![]() |
ATI Radeon X1300pro
Ok kupih ovu PCI grafu danas u linksu uz svoju nofu DFI plocu i viceka 3000+
uglavnom :P grafa je na hebenih 70C° sto je strašno..na njoj je stock cooler...ok.. imam zalmana VF700 ali on nejde na nju...khm...molim pomoc...ili ako netko za nekako staviti grafu gore..bio zahvalan :) |
e da kad sam vec tu...daj mi recite zasto mi je proc na 43 radi se o vinceku 3000+ a hladi ga TT big typhoon :(
|
43 idle ili load? Ako je load, onda je to ok, makar moj nije videl u živtu preko 40°C :D
Za zalmana nemrem pomoć...tj, neznam kak ti zgleda kartuša... |
nije load..ovak :(
|
Loše postavljen kuler ili nedostatak propuha u kućištu.
Nema tu puno filozofiranja. |
nedostatak propuha..prednji 120mm i straznji jedan od 92mm te jedan od 80mm...tak da sumnjam ;)
|
i sto se ice x1300pro..baca mi artifakte...mislim da ce pasti reklamacija ;)
|
a ud future marku 2005 mi ne baca ništa..khm..idem probati jos koju igru :)
|
Hamm provjeri isto za svaki slucaj jel ti dobro sjeo proc jer kao sta ti je Mljac reka nema tu puno filozofije....
Za graficku...mislim da podrzava x1300 seriju VF700 serija hladnjaka tako da ti ne bi trebalo bit problema sa tim ali ta temperatura od 70°C je previse za tvoj slucaj... : sweating |
a pise da ide..ali care nedje..stvarno onaj back plate mi se ne slaze s nicim..stvarno s nicim :(
stvarno ne znam sto da radim :( |
po meni to nisu velike temperature, pogotovo za proc- reko bi da ti je idealna..moj amd barton 2500+ radio je jedno najmanje mjesec dana na temperaturi od 75-83 (idle-load), što normalno je malo previše, no svaka temperatura do 65-70 pod opterećenjem je podnošljiva za svaki procesor bez problema(normalno što je manja to bolje)..
za grafičku isto ti nisu extremne temperature - one su pravljene za podnošenje većih temperatura od procesora (neće bit problema ako radi pod opterećenjem i do 80-85 ja mislim).. no ako ti ima artfekata- vraćaj je..(provjeri sa ati tool programom) ;D |
Ovo nije Barton... ;)
|
stavi neki 80mm vent da puse po njoj ispod...ali ako baca artefakte, natrag u trgovinu...
|
Citiraj:
Nije vrag da BAS nece? : sweating |
nf4 i X1300/x1600 se baš i ne vole u određenim slučajevima ... već se pisalo o tome. Asus i Sapphire su uglavnom najgora kombinacija.
|
Citiraj:
|
Najbolje pogledat na Sapphireovom forumu. Kad su stvari eskalirale thred sa prijavama problema je bio obrisan (razlog: "bad language"), no kolko vidim otvoren je opet.
|
kako mislis asus?
ima dfi plocu :) a sto se tice artifakata..pa cuj..to ti je ono...puše vjetar u cod2 tj.u pustinji..covjece to nje onak prašina..to je nekakva statična zavjesa koja se čudno kreće :( jos cu ubiti windoze..provjeriti cooler..pa cu vidjeti...mislim da bi mozda mogla neka nadoplata pasti :p |
i jesi uspio spustiti temperaturu,i kako ti se sad ponasa grafa...
|
ma na poslu sam..budem sutra :)
|
Meni je temp proca na 2300 @ 1,488V 36idle i 45load
EDIT: zaboravio reci ..:: BOX Cooled ::.. |
nosi grafu na reklamaciju, ona mora raditi pasivno, jer se ne grije uopće. ja imam x1300, clockana na fekve od pro (skoro) pa radi pasivno...
i nije nešto ekstra vruća. venice ti je ne puno ako je idle 43.. iako ni moj nije neki primjerak što se tiče zagrijavanja.. ali zato ide na 2.7 na default... :) |
Hamm jesi li pogledao kakvo je stanje sa termalnom pastom?
Ne bih se čudio da je ima previše/premalo ili da je loše namazana :smoke: |
dajem ruku da su istresli cijelu tubu ko i u mojem slucaju....: nono :
ali se svejedno ne bi trebala tako grijat... |
cija je ova x1300pro ? safirka ili msi ?
|
safirka :)
danas idem pokusati staviti zalamana VF700 cual bla bla...po black plateu od njega cini mi se da bas i nece stati :( |
evo novijih vrijednosti..ocito je sve malo sjelo na svoje mjesto
http://img92.imageshack.us/img92/827...esor7cl.th.jpg |
jel to sa zalmanom ili na stocku??
cek, ti nisi ni pokusavao zalmana stavit, a rekao si da ti ne stane?? |
Bilo sa zalmanom ili ne...temperature su ipak prevelike...
|
to je sa štokom gore :D
zalamn..e liojen sam neda mi se skidati i kopati sada..ja bi spavao..jos sam mamuran :( edit: i da sto se tice proca..kaj da gledam cpu diodu ili cpu temperaturu? |
Gledaj CPU temperaturu...to je temperatura koju bios pokazuje...ako se ne varam...barem je u mom slučaju tako...
|
naspavaj se ti lijepo i popij si jednu kad se probudis da ti se ruke ne tresu ;) i onda stavi zalmana gore pa vidi :)
a sto se tice proca, ja bi rekao da gledas cpu diodu, ali to ce ti morat netko reci sa DFI plocom :) |
jedno nadasve glupo pitanje...cime si mjerio temp??????
ajmo ovak da ne pisem edit: kupi sondu...pa se igraj najpouzdanije...inace ak bas os ovak...ja bi gledao diodu...jer moj venice je bio hladan ko led pa i sa stokom 22° ak se dobro sijecam=) |
cime?..ako mislis na program..pa everest ultimate edition 2006 :)
i da proc je E6 jel to šta valja..nisam ga isprobavao..tj.nisam ni siguran kako ga overlockati...tj.nisam bas citao..evo slike :) http://img218.imageshack.us/img218/641/proc28or.th.jpg |
da e6 je i neces ga bas klokat masno...no nema veze...kao sto sam reko ne vjeruj programima niti onboard senzorima...
|
ma ne mora biti evo pricam sa superunknownom lik upravo ubija isti proc kojeg i ja imam znaci E6..325*8...lol :D
|
je, nove E6-ice su dobre
|
Moj E6 ide na 300*9 bez problema na 1.55v...možda bi išao i više ali matična ne daje više voltaže...
|
evo zalmana gore..zamjetiti rezlike u temperaturu
Prije: http://img92.imageshack.us/img92/827...esor7cl.th.jpg i sada: http://img125.imageshack.us/img125/5474/grafa7gr.th.jpg |
to je sad vec ok, makar meni ova iz siga je u idleu 39-40st sa zalmanom :)
btw, ima li jos artefakata? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:29. |