PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Samo za Intelovce (nadam se da sam na pravom forumu) :D (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=35217)

Smartguy 07.03.2006. 23:38

Samo za Intelovce (nadam se da sam na pravom forumu) :D

http://www.anandtech.com/tradeshows/showdoc.aspx?i=2713

Znao sam da me intel neće razočarat. : nuts :

Uzimam conroea na božić definitivno i to ili taj primjerak ili onaj na XE na 3.33 ghz.

Našao sam posao preko lita pa će biti para na sve strane. :D:D:D:D:D:D

ZED 07.03.2006. 23:45

Pa to se za conroea znalo i od prije:clap:

Sand 08.03.2006. 00:14

Moram priznat, ovo me jako veseli! Cijene će ići doljeeeeeee, o daaa... :)

Smartguy 08.03.2006. 15:20

jebi cjene!!!!!!!!!!!1

Intel vodi!!!!

AM2 baš i ne donosi neko poboljšanje.. a da ne govorim kako do izlaska conroea ima još 6 mjeseci a može ići samo na bolje. :D:D:D:D

piNheaD 08.03.2006. 15:40

Citiraj:

Autor Smartguy
jebi cjene!!!!!!!!!!!1

Intel vodi!!!!

Stvarno nezan čemu se toliko veseliš?Možda tome što ćeš dat za procesor 2 prosječne plače?:smoke:

Smartguy 08.03.2006. 17:50

ne nego tome što intel konačno stao na noge i to opasno.

A to koliko ću ja dati novaca za proc nije tvoja stvar, jer i taj opteron košta velike novce. (za hrvate)

LorD ClockaN 08.03.2006. 17:52

Conroe rulezzz

ZED 08.03.2006. 17:53

Citiraj:

Autor LorD ClockaN
Conroe rulezzz

Onda jel ides na AMD?:D
BDW mislim da neceno morat ploce mjenjat:cool:

JC Denton 08.03.2006. 22:14

Drago mi je da se Intel trgnuo... AMD je toliko dugo imao bolji procesor da se vec polako pocelo osjecat da se i on poceo bahatit sa cijenama.

Neka, neka... imat cu sladji izbor kad budem kupovao svoj sljedeci komp.. vjerojatno neki ludi dual core ili mozda cak quad... :)

Sky 08.03.2006. 22:15

Fanboys... Jel vam Intel plaća ili vi njemu?
Osobno mi je drago da je Intel krenuo pravim putem jer znači da će konkurencija biti jača i cijene (nadam se) niže. A to što je nekome drago da je Intel jači (bar po reviewu napravljenom pod Intelovim nadzorom) bez obzira na cijenu...nemam riječi za takvu zatucanost.
Da li ću kupiti nešto od AMD-a ili ću se vratiti Intelu, znat ću najesen, kad napokon dođu procesori na tržište. Dotle, ovaj review ću uzeti sa gromadom soli prije nego uzmem kristalnu kuglu i počnem bajati...

4444josip4444 09.03.2006. 09:53

Kao što Sky kaže.... pitanje koliko je tu istine vidjet će se kad dođe u prodaju, sigurno da je bolji i sigurno da amd sa svojim AM2 neće napravit nikakvu revoluciju osim ddr2, novog socketa i možda pokojeg boda više u markovima. A i veliko pitanje koliko će to koštati kad izađe, pitanje je bilo samo vremena, intel sa "manjim" brojevima rastura amd-a ha :-)

Smartguy 09.03.2006. 14:22

da takt su smanjili opasno... nadam se da će procesori biti overclockabilni dosta(a to je svaki intel do sada) jer onda ima neće biti ravnog. :D

Peace out

Swarm dude 09.03.2006. 14:39

Neka,neka čini se kako dolazi Intelovo zlatno doba :)

LorD ClockaN 09.03.2006. 14:46

Citiraj:

Autor ZED
Onda jel ides na AMD?:D
BDW mislim da neceno morat ploce mjenjat:cool:

VIdjet ćemo, rekli su slijepci...

Ako moja počne podržavat ddr2 800 onda ne mijenjam ploču

Zond 09.03.2006. 15:28

Citiraj:

Autor LorD ClockaN
VIdjet ćemo, rekli su slijepci...

