sina xx3 |
25.02.2009. 19:27 |
(riješeno) Dual Channel ne radi
Dakle pošto nemogu sam rješiti problem ostaje mi samo zamoliti Vas malo iskusnije za asistenciju:fiju:
Dakle složio sam drugi komp sa identičnom matičnom (Gigabyte GA-MA790X-DS4),identičnim memorijama (Buffalo,2X1GB,800MHz),ali sam procesor stavio AMD 7750+ (Kuma),dok je na prvom kompu AMD 5200+.
Na kompu sa 5200+ uredno radi Dual Channel,128bit dok na kompu sa 7750+ pri pokretanju OS-a pod memory information ispisuje *Unganged memory,64bit*,tj. ne radi u dual channel modu.
Netrebam vjerojatno ni napomenuti da sam isprobao sve kombinacije slotova za ram 1-2,3-4,1-3,2-4 i uvijek isto,mjenjati pločice rama (iako su identične od istog proizvođača),resetirao bios,Optimazed-defoult setting,clear CMOS,čak išao i namještati i stavku po stavku ručno u Biosu da bude sve isto na oba kompa ali prvi radi u Dual Channel modu dok drugi sa 7750+ neće.
Ploče naravno podržavaju Dual Channel mode,a ja više nemam ni ideje ni znanja šta napraviti pa Vas molim za pomoć u rješenju ovog za mene Velikog problema,.........unaprijed ZAHVALJUJEM za pomoć i bilo koji savjet.
|