![]() |
(riješeno) Kupio novi externi HDD, racunalo nece da se boota
Danas sam kupio novi eksterni HDD, WD MyBook2 Essential 500 GB i spojio ga na već upaljeni komp (iz siga) preko USB-a. Sve je radilo kako treba dok PC nisam ugasio i isao ponovno upaliti. Pri paljenju se PC restartirao i postavke FSB-a i mnozitelja za memoriju su se vratile na defaultne vrijednosti. Sa tim defaultnim postavkama sve radi, ali sa povisenim FSB-om nikako. Kad istekam HDD, onda sve radi i sa vecim FSB-om. Posto imam jos jedan takav HDD (verziju od 320 GB), njega sam istekao a onog veceg ostavio ukljucenog. Onda je takodjer sve radilo.
Osim ta dva HDD-a, na USB-ovima su mi ukljuceni jos: G11 tipkovnica, Razer Lachesis mis i printer (koji je iskljucen). Zna li tko u cemu je problem i kako ga rijesiti? Hvala |
hm mozda ti usb jednostavno nemoze dosta struje dat? al predpostavljam da je to 3.5" sa vanjskim dodatnim napajanjem....neznam....
|
Ja imam taj disk, nemoj niti slučajno gasiti, a pogotovo paliti komp dok je disk uključen u struju. Ti diskovi su jako dobri, ali dodana elektronika unutra je šok za pc.
|
Mora raditi s tim napanjanjem koje on ima to cjelu farmu hdda u serveru mora moć nahranit a kamoli dva USB diska... :nono:
Ipak oćito negje ima problem, za početak ja bi probao ovako, otić u BIOS i podesit HDD startup delay na 2 ili 3s stavit pa probati tako oće li ići... |
U Biosu sam Disableao opciju "Legacy USB Storage Detect" i sad sve radi.
Osim ako netko misli da sam ovim napravio glupost, moze lock. |
Ok to je u redu, nisam se niti sjetio te opcije iskreno rečeno, neće se ništa desiti... :)
|
Ok, hvala, moze lock.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:03. |