PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Konzerva. (Celer ohne fehler?) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=6237)

Andjelko 18.10.2003. 03:37

Konzerva. (Celer ohne fehler?)

Vrijeme mi je juniorki mijenjati konfiguraciju. Vidim Celer 500 je spor. Na svom računalu sam prije 1 god. postavio Tualatina 1.2GHz i radi potpuno zadovoljavajuće. Da, gameri, overclockeri i ostala gospodo, cijenim vaše gušte, no meni je ova konfiguracija, sa odgovarajućom pločom i 256 MB mem sasvim u redu.
Dakle, nemam neke visoke prohtjeve, SW se vrti glatko i, milibože to je sve.
Eh, eh, sada opet vidim ovu novu generaciju Celera sa 1/2 keša, clock svaki tjedan sve brži... sve je to divno, ali nigdje ne nalazim podatak koliko snage ode u toplinu?
Sastaviti konfiguraciju koja će biti novi rešo (re-chaud, franc.) baš i ne zvuči privlačno.
Novi Celer 128 kB i 400 MHz ili provjereni, meni odlični Tualatin (troši oko 20W) koga se još može naći? Kveščn iz nau - ???

Uljudno molim, ne nagovarajte me na "punokrvna" rješenja! Jest da je zahladilo, ali ipak hvala.

RAK 18.10.2003. 09:05

Nečeš naći nešto kao tulac. Takvo se što ne prodaje više.
Nažalost.

msvrtan 18.10.2003. 11:28

Citiraj:

Originally posted by RAK
Nečeš naći nešto kao tulac. Takvo se što ne prodaje više.
Nažalost.

eh ja sam nasao u nekom ducanu da jos imaju tulce...pogledaj malo cjenike firme..ti si iz osijeka cini mi se pa ti je to mali problem..

s druge strane uvijek postoji varijanta rabljenoga...a tulac je po meni zadnji hebeni intelov proc...nebih se raspravljao s nikim zasto i sl...stoga i rabljeni nije tako los ulov

keiku 18.10.2003. 12:08

na newsima je tip dilao Tulca sa 512kb cachea za neku smjesnu love prije par dana ...

baci pogled na google -> hr.prodaja.hardware

msvrtan 18.10.2003. 14:22

Citiraj:

Originally posted by keiku
na newsima je tip dilao Tulca sa 512kb cachea za neku smjesnu love prije par dana ...

baci pogled na google -> hr.prodaja.hardware

uff.to je serverski tulac..ali nije ziher jeftin...a ako je onda nemas kaj razmisljati..po meni mozda cak bolja kupnja od bilo kojeg sada proca..a tvrdi sam amd-as

Andjelko 18.10.2003. 16:40

Dakle, ipak!
Hvala za mišljenje, to mi je trebalo.

Tulaca ima u Osijeku na nekoliko mijesta, a ako je to samo na papiru, frendovi iz "JWare" će ga iskopati, bez brige, također majčicu ploču sa socketom 370.

Kako je riječ o jako malo lovice, neću dalje puno razmišljati.

Slijedeći korak će možda biti Holodeck.

Oću 'olodek 'oću!!! :clap:

( i da je jeftin i troši malo...)

Ništa, polovna roba - frend mi poklonio P3, malo šteka veli, taj zloćo mi zamalo nije spalio slot na ploči, imao je loše kontakte, tja... ;)

Black Dragon 21.10.2003. 01:44

Tualatin je najbolji proc do sada izašao iz intelova pogona, štetat kaj je stao na 1,4 GHz. Mislim da je jezgra imala potencijala i do 2,5 i taj bi kikao i P4 da postoji na 4,5GHz ... što se tiče pitanja sa početka, Intel Celeron (Willamette/Northwood) = 2,7GHz = 66,8W, a najštedljiviji je 2,0 s 52,8W i kaj svi briju za one Prescote ili kak ih zovu, pa Itaniumi 2 od 900 MHz pa do 1,5 GHz jedu 130W i sad svi nešto kemijaju oko 100W, a kao Athlon 64/Athlon 64 FX su nekaj bolji, svi gotaju skoro 90W i famozni Opteroni su mislim tu negdje i ja mislim da bu to pušiona proc kad svima ga padne šaka ... kaj god drugi pripovedali ...

aurellie 21.10.2003. 10:58

Malo si dezinformiran :burn: Opteroni gutaju ko slabiji celeroni, a athloni 64 još imaju onu cool'n'quiet tehnologiju zajedno sa powernow! iz mobilnih procova

tip iz xbitlabs-a je izjavio "ne, opteron mašine nisu skroz tihe. Ali vraćaju količinu buke na nivo p2-400 mašina"

zaključak se sam nameće :rolleyes:

CatKiller 21.10.2003. 15:13

Ma on bi volio imati Opterona ;)

