![]() |
Trebam pomoć u vezi vodenog!
1 privitaka
Vodeno mi radi kao krama..nist ne valjda!!
Ovako: CPU , GPU i NB blokovi su mystificator Pumpa: mystificator Radijator: grijac kabine od auta. Na radijatoru su 2x120mm enermaxi. Radijator ima toliko jako gusta rebra (manje od 0.5mm) da mi se zrak odbije nazad..opce ne hladi..mislim hladi ali kurac. Voda se bez beda ugrije. Ima netko za probat neki bolji radijator..vec..npr. 3x120mm ali da zrak super struji..oko 1-1.5mm razmak? Dalje zašto imam osjecaj da je CPU blok od mystija teska krama. Pa meni temp 47 a voda nije niti mlaka???!!'? Jel se isplati zamijenit za npr. 400kn Zalmana? Dobim bar 5C nize ili ne? Dalje..pumpa kaj daje mysti je kramaaaa! Radi ajmo reci OK..i onda odjenom samo proronda..cuje se sada kao 80mm na 5000rpm...moram sve ispraznit,..malo ju oprat ili kaj ja znam..puhat u nju i onda opet radi... Ajde pomoc!!! Isus znam da imas vodeno pa ajde malo svoja iskustva. Jel netko dobio bolje rezulatate nakon sto je mystijem CPU Blok zamijenio za nesto drugo?? E i da...ajde molim vas ako ne netko mjerio kolika mu je razlika izmedu temp vode i CPUa u idle i full loadu. |
ja sam neko vrime ima vodeno s mystijevom pumpom i blokom za cpu i rezultati nisu bili losi
proc se nije diza iznad 35 stupnjeva na 1,8V ukoliko je ventilator na radijatoru bija stavljen iti na pola okretaja (92mm enermax) razlog visoke temperature procesora moze bit u lose stavljenoj pasti ili bloku, u samom precesoru (neki se procesori jednostavno jako griju, npr. palomino 1.6+) ali i u tome sto s vodenim jos hladis i NB i GPU osobno mislim da je na NB bolje stavit zalmana (kosta nekoliko puta manje od vodenog bloka a dovoljno dobro hladi ako imas propuva u kucistu), a na graficku neko zalmanovo ili slicno rjesenje (jednako kosta ka blok, a osim GPU-a hladi i memoriju na grafickoj) |
Kupio sam vodeno vise radi tisine. Također sam ocekivao da ce OK hladici. Dobio sam kurac..niti ne hladi niti nije tiho.
Kako moze blok biti mlak a CPU temp 47C???? Ma sranje..mislim da cu sve prodat. |
Evo sad sam mjerio.
Temperatura vode 34.4C CPU temp full load 49C??? Ko tu koga jebe? Pa to je 15C razlike? Evo sad je ide 46C...voda 34C... Ma ajde...ovo je koma. I voda mi se previse grije jelda? Soba je 25C...to te 9C iznad sobe..radijator jer izvan kucista |
Vrlo vjerojatno je pumpa pre slaba da gura vodu kroz cijeli sistem.
|
A i hladnjak ti je u k*****
ja koristim isto hladnjak kabine, iz Renola 4 . sad razmišljam da još 1 instaliram, bez venta... - imam mystiev blok , ali samo za proc. i u kombinaciji sa mobilcem imam 45 celzija max. Ali hladim sa 25 litara vode u posebnom rezervoaru, i 220v 10cm hladnjakom iz ne znam ni ja kakvog uređaja :) . a zbog užasne buke sve stoji u ormaru, i tišina. Mislim da je beskorisno vodom hladit northbridge, nego bolje stavit dobar pasivac i vent na njega.Samo ti bezveze grije vodu, a ne treba mu vodeno. Isto i za vga.Isto para zalman pasivac i jos samo vent na njega.Meni ta kombinacija ( pazi sad ) sa serijskih 38 / 42 za mem/gpu donosi 26 / 28 celzija u idleu. nisam mogao vjerovati nikako.doduše stavio sam 2 x 120 mm ventove na njega , a ne onaj 80mm serijal. |
daj šta se zamarate tim vodenim hlađenjem???
ja imam neko socialni cooler ali hladi kao luđak imam temperauru CPU 24 MB 34 i meni to dost i još je procesor podignut sa 2200+ na 2400+ |
Citiraj:
2200+ na 2400+ nije baš neki overclock...jesi uopće trebao dizati vcore ??? |
tak mi piše u onom programu koji sam dobio uz matičnu zove se asusprob
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
da sad sam pogledo u bios u mb temperatur mi je 21 a procesora 32
isto ko u tom programu samo obrnuto neka greška... ali nema veze ja imam temperaturu oko 30 i meni je to dovoljno:beer: |
da sad sam pogledo u bios u mb temperatur mi je 21 a procesora 32
isto ko u tom programu samo obrnuto neka greška... ali nema veze ja imam temperaturu oko 30 i meni je to dovoljno:beer: |
Citiraj:
|
:clap: je ok temp. imaš za idle...sad ga još malo primeaj i ak ne prelazi 50°C sve 5
|
I jos jednu pitanje za iskusne.
Ako stavim samo 2x L brzu spojnicu mogu za jako puno skratit duzinu crijeva. Cuo sam dosta o tome da ce mi protok biti sugav itd...ali ja mislim da 2x nema velike veze? Stavio bih izmedu CPU i NB bloka da mogu direktno biti spojeni..ovako sam morao jedno malo duze crijevo saviti da bi ih spojio... Dakle samo 2:) Ono kaj imaju u linksu..jedna strana navoj...a druga spojica MOze ili ne? |
ja imam vodeno, 3 bloka, na cpu, gpu i nb. pumpa je za akvarij (EDEN, potopna, pise 800l/h, cisto sumnjam, nije glasna), blokovi su radjeni rucno, radijator je iz stojadina (ako se ne varam). sve funkcionira savrseno, temperature su bolesno niske (necu ih pisati jer cete rec da serem :)
prvom prilikom cu vam poslati slike. preporuka:ako nemas love za pravu stvar, nemoj kupovat, strpi se ili odi tokaru da ti napravi blokove (moja preporuka) |
Sva 3 bloka su od mystficatora!
Ma skuzio sam u cemu je problem . Stabilizazatori napona mi gore od topline jer nema nikakvog propuha u kucistu...dok hladim stabilizatore temp je 6-7C manja i nist se ne rusi. Pozdrav |
1. Promjeni radijator. Ako nemaš love za jace radijatore iz trgovine, uzmi mystijev, nije ništa posebno ali će svoj posao odraditi korektno.
2. Skini blok sa NB-a, a umjesto njega stavi pasivac ili neki manji cooler za VGA (Titan ili nešto slicno). Blok na NB ti ne treba, a smanjuje protok vode kroz sistem. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:32. |