![]() |
Slazemo crossfire......
E ovak, sutra frend i ja kod mene slazemo pilu od 2 kompa..... Donosi on svoju grafu kod mene ( 3850 ) i svoje rame OCZ platinum..... e sad....... kolko bridgeova da spojimo???? 2 il 1 ???? Na koji onaj ****c na grafi da spojimo, prvi ili drugi ? Oce moc maticna to sve progutat, tu OGORMNU xD kolicinu protoka ...... napajanje 550w ciftek...... Jos neki prijedlozi????? Bit ce slika i screeshotova ;) !
|
Nadam se dobrom rezultatu! :)
A sto se tice "mostica" ja imam 2x 3870 i moro sam psojit oba, a sto se tice modela 3850 nisam siguran. Ako ima 2 spojna mjesta za bridge onda moras spojit oba. Ja isto sukoro postam svoja cuda. Imo sam par problema pa zato kasnim s time. Prvo nijem ne bilo sad za nobu a drugo jbg moro sam vratit stock coolere... A sto se tice napajanja, to ce ti morat netko drugi odg jer ja nisam siguran. Ali cini mi se da bi moglo biti na knap :D |
Matična je dizajnirana za to, izdržat će :p...Proc je OC-an, moći će on to nahraniti. Napajanje će biti dovoljno, takav CF bi radio i na ~430W napajanjima :)
|
Citiraj:
Kad ces postat rezultate? |
Drz' mi fige i u srijedu/cetvrtak 100% ce biti! Moro sam nosit ram na reklamacije, pa moram cekat do utorka/srijede da ih dobiju. Inace bi ja vec posto :D
|
Citiraj:
|
Eto ja sam bio uzeo tu plocu jer kad sam uzimo X38 ploce to je bila jedina koju sam mogo nac u Zg. I mogu ti reci da sam se jako iznenadio koliko dobro radi. I ja sam citao da nekad radi sitne probleme, ali ja nisam imao nikakvih problema.
Jedino sto mi je bila zamjerka, morao sam odsarafit 4-5 sarafa i zamjeniti ih jer sam morao micat "back plate" da bi mogo montirat HS. Ali ne brini, te sarafe se dobije tako da je to ćas posla, mozda 2-3 min. Prvo sto sam napravio, promjenio sam bios. Reda radi. :) Jedino koliko znam nije bas kompatibilna s CRUCIAL Ballistix ramima i to joj je jedina mana inace po svemu drugome dao bih joj 5/5. Sto ce tice samog OC definitivno najbolje opcije i preglednos na koje sam do sad naišo, stabilnost odlična. Da podrzava CF 2 x16 i dobro su razmješteni tako da je protok zraka odličan i ima mjesta za npr. utaknut zasebnu zvucnu ili tako nesto bez da graficka smeta ili sl.. I bez bada podrzava sve buduce 45nm procesore. :D Uglavnom ja bi ju definitvno preporucio, ne zato sto ju ja imam :), nego sto eto ploca savrseno radi, pipeovi obavljaju odlican posao, i pod velikim opterecenjam OC-a. Uspio sam nagurat Q6600 na 3.8 i bez problema je bilo stabilno. Sve u svemu maticna je mrak i da opet biram bez razmisljanja bi opet uzeo istu. I ima jos brdu sitnica koje je cine genijalnom maticnom, ali necu to sad tu tupit. Tu bacis pogled za sve te sitnice http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ProductID=2665 EDIT: NEO Sorry kaj smo ti ukrali post, eto pivkan da se ne ljutis :chears: |
Citiraj:
Ontopic - procesor će biti kočnica... Beov CF će biti zanimljivo za vidjeti. Da, zbog quada, i da, zbog 3DMarka, ako netko pita. |
Eto opet isprika...
Uspio sam se na vrijeme smiriti i srediti svu situaciju... Napokon sam sve sredio... Zavrsio benchmarkove sve na standardnim posravkama. A sutra ide oc proca i grafi pa cu onda sve uploadati :D U zadnji tren me frend odogovorio... vec sam bio sjeo u auto i bio spreman ici zamjeniti :D |
Nisi u mogućnosti izvrtjeti testove na XP-u?
|
Citiraj:
Za cudo nemam ni jednu kopiju xp-a doma. Znas kak ide svako malo netko trazi "ajd plz ak imas", pa ja dam a nitko ne vrati lol Ali eto sad je sve super na Visti. I :offtopic: = Vista je zakon (sad ce me svi mrziti) :P |
|
Nešto tu ne štima, s jednom 3870 dobijem oko 10 i pol somova u 3dčmaru06 :S
|
Pa i ja sam s jednom 3850 dobijo 10 i po.......
|
reference radi ja s q6600@3.2, 2x3870 (800/1200), fsb 400 na ploci abit quadgt imam oko 16000
moram malo to jos potweakat pa cu i ja neke screenshotove nabacit |
Očito koči procesor, kako sam i rekao gore...
|
Eto a sto da ja kazem, u Visti je izvrtilo dok je ko i sad bilo sve na stock 16822 boda a sad pogledaj ovo... ovo je danas na Xp...