Black Dragon 22.10.2003. 00:53

Citiraj:

Originally posted by aurellie
Malo si dezinformiran :burn: Opteroni gutaju ko slabiji celeroni, a athloni 64 još imaju onu cool'n'quiet tehnologiju zajedno sa powernow! iz mobilnih procova

tip iz xbitlabs-a je izjavio "ne, opteron mašine nisu skroz tihe. Ali vraćaju količinu buke na nivo p2-400 mašina"

Opteron-240
(1.4GHz) 1.55V
52A(Maximum Core Amperage) 80.6W(Thermal Power) 84.7W (Total Thermal Power) 69° C (Max. Case Temp) i tako do modela Opteron-246
(2.0GHz)
To kaj je tamo nekaj rekao, ... i ti Catt znaš da će AMD kod mene kada svi kažu da je to nešto što je mrak... mislim nije da ga ne volim, ali imal sam 3 i 3 su crkla. Opteron mi smrdi jer je svima super, mrak, najbolji, nigdje nitko ne nalazi zamjerku, a to ne hoda u stvarnom svijetu jer se ili je riječ o dobrom marketingu (dobra recenzija i nekaj ispod stola) ili je riječ o čudu, a čuda su rijetka pojava ...

aurellie 22.10.2003. 01:25

Moj susjed ima dual opteron 142 kutiju - pa ne bih ti govorio da nisam sam osjetio. To što si ti napisao je maximalna disipacija, a 142 vjeruj mi iz iskustva znam da se zagrije na 2° više od sobne temperature.

Gle, tebi su tri crkla i imaš loše iskustvo. Ja sam imao durona 600 i kupio sam nforce2 za njega i radio je 2 mjeseca na 166*6 i onda još pola godine na 200*5.5. I onda sam kupio athlona 1700+ koji je radio na skoro 2300mhz, koji je crknuo na LAN-u kad ga je kolega NAOPAČKE namontirao u socket. Vratio sam durona 600 kojeg sam sa novostečenim overclocking znanjem tjerao na 215*5.5.
I to mi je postalo presporo, da bih kupio durona 1400 za 290kn koji sada radi na 200*11.5. I taj isti duron je brži i stabilniji od bilo kojeg pentiuma ispod 2500kn.

I temperatura mu je sada 41° i kao takvome osiguran mu je dug i sretan život.

I da se vratim na opterone - jesu skupi su, i jesu teško su kod nas dobavljivi, ali isplati se. Ako ništa drugo zbog tišine za razliku od novijih pentiuma koji dolaze bundlani sa hightech jumbojet kulerom.

Citiraj:

Opteron mi smrdi jer je svima super, mrak, najbolji, nigdje nitko ne nalazi zamjerku, a to ne hoda u stvarnom svijetu jer se ili je riječ o dobrom marketingu (dobra recenzija i nekaj ispod stola) ili je riječ o čudu, a čuda su rijetka pojava ...
Eto da je AMD i prekjučer osvojio (još)jedan design win gdje će bit korišteno 3000+ opterona za novi superkompjuter...mislim amd je dosad otpakirao nešto malo manje od 100 000 opterona samo za superkompjutere - više nego što je prodano itaniuma i xeona u zadnjih 3 godine. I tebi to ništa ne govori?

i za kraj, budući da uskoro primam povrat poreza i ozbiljno razmišljam o prelasku na AMD64, citirat ću jednog pjesnika:
Zadnji koji izađe iz 32-bitnog svijeta, molim neka ugasi svijetlo i zatvori vrata...

marac 22.10.2003. 01:26

Citiraj:

Kakvo smeće :D

aurellie 22.10.2003. 01:32

ok onda ništa od skriptanja za W:ET :burn: ;)

marac 22.10.2003. 01:35

Citiraj:

ok onda ništa od skriptanja za W:ET :burn: ;)
Ma velim za te Opterone da su smeće kad se zaključak nameće...ne?
Za skripte i bindove ćemo se dogovorit, ti meni bind, ja tebi teamkill i rješeno :)

Narafno SORRY dolazi na kraju :)

aurellie 22.10.2003. 01:38

malo smo pobjegli s teme!
U ve-mila ima tulaca za sitne pare, i ploča za dotične za još sitnije pare

marac 22.10.2003. 02:01

Citiraj:

malo smo pobjegli s teme!
U ve-mila ima tulaca za sitne pare, i ploča za dotične za još sitnije pare

Jel dobro to za igrat W:ET :D

p.s: dosta sam popio vrijeme je da popijem malo više :)

tihomir 22.10.2003. 20:56

Citiraj:

I onda sam kupio athlona 1700+ koji je radio na skoro 2300mhz, koji je crknuo na LAN-u kad ga je kolega NAOPAČKE namontirao u socket. Vratio sam durona 600 kojeg sam sa novostečenim overclocking znanjem tjerao na 215*5.5.
[/I]

kako je uspio naopačke?

tor 22.10.2003. 23:32

E j..... te kolega:D

Andjelko 02.11.2003. 17:39

Na kraju...