Ako moja počne podržavat ddr2 800 onda ne mijenjam ploču

: stoopid

AW8-MAX 3rd Eye II BIOS 15

Support Presler/ Cedar Mill CPU.
Support DDR2-800.
Support four 2GB memory.
Enhanced compatibility with certain PCI SCSI cards.
BIOS compiled date: 11/30/2005

LorD ClockaN 09.03.2006. 15:32

Jesi probao???

Ja jesam, niti bios 16 ništa ne popravlja

Zond 09.03.2006. 15:49

Nemam na cem probati, sam primjecujem ;). Kaj ne prodas plocu i ubodes Asusa ;)

ZED 09.03.2006. 16:03

Citiraj:

Autor LorD ClockaN
Jesi probao???

Ja jesam, niti bios 16 ništa ne popravlja

Pa dok se ne pojavi neki bolji bios mogo bi memu sta ti stoji u ladici meni na testiranje dat:D:D:D;)

LorD ClockaN 09.03.2006. 16:21

Znaš da sam razmišljao o tome... Da ti se javim i pošaljem memu...

Ne da mi se raskopavat komp da bi zamjenio matičnu.

Još ću razmislim o memi

McG 09.03.2006. 19:36

Sve što je lijepo, kratko traje

As it turned out, and you may make sure you´re seated now, Intel itself provided the Conroe platforms for testing. There is an unlabelled booth in the Moscone centre that some hacks get invited to by some Intel folks. Intel must be pretty desperate about AMD gaining market shares while Intel made the analysts news with earnings warnings two quarters in a row. So desperate, actually, that the worlds largest chipmaker broke its own rules. You may not even get heavy on the hardware sites for taking the chance – it´s their business to do so, and how much more certain about a mature platform can you be, if the chipmaker itself set it up?

Članak

LorD ClockaN 09.03.2006. 20:59

Znači moramo čekat da vidimo istinu :rambo:

McG 09.03.2006. 21:54

Citiraj:

Autor LorD ClockaN
Znači moramo čekat da vidimo istinu :rambo:

Je ništ drugo nam ne preostaje......kad ga kenjaju svi, da to ni normalno.

Smartguy 09.03.2006. 22:55

kad AMD nešto izbaci onda niko ništa ne poriče a sad kad se intel vratio na stare ceste onda niko ne vjeruje.

Pa sjetimo se dobrog starog(meni novog:D) northwooda koji kad je izešao je bio kao da su invanzemaljci došli.

NE kažem da nije moguće da intel sere... ALI ja osobno sam siguran da nije jer kad bi se pokazalo da sere pao bi nisko da nemože niže, a to mu netreba

McG 09.03.2006. 23:57

Citiraj:

Autor Smartguy
kad AMD nešto izbaci onda niko ništa ne poriče

Kad ne izbaci nekolko mjeseci prije, već par dana prije i ako dela kak su i rekli/najavili......niko se ne buni.

Citiraj:

Autor Smartguy
kad bi se pokazalo da sere pao bi nisko da nemože niže, a to mu netreba

Sve je moguće kad je Intel u pitanju;)

JC Denton 10.03.2006. 00:53

Bla, bla.. moj je veci :D

Ma, moguce da je Intel napravio dobar proc, mozda je cak premasio i njihova ocekivanja pa se hvale okolo :)

Anyway... who gives a shit? O tome cemo raspravljat kad dodju na trziste..i onda cemo mjerit ciji je ePenis veci i tko tu kome mase svojim "ponosom"...

Konan 10.03.2006. 01:22

Prvo naslov je malo bezveze jer nije to vijesti za Intelovce, jer nitko pametan to nije, tj neće kupiti proc zbog imena koje ima na sebi...
NHF
Drugo...
"cijene"

http://forums.hexus.net/showthread.php?t=69677&page=6

I mislim da AMD na DDR2 800 neće toliko klati latencije jer je lat4 na ddr 800 isto kao i 2 na ddr400? Jel tak?
Ali mislim da neće biti nekakvog velikog pomaka.

Vuco 10.03.2006. 01:52

Joj decki kaj vam sline cure, vidjet cemo prave testove kad ti procesori dodju...ovo je bas kak je JC denton rekel, "moj je veci" !

