![]() |
OC AMD XP1700+ Palomino
Ima li ikakve šanse OC-ati ovaj proc?! Imam matičnu DFI AD75. Iz biosa vjerojatno nije moguće jer nema nikakvih opcija za mijenjanje množitelja..., mogu podesiti samo voltažu koja je standardno na 1.75V (ja mislim da to nema smisla mijenjati, barem na više) Na ploči postoje sklopke koje sam pokušao promijeniti po uputama no komp se nakon toga ne pali, tj. uključi se disk i ventilatori i tako stoji. U uputama piše da se mogu OC-ati ako, citiram: L1's four bridges must be closed (short)... da bi ispravno radilo. Zaključio sam da ne mogu ni tako. Postoji li još kakvo riješenje?
|
nema šanse ...da ga klokaš, nema veze ni da imaš i drugu ploču...on je zaključan..
jedino možeš na CPU modati mostiće, da ga otključaš ...ne isplati se, jer ionako nečeš puno dignuti |
Šteta.:( A ako kupim otključani proc, takvi su valjda oni sa Thoroughbred B jezgrom, oće se onda u biosu pojaviti opcije za mijenjanje množitelja? Je li modanje L1 mostića na procu jednostavno, može li se dogoditi da proc prestane raditi i da li je moguće vratiti natrag?
|
Ako se ne varam Kova ovakav proc drzi na 2,6GHz s vodenim hladjenjem,tak da kupis novu plocu mislim da bi i ti mogao dignut (naravno ne na 2,6) :D
|
Citiraj:
mogo bi ga i ja dignut na 2.6 ali samo sa dobrim hlađenjem, kaj ne? |
eh eh eh to ti ima sve veze sa hladenjem...tbred b ide do bola:)isprobao...sa tt vulkancem 10+ na 2.4ghz...al problem je s toplinom tj kad Ic=Icmax/2...a kad se povecava toplina tj energija dolazi do generacije elektrona i procesor bolje vodi...e al kad Ic dode do Icmax tj blizu signal se izoblicuje i procesor radi nestabilno,pa treba dobro hladit, zato i ide sa vodenim tak visoko:)a ovo samo sa vodenim..ne tu imas kompresor,dusik,mos i stavit led na procesor:):beer:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
@proclocker
kova ima t-bred @Ivan_1 mailman ima pravo, ja ga imam na Asus A7N8X-E Deluxici i ide mi na 1683 MHz (153x11). @mailman kako si sredio da ti Palomino radi na nižem množitelju? spajanje mostova, ili? |
ja govorim za t bred:)
kupi si 1700+ i njega dignes da radi ko normalni 2700+:D ili ko ja 2400+ natjeras prek 3200+(uz vodeno ofkorse) bez njega ide do nekakvih 2800+(moj)a 1700+ neznam:) plaomina ti se ne isplati nabrijavat...pikni si nekog tbreda:) i to je to....potrazi po trznici:)ili oglasniku...njuze iszo probrckaj...nac ces tbreda za sitne pare:):p |
Ne samo da mi ne treba za 2400+ @ 3200+ vodeno, vec sam i na artic cooler (copper silent)hladnjaku smanjio broj okretaja ventilatora...
(radi se o thortonu) |
Citiraj:
|
Oprostite,zajebo sam se...Kova ima t-bred ;D
|
Dobro... Kupit ću onda AMD Athlon XP2200+ Tbred B, FSB 266 jer mi to najviše ide na matičnu, i (nastojati) prodati ovaj koji imam, pa ako netko želi kupiti 1700+ Palomino evo ja prodajem i kupiti 2200+, ako netko ima za prodati kupujem. koliko bi vrijedio moj 1700+ star 2 godine?
|
To ti najviše ide na matičnu??
pa koji chipset imas? Bez nforce 2 ne bus bas klokal, a moras i dobro pazit da ne kupis zakljucani 2200+ Sve u svemu nema nekog velkog dobitla od toga |
Citiraj:
Samo loše vijesti:( |
Ostavi si to kak je i klokaj kolko mozes sa dizanjem FSB-a ...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Eto, danas sam baš skužio da svoj proc mogu overclockati, i to pomoću opcije u biosu: Clock by slight adjust, po defaultu je ona 133, neznam što bi taj broj trebao značiti ali ja sam ga podignuo na 140 i primjetio u CPU-z da se promijenio u XP1800+ umjesto dosadašnjih 1700+, onda sam ga još malo podignuo(144) i promijenio se u 1900+ (1583 Mhz) ali je postao nestabilan, tada sam spustio voltažu sa default (1.75V) na 1.7V i sad sve radi normalno, temperatura u idle-u je oko 47°C .
Da li sam ja time što dobio? Podignuo sam Mhz a spustio voltažu. Ima li kakve koristi od toga? |
ne kužim kak si spuštanjem voltaže dobio stabilnost?:mad:
|
Citiraj:
|
spuštanjem ili dizanjem voltaže ne dobivaš performanse nego stabilnost npr moj stari celer 1.7 nie htjeo radit na 2.4 bez 1.85 a defalut mu je 1.75v
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:03. |