Tulac 1.3 GHz montiran na ploču MS7057CT. Prije tri dana.
Cijena 777 kn (proc+MB) i radi odlično.
Ni sanjao nisam da ću kupovati konfiguracije, čije je vrijeme prodaje prošlo.

Gordon Moore je prije koji mjesec nešto rekao u tom smislu.
Vremena se mijenjaju... ;)

tor 02.11.2003. 18:02

Re: Na kraju...

Citiraj:

Originally posted by Andjelko

Vremena se mijenjaju... ;)

Neko je rekao da je tulac zadnji dobar proc od Intela. Potpuno se slažem s time. On je uvijek dobra kupnja...

msvrtan 02.11.2003. 20:53

Re: Re: Na kraju...

Citiraj:

Originally posted by tor
Neko je rekao da je tulac zadnji dobar proc od Intela. Potpuno se slažem s time. On je uvijek dobra kupnja...
ich

tor 02.11.2003. 23:43

Re: Re: Re: Na kraju...

Citiraj:

Originally posted by msvrtan
ich
Eto.

no name 15.11.2003. 13:12

Vremena se mijenjaju...

Molim te kaži mi gdje si to kupio i mene zanima ista konfiguracija
i kaži mi koja je temperatura procesora

:clap:

Andjelko 16.11.2003. 02:47

Kupio sam u Jware . Trebao sam doduše pričekati nekoliko dana dok mi frend Tomislav koji tamo radi nije nabavio ploču. Te stvari ne drže na lageru. Uglavnom još se može pronaći.

Tako možeš pokušati u Ve-Milu također ili bilo gdje dalje, bitno je da je mjesto gdje vode brigu o kupcima. Vjeruj mi - tjedan dana ne znači puno, ako dobiješ ono što želiš.
Slično kao s djevojkama... ;)

Od alata za traženje HardWareza preporučam telefon :D

Temperatura 42°C, u "klaustrofobičnom" kućištu, gdje inače oko 35°C. Uz procesor dobiješ hladnjak + vent + naljepnicu i garanciju Intela, ali su to nebitne stvari.

gpremec 16.11.2003. 13:04

Citiraj:

Originally posted by Andjelko
...
Tako možeš pokušati u Ve-Milu također ili bilo gdje dalje, bitno je da je mjesto gdje vode brigu o kupcima.
...

BUAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHA!!!!!
Briga u kupcima, qrac! U Ve-Milu ti prvo uzmu JMBG, jer ti bez toga ne mogu nista prodati (cudno da to ne treba i drugim ducanima u Zagrebu i okolici), a jos kad vidis kak je ono kaj si kupio zapakirano...:mad: :rolleyes:
Da ne kazem da u Ve-Milu zapravo nikada nisu sigurni di im je roba. Logitechov Jostick sam cekao 2 mjeseca da im dojde, a po njima roba je neshvatljivo proputovala cjelu europu, i u nekoliko navrata bila na carininama u Nizozemskoj i Austriji.:rolleyes:

Jelc 16.11.2003. 13:24

Citiraj:

Originally posted by gpremec
Briga u kupcima, qrac! U Ve-Milu ti prvo uzmu JMBG, jer ti bez toga ne mogu nista prodati (cudno da to ne treba i drugim ducanima u Zagrebu i okolici), a jos kad vidis kak je ono kaj si kupio zapakirano...:mad: :rolleyes:
Da ne kazem da u Ve-Milu zapravo nikada nisu sigurni di im je roba. Logitechov Jostick sam cekao 2 mjeseca da im dojde, a po njima roba je neshvatljivo proputovala cjelu europu, i u nekoliko navrata bila na carininama u Nizozemskoj i Austriji.:rolleyes:

Ja sam tam promjenio taktiku/ve-mil/.
Otišao kod one najživčanije pa smo se par minuta otepali jedno na drugo:D ,rješili račun.
Idem dole nabrijan na svađu ak je i mrvica prašine na grafi i slična sranja-dobijem grafu zapakiranu u plastici ori-điđi:confused:
Još uvijek nisam sebi došel:D :D :D

Na kraju sam zaključio da je to zato kaj je grafa tako svinjski zapakirana i uljepljena da nema šanse da je raspakiraš a da se ne vidi...

