![]() |
Razocaran sam sa NF7-S plocom
Nabavio sam NF7-S v2.0 "kineskinju".
I razocarao se, mada sam to i ocekivao citajuci stare postove. Ta kineskinja ne zeli raditi na FSB niti 210MHz sa Abitovim BIOSom D26. Znam da mi je meorija DDR 400, ali sumnjam da je ona razlog da komp ne radi FSB 210, sa latencijama 3-3-3-8. Dalje...BIOS je daleko bolji na KT400/600 chipsetima (govorim takodjer za Abit ploce) i podesavanje napona i podesavanje memorijskih postavki, zatim pod "power options" ima manje opcija nego kod kt600/400, mislim (prema sjecanju od jucer) da i nema regulacije (smanjenja) rpma HSFa od CPUa..... Ploca ima u BIOSu predvidjeno da mjeri i okretaje HSFa na NB, a projektant ploce stavio dvozilni kabel za napajanje (dakle nema treceg za okretaje) ! Jedino je dobra oprema (soundstorm i firewire) u odnosu na abit kt600 ploce. Mogucnost zakljucavanja PCI i AGP frekvencije ... sto mi to znaci kad niti nece preko FSB 200 ? Sada jos cujem da i USB 2.0 nije bas dobro podrzan... |
Lijepo si sam priznao da si čitao stare članke na tu temu i zašto nisi pazio da je MADE IN TAIWAN ko npr. moja :confused:
|
Ajde da i to čujem.
Meni želi raditi na 210. Radi i na 220 ali mi je potrebna bolja memorija. Valjda je to normalno. Naravno, latencija 2.5-4-4-8. Projektant ploče je stavio tri konektora za ventilatore od kojih je jedan zauzet sa NB ventilatorom i sva tri mjere brzinu okretaja i imaju tri pina. Osim prilično lošeg layouta i nemam zamjerki na tu ploču. Power option ima sasvim dovoljno funkcija obzirom da to kontroliram sa OS-om a ne BIOS-om. U stvari ploča baš i nema previše mana. |
RAK napisao ovo
Citiraj:
RAK je i ovo napisao Citiraj:
Dr.Tom kaze slijedece Citiraj:
Samo za raka: U 90% tvojih postova se osjeti cinizam i podcjenjivanje. Genetika pa si jednostavno takav ili ima neki drugi razlog. To mi je pocelo ici na zivce. |
Ekipa gdje se to vidi da pise made in?
Pise mi nesto kraj chipa od biosa made in china :D al na northbridgu je taiwan dakle gdje se to gleda? |
Citiraj:
|
Pogi, Nemoj se ljutiti na RAKa, on je jednostavno RAK :) Inače, tip je ful ok kad ga upoznaš.
Što se tiče FSBa, fleshni neki Enduracellov ili TicTacov BIOS, meni je pomoglo, išlo je preko 230 FSB sa Čajna pašteta pločom. |
Sada sam gledao stvar pod povečalom i našao sam taj dvopinski konektor. Ali sam valjda ja dobio nestandardni vent (ali original ABIT) koji je prikopčan na onaj tropinski. I naravno da mjeri brzinu okretaja.
Nikad ne znaš što kupiš. Svaki put je drugačija ploča jer im je ponestalo ventilatora. China. Paljenje kompa u određeni dan? Mislim, sorry. Takvo što nisam nikada koristio. Kod mog kompa postoji dva stanja: 1. Upaljen 2. Ugašen jer nisam doma dulje od 3 dana. E sada bi bilo zgodno da me dočeka doma upaljen a ne da ga ja trebam paliti. U stvari dobra ideja. :beer: |
Citiraj:
I nije mi namjera biti previše ciničan ali se ne podcjenjujem nikoga. Nema za to potrebe. Da imam potrebu iz drugih raditi budale, ne bi bio na ovom forumu. Ima mjesta gdje budale dolaze u izobilju pa bi mi i izbor bio veći. |
meni je to stvarni cudno, ABIT abit,
dok sam ja recimo svoju EPOX probao i na 235 radi ko beba, Posto nemam memoriju isao sam asinhrono sa memorijom na 166 Probaj tako, onda ces znat jel memorija ili ne moze ploca/proc |
Citiraj:
Probati cu prvo ovaj prijedlog sa asinhronim radom memorije da vidim tocno gdje je problem. Ako je memorija onda ce raditi na 400 bez njenog o/c-a i to je to. Ako je ploca onda cu razmisliti o notAbit biosima. |
Citiraj:
Htio ti to ili ne htio, ja ću i dalje pisati ovdje. Sorry! |
Re: Razocaran sam sa NF7-S plocom
Citiraj:
NB "hladnjak" aka zujalica je grozno smeće i to treba mijenjati što prije. Da Abitice nisu šapijoni u visini postignutog FSB-a ali d aneželi preći 200 mi je jako čudno. |
1 privitaka
a čuj moja je išla 257 FSB :D :D :D
|
Isprobaj neki drugi BIOS ( Enduracell, TicTac) pa onda pričaj. Moja AN7 nije htijela preko 210, s ovim drugima išla je na 235 a nekima i više s drugom memorijom (sinhrono)...
|
|
Citiraj:
Ciljam na tih 215 pa cu pokusati sa ovim biosima. PS uvijek se boot disketom mogu vratiti na sluzbeni abitov? Nikad se nisam vracao sa biosima na nize verzije. |
Citiraj:
|
Sa tictac-ovim biosom (neki izgradjen oko D26 za jednostrani RAM)
FSB 210 :D Obzirom na moj DDR400 vise se necu zahebavati. |
Citiraj:
|
Citiraj:
ja sam bh5 vozio na 253 MHz s lat. 2-2-2-5 :D |
Meni Kingmax 433 Hardcore radi na FSB-u 225. Nemam zamjerki na plocu. Dapace, odlicna kupnja!
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Neznam sta ti je s plocom al meni vulgaris NF7 radi na 225 bez beda a moze i vise da malo zagrebem grafita :)
|
Dem sad sam pogledo
pise mi made in china al moja sasad ide do 242 fsba mislim da nejde preko jer memorija nije problem na cas2.5 mi radi a stavio ja 3 4 4 8 isto nece preko 242 pa valjda je to max ploce Bit ce da neki ljudi jednostavno nemaju srece ,pod njih spadam ija kad god drugim ljudima slazem sve bude oke al kad sebi nikad ne ispadne kako treba luck is all you need :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:14. |