PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   maxtor problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=133330)

pero peric 07.01.2009. 21:14

maxtor problem

imam problem sa maxtorom diamondmax 40 gb. neće mi instalirat windowse na njega (kad instaliravam formatira se i onda kad treba dalje neće....). zanima me kako bi mogao rijesit ovaj problem? hvala

khm 07.01.2009. 21:39

daj covjece malo vise informacija... koji komp, koje windowse dizes, gdje zapne tocno, jel pise neki error ili se samo smrzne?

pero peric 07.01.2009. 21:48

Citiraj:

Autor khm (Post 1241778)
daj covjece malo vise informacija... koji komp, koje windowse dizes, gdje zapne tocno, jel pise neki error ili se samo smrzne?

komp je p3, dizem gore xp, sa podacima disk radi ok. ne izbacuje nikakav error nego se samo instalacija ponavlja cijelo vrijemo. umjesto da mi zapocne nakon formatiranja i nakon zapisa podataka sa instalcijom windowsa on se opet vraća na početak.

Milentije 07.01.2009. 22:53

Citiraj:

Autor pero peric (Post 1241784)
komp je p3, dizem gore xp, sa podacima disk radi ok. ne izbacuje nikakav error nego se samo instalacija ponavlja cijelo vrijemo. umjesto da mi zapocne nakon formatiranja i nakon zapisa podataka sa instalcijom windowsa on se opet vraća na početak.

:nono::care:

Pogledaj šta tačno piše na matičnoj ploči, koji procesor je na njemu (možeš sa CPU-zom) mada je on skoro pa i nebitan, i ostale komponente.

A po ovome sto si napisao mi se nekako cini da nisi nastimao u BIOS-u da cita sa diska umjesto sa CD-ROMa nakon prebacivanja tih stvarcica na disk...

pero peric 08.01.2009. 14:36

Citiraj:

Autor Milentije (Post 1241864)
:nono::care:

Pogledaj šta tačno piše na matičnoj ploči, koji procesor je na njemu (možeš sa CPU-zom) mada je on skoro pa i nebitan, i ostale komponente.

A po ovome sto si napisao mi se nekako cini da nisi nastimao u BIOS-u da cita sa diska umjesto sa CD-ROMa nakon prebacivanja tih stvarcica na disk...

inače na drugi disk mogu normalno stavit windowse. probelm je u disku pa me zanima kako to rijesit?

zmikic 09.01.2009. 01:14

Da li si u biosu stavio da bootas s tog hard diska na koji instaliravas windowse??

Jer ako nisi, onda ti nakon restarta bios ne pokusava bootat sa tog harda pa ti se zbog toga ponovo ucita instalacija s cdroma.

Oranje 09.01.2009. 21:15

veličina particije?
probaj staviti jumper da ograničiš veličinu na 32gb i onda formatirati
jer win instalacija zeza ako je partica cijeli disk, treba ostati onih cca 8mb unpartitioned za dynamic disk

pero peric 09.01.2009. 21:37

Citiraj:

Autor Oranje (Post 1243941)
veličina particije?
probaj staviti jumper da ograničiš veličinu na 32gb i onda formatirati
jer win instalacija zeza ako je partica cijeli disk, treba ostati onih cca 8mb unpartitioned za dynamic disk

probao sam sa dva puta 20 gb. i ne ide. probat cu sad ovo...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:52.