Mislim-nije da se žalim, ali da sam ostao iznenađen...jesam...

msvrtan 16.11.2003. 14:34

Citiraj:

JMBG? od kad to traze...mene to nisu nikad trazili

gpremec 16.11.2003. 16:13

Citiraj:

JMBG? od kad to traze...mene to nisu nikad trazili
Odi probaj nesto kupiti, pa bus vidio. Nisu niti mene trazili prije dvije godine.

tor 16.11.2003. 19:19

Da, da ime i prezime i JMBG. Nebi se htio upuštati u raspravu ali mislim da je to protuzakonito, mamicu im.:D

marac 16.11.2003. 19:37

Citiraj:

Originally posted by tor
Da, da ime i prezime i JMBG. Nebi se htio upuštati u raspravu ali mislim da je to protuzakonito, mamicu im.:D
Mene samo traze ime i prezime a JMBG da i traze mogo bi im ga dat ne zato kaj ga neznam napamet!

STRMX 16.11.2003. 19:45

kad sam pri put kopovao kod njih trazili su ime prezime ulicu ali
mislim da im nisam dao jmbg i sad ga ni ne traze

msvrtan 16.11.2003. 20:42

Citiraj:

Originally posted by STRMX
kad sam pri put kopovao kod njih trazili su ime prezime ulicu ali
mislim da im nisam dao jmbg i sad ga ni ne traze

da mislim da je u tome fora..

inace i ja sam se prije bunio na to sa kupovanjem na ime ali mi je jednom dobro doslo...naime stari je iygubio racun za usb diskic...i kad sam ih zamolio su mi poslali drugi jer me imaju po imenu i prezimenu u arhivi..a to ne vjerujem da ce u drugim ducanima napraviti

tako da je taj dio ipak za pohvalu

gpremec 16.11.2003. 21:37

Znam samo da nisu niti htjeli cuti sto zelim kupiti dok im nisam dao svoj JMBG. To je valjda zbog mog izgleda (imam obrijanu glavu i tetovazu preko cjelog lica:rolleyes: ).

U svakom slucaju, u Ve-Milu vise NIKADA necu kupovati, i vise nikoga necu upucivati da tamo nesto kupi. Barem ne dok ne promjene odnos prema kupcima i posalju pismene isprike svim dosadasnjim kupcimma (naime, svi moraju dati i adresu), te javnu ispriku u svim novinama u hrvatskoj, preko cjele stranice.

STRMX 16.11.2003. 23:41

ja sam imao dobra iskustva valjda sam naletio na Ok tipa
gpremec kak radi to cudo od kingmaxa koje postavke??

Isus 17.11.2003. 00:51

Citiraj:

Znam samo da nisu niti htjeli cuti sto zelim kupiti dok im nisam dao svoj JMBG. To je valjda zbog mog izgleda (imam obrijanu glavu i tetovazu preko cjelog lica:rolleyes: ).

U svakom slucaju, u Ve-Milu vise NIKADA necu kupovati, i vise nikoga necu upucivati da tamo nesto kupi. Barem ne dok ne promjene odnos prema kupcima i posalju pismene isprike svim dosadasnjim kupcimma (naime, svi moraju dati i adresu), te javnu ispriku u svim novinama u hrvatskoj, preko cjele stranice.

Da to je i meni zasmetalo pa sam zeni na pitanje o osobnoj pitao a, zakaj? Jer mi trebaju vasi podaci.??? Mi moramo znati imena kupaca, jer na taj nacin u slucaju reklamacije ne moramo opet traziti vas kontakt! :rambo:
Debilizam

msvrtan 17.11.2003. 01:22

Citiraj:

aj dobro..nakon autronica si otpisao i vemil..nije ni hg nesto...info gama je lupez,msan polumrtav...jedino links i susjedne drzave ti ostaju...sretno

Isus 17.11.2003. 02:10

Ma ne ima jos i Kvark i Nitel...:p

gpremec 17.11.2003. 22:33

Citiraj:

..nije ni hg nesto...info gama je lupez,msan polumrtav...
Vidi, vidi, ne javlja li nam se to covjek-primjedba?:rambo:
Uostalom, boli mene qrac za tvoje misljenje.:gringo:

gpremec 17.11.2003. 22:36

Citiraj:

Originally posted by STRMX
...
kak radi to cudo od kingmaxa koje postavke??

Ako bacis pogled na moj sig, vidjet ces da doticna memorija radi kao DDR470. CAS 2.5 naravno. Moram probati dali bi brze radila na CAS 3, i dali bu nekakav dobitak od toga. Samo, ne da mi se.:cool:

msvrtan 18.11.2003. 00:30

Citiraj:

Vidi, vidi, ne javlja li nam se to covjek-primjedba?:rambo:
Uostalom, boli mene qrac za tvoje misljenje.:gringo:

mozda mozes balkanca s balkana potjerati ali nikad balkan iz njega...

to je moj jedini komentar na tvoje bahato ponasanje..

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:54.