventilatora. China.

Paljenje kompa u određeni dan? Mislim, sorry. Takvo što nisam nikada koristio. Kod mog kompa postoji dva stanja:

1. Upaljen
2. Ugašen jer nisam doma dulje od 3 dana.

E sada bi bilo zgodno da me dočeka doma upaljen a ne da ga ja trebam paliti. U stvari dobra ideja.

:beer:

RAK 17.01.2005. 12:50

Citiraj:

Originally posted by pogi

Samo za raka: U 90% tvojih postova se osjeti cinizam i podcjenjivanje. Genetika pa si jednostavno takav ili ima neki drugi razlog. To mi je pocelo ici na zivce.

Stvarno ne znam što da odgovorim. Valjda jesam takav kada ti kažeš. Što da radim? Promijeniti se ne mogu. Takav sam.

I nije mi namjera biti previše ciničan ali se ne podcjenjujem nikoga. Nema za to potrebe. Da imam potrebu iz drugih raditi budale, ne bi bio na ovom forumu. Ima mjesta gdje budale dolaze u izobilju pa bi mi i izbor bio veći.

BrunoZG 17.01.2005. 13:02

meni je to stvarni cudno, ABIT abit,

dok sam ja recimo svoju EPOX probao i na 235 radi ko beba,

Posto nemam memoriju isao sam asinhrono sa memorijom na 166

Probaj tako, onda ces znat jel memorija ili ne moze ploca/proc

pogi 17.01.2005. 13:32

Citiraj:

Originally posted by Sky
Pogi, Nemoj se ljutiti na RAKa, on je jednostavno RAK :) Inače, tip je ful ok kad ga upoznaš.
Što se tiče FSBa, fleshni neki Enduracellov ili TicTacov BIOS, meni je pomoglo, išlo je preko 230 FSB sa Čajna pašteta pločom.

Ne spavam nocima od zelje za upoznavanjem s rakom. Iz njegovih postova sam ustanovio da mi ne pase kao osoba. To je zapisano u WORM podrucje mojeg mozga i sad je gotovo.

Probati cu prvo ovaj prijedlog sa asinhronim radom memorije da vidim tocno gdje je problem. Ako je memorija onda ce raditi na 400 bez njenog o/c-a i to je to. Ako je ploca onda cu razmisliti o notAbit biosima.

RAK 17.01.2005. 14:23

Citiraj:

Ne spavam nocima od zelje za upoznavanjem s rakom. Iz njegovih postova sam ustanovio da mi ne pase kao osoba. To je zapisano u WORM podrucje mojeg mozga i sad je gotovo.

Stavi me na ignore listu i riješen problem.

Htio ti to ili ne htio, ja ću i dalje pisati ovdje.

Sorry!

Isus 17.01.2005. 16:06

Re: Razocaran sam sa NF7-S plocom

Citiraj:

Nabavio sam NF7-S v2.0 "kineskinju".

I razocarao se, mada sam to i ocekivao citajuci stare postove. Ta kineskinja ne zeli raditi na FSB niti 210MHz sa Abitovim BIOSom D26. Znam da mi je meorija DDR 400, ali sumnjam da je ona razlog da komp ne radi FSB 210, sa latencijama 3-3-3-8.

Dalje...BIOS je daleko bolji na KT400/600 chipsetima (govorim takodjer za Abit ploce) i podesavanje napona i podesavanje memorijskih postavki, zatim pod "power options" ima manje opcija nego kod kt600/400, mislim (prema sjecanju od jucer) da i nema regulacije (smanjenja) rpma HSFa od CPUa.....

Ploca ima u BIOSu predvidjeno da mjeri i okretaje HSFa na NB, a projektant ploce stavio dvozilni kabel za napajanje (dakle nema treceg za okretaje) !

Jedino je dobra oprema (soundstorm i firewire) u odnosu na abit kt600 ploce. Mogucnost zakljucavanja PCI i AGP frekvencije ... sto mi to znaci kad niti nece preko FSB 200 ?

Sada jos cujem da i USB 2.0 nije bas dobro podrzan...

Abit je jako zahtjevan što se tiče memorije te je lako moguće da te zeza zbog različitih stickova memorije.

NB "hladnjak" aka zujalica je grozno smeće i to treba mijenjati što prije.