Vise nis nikome ne vjerujem na ove pre-release clanke...

Isus 10.03.2006. 02:22

vidjet ćemo ne baš neku namjeru prelaska ili na AM2 ili na Condorea ne vidim niti neću.
Jer
a) nofci ne rastu na grani ( ili s enalaze ko boce na podu);)
b) ovo kaj imam sad ( 939 venice3200@2,5, giga rama i X800GTO2@X850XT mi je čist dosta za sve ak bu nekaj na jesen štekalo ide jš giga rama i možda neki dual proc al opet sve mijenjat NO WAY)

Konan 10.03.2006. 02:31

Isus b) to je sve relativno. Nekim je i mobliac OK, nekima i celeron(dobro takvih baš nema ;) ) ...

Sand 10.03.2006. 11:55

Da svi se vesele Conroeu, a mislite da AMĐ-e spava, jel. Ovaj Conroe vs FX60 je namještena stvar. Pogledajte bios od DFI-a na kojem je FX60, koji ne prepoznaje proc! To je revizija stara 1 pol godinu!?!
I što, sad je taj proc toliko dobar (priznajem barem malo), pa dobro ako i je. Jel ga imam gdje za kupit NE. "Koji je najbolji proc za kupit sad", je pitanje a ne što će biti za Božić ili 2142g. Ako Intel i vodi kojih mjesec dana, AMD će poslat FX65 u napad, a tada Intelovci, pa pa.

E.T. 10.03.2006. 12:43

Lakse malo...
AMD vs Intel rasprave su vec toliko dosadne,besmislene i jadne da su i posebno naglasene u pravilima velikog broja foruma, pa tako i ovdje... Zato molim vas komentirajte proizvodni proces,cache,cijene,perfomanse... sta hocete a o propastima AMD i Intela nek brinu oni sami...
Hvala...

Panzer 10.03.2006. 13:28

Citiraj:

Autor Sand
Da svi se vesele Conroeu, a mislite da AMĐ-e spava, jel. Ovaj Conroe vs FX60 je namještena stvar. Pogledajte bios od DFI-a na kojem je FX60, koji ne prepoznaje proc! To je revizija stara 1 pol godinu!?!
I što, sad je taj proc toliko dobar (priznajem barem malo), pa dobro ako i je. Jel ga imam gdje za kupit NE. "Koji je najbolji proc za kupit sad", je pitanje a ne što će biti za Božić ili 2142g. Ako Intel i vodi kojih mjesec dana, AMD će poslat FX65 u napad, a tada Intelovci, pa pa.

Vidi se da imas AMD... :rolleyes:
Ovo prepucavanje mi je totalno bezveze i jadno...

Ja nisam nikad imao AMD, ne zbog toga kaj ga nevolim il tak nego zato kaj mi se nekak poklapalo tak. Nego ne serem po AMD-u jer me bas briga koji proc ima par frameova vise u igricama ili par sekundi manje u dekodiranju... :rolleyes:

Imam svog nortyja i nebum ga mijenjal jos dost dugo, jer nemam potrebu za brzim a i morao bi pol kompa promijenit za neku nadogradnju. Nemam ni love za svaki cas nekaj mijenjat u kompu... Sad bi mi trebala doc P4P800 E-DLX pa da vidim kaj norty moze. ;)

Kupit cu vjerovatno proc kaj ce izac poslje Conroea ili cak jos poslje... Vjerovatno neki quad core ili duble quad turbo core... :D : cheers2

Mailman 10.03.2006. 13:44

Citiraj:

Autor Sand

http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=1185

Sand 10.03.2006. 20:48

Imaš pravo, u sigu mi se vidi AMD:burn:
Ma nisam ništa preporučao, i nije da sam neki sad tu poseban AMD-ovac, s obzirom da mi je ovo prvi proc od njih... Samo sam želio istaknuti, da i AMD recimo može sad napraviti u 65nm procesu FX-XX procesor i pobijediti sa 50 % SVE ostale procove, ali reći da taj proc neće izaći dok se svi ne oženimo. Ne daj Bože: wtf : U Thredu prije se vidi da nemam ništa protiv Intela. Ja samo volim zdravu konkurenciju, koja pogreškom Intela, nije postojala već duže vrijeme. Osobno mislim da je to AMD itekako iskoristio, za cijene svojih procova. I sad će sve biti papreno. Hehe: DualWiel

P.S. Nije istina da se radilo o par sličica više ili manje

Dr.Who 10.03.2006. 21:24

nije Apple bezveze presa na intel.
AMD better luck next time.

