![]() |
dobar cooler
Trebam dobar cooler ali da nije bučan !
XP1700@2105 (11.5*200) na V1.750 i temp. mi skaće do 65 što mi se ćini malo previše. Trenutno hladim sa silent breeze(igloo) s kojim sam do sada bio zadovoljan ali su mi na novoj ploći temp porasle 10tak, a nakon dizanja napona i skoro 20 stupnjeva više. dakle Idle oko 50-53 load 62-65 za sada. inače sve radi stabilno (dva dana) |
Re: dobar cooler
Citiraj:
ako ti buka nije problem onda tt 7+ ili glacialtech 2510pro...ovaj prvi ima svitch za brzinu a drugi nije glasan ali nije ni tih |
Re: Re: dobar cooler
Citiraj:
inace thermalright sk7 je odlican |
ah, ah
10.5*200 |
Zalman CNPS 6000CU ili CNPS 7000ACU, tiho, dobro hladi al nije baš ni jeftino
6000 oko 300 7000 oko 400 ak hočeš možeš uzet i AlCu kombinacija finnova od aluminija i bakra nešto su jeftiniji, imaju regulator brzine silent i normal mode ( 7V ili 12V) www.raj.hr ili www.medialab.hr:clap: |
SK7 + neki tiši fan, po mogučnosti s regulacijom.
|
Ja sam se popalio na Zalmana:) ufffff...da sad mjenjam proc i cooler-išao bi gore bez pardona....
|
Govorim svaki put, pa ću i sada - ako se ima rupe na ploči - Alpha 8045 U
Samo provijeriti na Alphinim stranicama ako je cooler kompatibilan s pločom. Ali ponajbolji cooler - zračni - IMHO |
sk-7 je najbolje za najmanje para, samo sto ga u linksu naruce svaka dva tjedna, a onda nestane samo tako... ja sam moro umjesto njega narucit slk-900A jer nisam u mogucnosti cekat
|
Zalman me nekako vuće k sebi ali se pitam da li zbilja vrijedi tih 380 kn, ili ću spustiti temp. 2-3 stupnja i lupati se po glavi što te kune nisam pametnije potrošio.
|
ja sam nasao jednu odlicnu metodu hladjenja, flashaj bios ;)
|
Citiraj:
Mislim da je zadnji model predviđen i za novu generaciju procova/nisam ziher/ pa bi tak riješio i buduće probleme. Da ja sad uzimam piknul bi ga ziher-fino hitiš gore onu novu Nanothermovu pastu, pa njega , pa da vidiš:D |
Imao i sam i Alphu i Volcano7 ali sad imam Dr.Thermal onaj poznati model V77 il tak nekak, to mi je bolje od sveg ovoga.
Kao prvo puno lakse se postavlja. Al kad mislim PUNO ONDA JE TO PUNO LAKSE. Ko drugo temp su nize od V7 a tu negdje sa alphom. S time da mi radi na 7V i 2600o/m. Stvarno je odlicno. |
A ak imas para pogledaj Thermalright u Linksu
|
ma kakav dr thermal bjez od toga
V7725L, right? ocaj, kad sam pitao ljude na drugim forumima zasto tako lose hladi, nitko nije znao da ta firma uopce postoji |
Citiraj:
Vrti se oko 4500 i ne ruži tak puno. E sad da li je to isti na koji ti misliš neznam-ali ovaj je jaaaako dobar. I da- dobro hladi... |
eto, meni na malom o/c-u temp skace preko 53C
a pastu sam nanio vise puta nakon toga, sve ostade isto |
Citiraj:
Samo TI-V77series:confused: Fan 70x70x15 Meni hladi fino. A i tak i tak imam uvijek uključen CPUCool Idem baš naći njihovu stranicu pa vidjet koji je moj |
Citiraj:
A model 6000Cu je isto jebena stvar deklariran je na normal modu za sve procove IZNAD 2600+!!!Pa si ti misli!!!:clap: P.S. riješio se ja onog drka od MAXpowera, 550 dobro uloženih kuna!!:D :D ( vidi sig) |
Citiraj:
|
Da na rupe, al mi se čini da je poblem u NB cooleru koji je preblizu socketu. Zajeb je kaj u RAJu nemreš vratit cooler ak ti ne paše!CNPS 6000CU je isto jebeni cooler, usporedni test 7000 i 6000 bi trebao bit u novom PC chipu, zak mi barem veli frajer iz Medialab-a.
Kad sma kod testa jel netko od Vas ekipe razmišlajo napravit usopredni test vodenih hlađenja ( Ante,Mystificator i Dr.Ice) i Zalmanovih zračnih da se vidi kolika je razlika...Mislim da bi to bilo zanmljivo....A i test Zalman ne bi bio na odmet... Jel ima NF7-s neki diganostički sistem ( znam da nema LED,) jel ima bilo kakav... |
Citiraj:
Ozbiljno. |
Citiraj:
I onda sam čuješ tras, neki od ljutih ukučana s baseball palicom! Kad bi se negdje mogao dočepa nekog CNPS 7000AaCU ili CU pa da se vidi kaj s emože s njim i Abitom ( i još se dočepat ABita).... |
Alpha 6040.
|
Citiraj:
Biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiipa pa što? Mora ti sve nacrtati:D Mislio sam kupiti sedmicu ali sam odustao i bacio oko na SK7. I nije mi žao. Smartfan na 2900 o/min, temp trenutno na 30:D |
Citiraj:
Ono-ujutro dovučeš kavu do kompa da proćitaš mail, upališ, a beštija se razdrevi ko luda:burn: E, da mi je bilo vidjet face...:D |
Citiraj:
|
Ja bih kupio Thermalright SLK-900(947)-U(tak se nekak zove)
u kombinaciji sa nekim dobrim ventilatorom npr. smart fan 2 ili bih jednostavno kupio vodeno hlađenje. PS Moja abitica niš ne cvili. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
gdje je to vodeno od 400 kuna? :)
sk7 je tesko nabavit, jedino u linksa stize svakih par tjedana |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
mislim za sljedeci comp 100% uzet vodeno, gdje ga ima sad kod nas uzet u kompletu?
|
komplet vodeno hlađenje http://www.mystificator.tk/
|
Enermaxovi ventilatori su zakon ja imam jedan 80mm koji mi je do malo prije bio ispušni za kučište , sad je onaj coolermsterov 60mm ispušni a 80mm je na CPU.
Hm pitanjce, kakav je donji ventilaor na dual fan napajnju ( ispušni ili usisni). Odkad je novo napajnej mi je temp na idle oko 47-49 i pizda se neželi dignut na taktu prek 1825 i onda je nestabilan u 3PM!!!!!Neznam kaj više napravit al neće da ga jebeš!!:rambo: :grrr: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:06. |