![]() |
Misteriozno gašenje
Zadnjih mjesec dana komp mi se gasi iz čista mira, i to na vrlo neobičan način. Naime, nakon što se ugasi, lampica Power na kućištu se nastavi paliti-gasiti. Ne reagira na gumbe na kućištu, niti reset niti power, a kad ga iz struje isključim, lampica se nastavi paliti-gasiti još jedno minutu. Nakon što se ugasi mogu ga vratit u struju i normalno upaliti.
Gasi se nepravilno, ne mora biti niti dugo upaljen, niti pod velikim opterećenjem... konfiguracija je: amd athlon64 x2 4200+ msi matična gf 8800gts kućište coolermaster centurion 5 ima li netko ideju zašto se gasi? |
Citiraj:
Citiraj:
|
A koje je napajanje u pitanju?
|
Chieftecovo 550w, zabotavih napisati.
izgleda ko stand by, al ugasi se u trenutku, samo se pogase ventilatori i sve, ko da sam iskopčo iz struje. samo lampica treperi unedogled. stane tek minutu nakon što ga isključim iz struje, kao što rekoh |
meni izgleda ko problem sa maticnom
napajanje nebi radilo takve probleme, sa napajanjem bi se ili restartalo ili zagasilo i to je to nazalost nisam se susreo nikad s nicim slicnim pa nemam ideju kako to rijesit osim da probas drugu maticnu |
.. pogledaj si koliko prašine imaš na procesoru , grafičkoj i napajanju .. probaj to dobro propuhat i očistit ..
|
prasine na procesoru :P hehe
al dobro, da, uvijek dobra ideja ocistit malo stvari :) |
posudi ploču od nekog pa vidi.
|
prašine nema(više). probat ću jedino stavit novu pastu pod hladnjak, jer ovu je nisam mijenjao, a ovo je 3. procesor pod tim hladnjakom...dobra ideja:D
|
Probaj opet za svaki slucaj drugo napajanje.
|
Citiraj:
probaj sad kad si sve očistio jel ima napredka ? |
Jos nije bilo problema, premda sam ga danas dosta forsirao, multitaskao i tako, radio je fino. Al znalo se dogodit da se iz čista mira, hladan zagasi, to me muči. Javim ako bude promjena...
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:37. |