Da Abitice nisu šapijoni u visini postignutog FSB-a ali d aneželi preći 200 mi je jako čudno.

MentalHarikiri 17.01.2005. 16:41

1 privitaka
a čuj moja je išla 257 FSB :D :D :D

tor 17.01.2005. 18:55

Isprobaj neki drugi BIOS ( Enduracell, TicTac) pa onda pričaj. Moja AN7 nije htijela preko 210, s ovim drugima išla je na 235 a nekima i više s drugom memorijom (sinhrono)...

komer 17.01.2005. 19:22

http://www.pc-tweaker.ch/Downloads/Bios/Modded/Abit.php

pa probavaj

pogi 17.01.2005. 20:56

Citiraj:

Originally posted by tor
Isprobaj neki drugi BIOS ( Enduracell, TicTac) pa onda pričaj. Moja AN7 nije htijela preko 210, s ovim drugima išla je na 235 a nekima i više s drugom memorijom (sinhrono)...
Izgleda da je jos jedino to preostalo za postizanje veceg FSBa jer sam sada doma isprobao memoriju (DDR400) koja (asinhrono) ide do nekih 430-440MHz. Ploca inace ne zeli niti FSB 205. 202 nisam probao :D

Ciljam na tih 215 pa cu pokusati sa ovim biosima.

PS uvijek se boot disketom mogu vratiti na sluzbeni abitov? Nikad se nisam vracao sa biosima na nize verzije.

BrunoZG 17.01.2005. 21:01

Citiraj:

Ploca inace ne zeli niti FSB 205. 202 nisam probao
Stvarno smjesno

pogi 18.01.2005. 07:25

Sa tictac-ovim biosom (neki izgradjen oko D26 za jednostrani RAM)

FSB 210

:D

Obzirom na moj DDR400 vise se necu zahebavati.

Sam Fischer 18.01.2005. 12:14

Citiraj:

Originally posted by MentalHarikiri
a čuj moja je išla 257 FSB :D :D :D
Koja memorija to može podnijet?:confused:

bude 18.01.2005. 14:23

Citiraj:

Originally posted by Sam Fischer
Koja memorija to može podnijet?:confused:
Kingmax Hardcore 500 MHz kod mentala

ja sam bh5 vozio na 253 MHz s lat. 2-2-2-5 :D

Mad_Duke 18.01.2005. 16:38

Meni Kingmax 433 Hardcore radi na FSB-u 225. Nemam zamjerki na plocu. Dapace, odlicna kupnja!

tor 18.01.2005. 18:58

Citiraj:

Izgleda da je jos jedino to preostalo za postizanje veceg FSBa jer sam sada doma isprobao memoriju (DDR400) koja (asinhrono) ide do nekih 430-440MHz. Ploca inace ne zeli niti FSB 205. 202 nisam probao :D

Ciljam na tih 215 pa cu pokusati sa ovim biosima.

PS uvijek se boot disketom mogu vratiti na sluzbeni abitov? Nikad se nisam vracao sa biosima na nize verzije.

Možeš čak i s ABITOVIM programom iz wibloza...

MentalHarikiri 18.01.2005. 19:33

Citiraj:

Originally posted by bude
Kingmax Hardcore 500 MHz kod mentala
ZELENI kingmax HC500 molim ljepo :p :D

pogi 19.01.2005. 09:13

Citiraj:

Originally posted by tor
Možeš čak i s ABITOVIM programom iz wibloza...
fleshmeni. super tip. odmah smo se razumjeli.

Srky 22.01.2005. 01:00

Neznam sta ti je s plocom al meni vulgaris NF7 radi na 225 bez beda a moze i vise da malo zagrebem grafita :)

DoDo 23.01.2005. 17:43

Dem sad sam pogledo
pise mi made in china
al moja sasad ide do 242 fsba
mislim da nejde preko jer memorija nije problem na cas2.5 mi radi a stavio
ja 3 4 4 8 isto nece preko 242 pa valjda
je to max ploce

Bit ce da neki ljudi jednostavno nemaju
srece ,pod njih spadam ija
kad god drugim ljudima slazem sve bude
oke al kad sebi nikad ne ispadne kako treba
luck is all you need :D