Mad_Duke 29.03.2006. 01:49

Je super, intel izdaje procesor s jos vise L2 cache-a, bez integriranog memorijskog kontrolera, ma...... ovaj procesor ce imati oke pefomanse, ali Intel bi dobar posao mogao napraviti tek s slijedecom generacijom. A u vezi AMD-a. Oni nikada nisu radili paperlaunchove, a trenutno su u puuuno boljoj poziciju koju intel mora njima ukrast.

Citiraj:

Autor Dr.Who
nije Apple bezveze presa na intel.
AMD better luck next time.

Joj dajte nemojte o stvarima o kojima nitko u javnosti nema blage veze. Zasto je Apple presao na Intel, pa to je sve lobi koji obuhvaca recimo i Microsoft. XBox s Intelovim procevima prije.

Pogledajte malo i povijesne veze koje idu i prije nego sto su se neki ukljucujuci mene rodili.

IBM + Intel + Microsoft + Apple, sve imaju neke poveznice jedno s drugim. Ali cemu uopce pricati o takvim sranjima koje suma sumarum nista ne znace pretjerano.

Smartguy 29.03.2006. 13:31

ma daj pogledaj malo recenzije sa AM2 soketom i vidjet ćeš da poboljšanja skoro nema čak je i negdje gori nego 939.

A intel odere negdi i za 40-50% pa nebi toliko srali...

Rijecanin 29.03.2006. 13:43

Citiraj:

Autor Smartguy
ma daj pogledaj malo recenzije sa AM2 soketom i vidjet ćeš da poboljšanja skoro nema čak je i negdje gori nego 939.

Imaš pravo, svi smo mi debili samo si ti pametan....

Manite se ćorava posla.... i nastavite razgovor kada se Conroe pojavi na trzistu.... a i tada se još više manite posla jer se pljucka meni koja će od dvije kompanije strpati više milijardi u džep.... Čisto jedan primjer, zbog intelove nesposobnosti proteklih godina danas A643000+ kupujemo za iste novce kao i prije godinu dana, što je nenormalno i nimalo me ne veseli.... Ah ta zdrava konkurencija

Mad_Duke 30.03.2006. 00:31

Citiraj:

Autor Smartguy

Prema arhitekturi ja stvarno ne vidim otkud si uspio posrati 40-50% lol.

Citiraj:

Autor Rijecanin
Imaš pravo, svi smo mi debili samo si ti pametan....

Manite se ćorava posla.... i nastavite razgovor kada se Conroe pojavi na trzistu.... a i tada se još više manite posla jer se pljucka meni koja će od dvije kompanije strpati više milijardi u džep.... Čisto jedan primjer, zbog intelove nesposobnosti proteklih godina danas A643000+ kupujemo za iste novce kao i prije godinu dana, što je nenormalno i nimalo me ne veseli.... Ah ta zdrava konkurencija

Yep apsolutno. Najgore sto se moze dogodit je da netko nekog skroz odere, a to ne vjerujem. Ali mogu ti reci da pauza nekad i dobro dodje ;) hehehe.

Ma ide mi na qrac ta zadrta ekipa. Ja se bar trudim proucavat nove i stare tehnologije jer me zanima zasto je na necem bas ovo bolje pa bilo to zbog duzine cjevovoda, ovog ili onog. Jebote, nikad me nije ni jedna firma razocarala. Imao sam 800MHz Copperminea koji se clocknuo za 25%, a proc je bio mrak. Sad recimo imam Athlon mobilca koji je isto jedna od najboljih investicija koje sam napravio. Imao sam i losih iskustva, ali to se ne racuna jer, kad imas srece kao ja i prestane ti se vrtit vent od proca dok seres na WC-u moras kupit nekaj tek toliko da radi :D

LorD ClockaN 05.04.2006. 21:51

Evo još dobrih vijesti: http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=95021

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:16.