![]() |
satelistka i wirless (spajanje)
ovako imam kod bake jednu satelitsku antenu sve sljaka ali oni to vise nekoriste a ja sam nedavno kupio wirless karticu i moram staviti komp na balkon da bi uvatio nesto pa sam mislio ako bi nekak mogao tu satelitsku antenu prespojiti kablom u nasarafiti ju u wirless karticu...dali je to izvedivo...ako sam krivo imenovao topic ili postoji slican nek se premjesti debata tamo...hvala unaprijed :chears:
|
sa satelitske maknes LNB i na njegovo mjesto stavis ili kantenu ili biquad...
imas na netu uputa kako slozit takvu antenu. |
a mislim jer bi me puno kostalo...vec sam ja razmisljao sastaviti kantenu ali ono "2 puta mjeri jednom rezi" bolje da sada pitam nego da se zeznem tijekom procesa
|
ma trosak izrade kantene ili biquada je stvarno minimalan, isto tako i montiranje takve antene na satelitski tanjur...
jedini neizbjezni trosak je kupovina kabela s kojim ce se to povezati... |
Ako se ne spaja na relativno velike udaljenosti, može napraviti i 3D korner antenu, koji je vrlo jednostavna za sklepati, i daje cca 18dB.
Ima hrpa materijala i iskustava na www.elitesecurity.org: http://www.elitesecurity.org/t170399...korner-antenna |
a ako vam nije problem da mi staviti linkove onih najboljih antena i koliko bi me izrada otprilike kostala jer ako pocnem traziti po google nikada kraja a vi ste vec u tome :)
|
Imaš u sticky temi "Izrada KANTENA" dovoljno materijala :).
Što se tiče samogradnje, najjednostavnije su upravo kantene, biquad, bicircle, + kombinacije navednih sa SAT tanjurom, te 3D korner. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:41. |