U cemu je problem? http://img338.imageshack.us/img338/3246/stockrj9.th.jpg |
Mislim da je do drivera
|
Mislim da nije.... Jer i sad i u Visti sam koristio 7.12
I s jednom bi trebo dobit bar mon od 10k a ne ovak s dve 8k :( A ne da mi se sad vracat na Vistu... |
pa nesto stvarno ne stima, bodovi od grafe su smjesni...mozda su stvarno driveri koji su losi za CF
|
probaj odinstalirat drivere i pocistit sa dcpro pa onda instalirat ponovo drivere
|
Citiraj:
|
Probaj onda neke druge drivere - stariju verziju - nekaj bu upalilo.
|
Stvar je u SM2.0 i SM3.0 scoreu očito, tako da je do kartica, a time da je do softvera, a time da je do drivera :D
Probaj sa 7.11 verzijom kako je kolega gore rekao :) |
Citiraj:
|
Hehe :)
U vezi CF-a, slažem se, nema do čega drugog biti (pogotovo jer je na Visti CF radio dobro). |
Eto bio sam probo s 7.11 ali opet nis... i onda asm opet inst 7.12 i eto sad je
sutra "maknem" sve sa stock tj. oc pa ce ona biti cca 17k jer cini mi se a je ovo ok btw vise slika kompa za koji dan.. poceo je fax pa eto to sve tak na brzinu trenutno... EDIT: max temp nakon 5h prime95 je bila 31,32,32,31 tako da cu sutra probat stavit proc na 3.8Ghz pa se andam da ce onda rezultat biti 17k+ Hvala svima na pomoci KK sry Jelc..nisam pazio pa uletila ova divlja :D |
Nije mi jasno kako je na Visti vrtilo toliko, a na XP-i da neće niti preko 15k.
U vezi rezultata općenito, boost bi već dobio blažim OC-em procesora (a pošto vidim da imaš i pošteno hlađenje, to ne bi trebao biti problem) jer isti igra dosta veliku ulogu u CF/SLI konfama. |
Beo-sliku u thumbnails:)
|
Iskreno ne znam ni ja.... mozgam ali nije mi jasno...
Ovo mi je prvi put da se susrecem s CF ali nikako mi nije prvi puta da ista OC, tako da mi nije nis jasno to u vezi viste. A po drugim forumuma sam vidio da ljudi navodno dobivaju manje bodova u Visti nego u Xp. Trenutno je 120Ultra Extreme s 2 120mm coolera na 1200rpm na procu. 2 x 120mm coolera na prednjej strani kucista, 1 120mm za ispuh i samo 2 120mm na bocnoj. Ne stane vise jer je 120Ultra prevelik :D I za cudo necujno je :D Kuciste je Coolermaster Stacker 831 i trebalo mi je skoro 2 tjedna da nabvim bocnu stranu za coolere :_) |
Eto jos jedna sitnica...
Inst sam Crysis... Spicio rezu 1680x1050 Sve na high, imam xp inace bi probo i na very high... upalio sve sto se da i stavio AA x2 Uso u igru i ocekivo trganje i sl... Ali za cudo besprijekoro glatko ide. Kad ugasim AA onda su fps 35-60 A s AA x2 30-40 |
Eto mali dodatak...
Cpu je OC na 3.8Ghz, obje grafe su na 850/1350(2700) Pusito sam 3DMark06, dobio 21782 boda, a drugi put 22008 ali ni jedan put nisam uspio napraviti ss, jer taman na kraju banchmarka se sve smrzne Tako da jos uvijek radim na stabilnosti...uspije proc 3DMark ali poslije toga koma... temperature ni proca ni graficke ni u jednim trenu nisu presle 50 stupnjeva... Drzte fige pa ce sutra ScreenShotovi :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Usput, navrati do 3DM06 top liste :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:15. |