![]() |
komp zašteka/odšteka
Prije nekih 5 mjeseci sam imao problema sa kompom. Zašteka pa se odšteka za 10tak sekundi pa za 5min opet i tako nonstop.
Formatirao sam i sve je bilo ok do prije 2 mjeseca kada mi se pocelo to opet dogadat, ali samo dok sam gledao neki .avi file. Znao samsve komponente maknut pa ponovno stavit i to bi rjesilo problem na par dana. No evo sad opet počela ista stvar događat bez obzira što radim na kompu. U čemu bi mogao bit problem? |
imao sam sličan problem, rješenje je bilo promijeniti sata kabel hdd-a.
|
Ili možda uštekati sata kabel na druge sata konektore na matičnoj :kafa:
|
hm meni se ista stvar dogadja ali dok imam otvoreno recimo chrome + ie(nije bitan razlog :D ) +msn i torrent...radi sve normalno pa za 5min cukne na 3sec i opet radi...obicno mi restart pomaze...inace jako cudno s obzirom da je windows stari hmmm...nekih 10 dana :)
|
Citiraj:
Meni je stekao jedan .avi film ... stavio GOM i zaboravio na ikakve probleme :) Citiraj:
|
Ako ovo sa sata kablovima i konektorima ne da neke retultate, izvrti malo error scan sa HD Tune-om a možeš i izvrtiti test diska njegovim tvorničkim alatom sa Hiren's boot cd-a... Btw. ispušta li disk kakve škljocaje ili neke slične nove zvukove kojih prije nije bilo?
|
Trenutno sam stavio SATA kabl od CD-ROMa i za sad je sve ok (inače sve bude ok čim neku komponentu maknem i ponovno stavim... sa grafom sam uvijek to radio, a ponekad i sa nekim drugim komponentama).
Ako se ponovno sranja pocnu dogadat stavit cu HDD na kuciste da ga cujem. Inace imam home-made drveno kuciste u kojem je manje kuciste samo za HDD (+ventilator na ulazu) i koristim 1m dugacak SATA kabl. Nisam potpuno siguran, ali mislim da sa proslim HDD-om (WD 640gb) nisam imao ovaj problem nego da se tek pojavio prije nekih 4/5mj kad sam kupio ovaj WD 1 TB green. Prije 2 tjedna sam izvrtio neki WD test u windowsima koji je trajao 2-3h i rezultat je da nema nikakvih problema sa HDD-om... Probat ću jos sa ovima sto ste vi preporucili. |
Ja sam imao isti problem, prvo sam mislio da se cpu pregrijava, pa neki problem s ramima, pa matičnom, da bi se ispostavilo da je disk. Stavio sam hirenov boot cd i pokrenuo dijagnostiku za disk. Našao je neke greške i popravio ih, zasad sve radi.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:27. |